Et nytt Liverpool er i ferd med å ta form utenfor banen

Michael Edwards er i ferd med å sette sammen teamet som skal ta opp arven etter Jürgen Klopp.

Michael Edwards returnerte nylig til Liverpool FC, eller rettere sagt Fenway Sports Group, der han har fått tittelen «CEO of football». Den genierklærte sportsdirektøren har fått et større ansvar, og i første omgang dreier jobben seg om å ruste klubben for et liv uten Jürgen Klopp. 

Edwards kom godt i gang da han fikk inn den spennende Richard Hughes fra Bournemouth som sportsdirektør. Det har tidligere blitt meldt at Hughes tar med seg Craig McKee og Mark Burchill fra speiderapparatet i Bournemouth opp til Liverpool. 

Tirsdag kom nyheten fra journalist Neil Jones om at David Woodfine i likhet med Edwards returnerer til Liverpool. Det har også The Athletic nå meldt. Woodfine var Liverpools lånemanager før han takket for seg etter ni år i klubben etter forrige sesong, men skal nå være assisterende sportsdirektør og jobbe tett med Hughes, som både han og Edwards har jobbet sammen med i Portsmouth tidligere. 

Edwards beskrev Woodfine som limet som holdt alt sammen da han skrev sitt avksjedsbrev til Liverpool-supporterne høsten 2021, og det er mye som tyder på at ansettelsene som nå blir gjort, er av folk som Edwards stoler på og har et godt forhold til. Arbeidsforholdet mellom Edwards og Klopp skal ha blitt utfordrende etter at sistnevnte fikk mer og mer innflytelse når det kom til spillerkjøp, salg og kontraktsforhandlinger med spillerne. 

Ser til Portugal

En av grunnene til at Edwards returnerte til Liverpool FC var at FSG har et ønske om å kjøpe opp en ny europeisk klubb. Edwards vil være en viktig del av det arbeidet, men også her trenger han gode folk rundt seg. 

Pedro Marques, som jobber som teknisk direktør i Benfica, skal være på vei inn i FSG-teamet sammen med Edwards i forbindelse med arbeidet som venter der. Hvilken klubb FSG vil sikte seg inn på er foreløpig ikke kjent. 

Edwards er med andre ord godt i gang med å bygge et nytt Liverpool utenfor banen, men den aller viktigste ansettelsen venter vi fremdeles på. Det er et åpent spørsmål hvem som skal ta over som manager etter Klopp.

Liverpool FC har varslet at de vil jobbe i det stille og ikke komme med noe informasjon før alt er klart til å offentliggjøres. Derfor må vi foreløpig forholde oss til spekulasjoner. Hos oddsselskapene er det nå Ruben Amorim fra Sporting som er den store favoritten. 

Den «ukjente» kandidaten til å ta over etter Klopp

Den «ukjente» kandidaten til å ta over etter Klopp

Han beskrives som sin generasjons beste portugisiske manager - og har blitt lansert av flere som en sterk kandidat til det som snart blir en ledig jobb i Liverpool FC.

Innsikt 07.feb 18:41
Kampen om informasjonen - hvem kan vi stole på?

Kampen om informasjonen - hvem kan vi stole på?

Samtidig som flere klubber tilsynelatende kniver om Xabi Alonso, pågår en kamp i media om å fremstå som «vinneren».

Kommentar 26.mar 12:04