Frykter et Liverpool som vil slå tilbake etter skuffelsene

Fulham-manager Marco Silva tror et innbitt Liverpool kommer på besøk til Craven Cottage når lagene møtes for fjerde gang denne sesongen.

Møtene mellom Liverpool og Fulham har vært jevne de to siste sesongene. I fjor ble det 2-2 på Craven Cottage og en knepen 1-0-seier til de røde på Anfield, mens Liverpool vant 4-3 på Anfield i høst, før det ble 3-2 sammenlagt i semifinalen i Carabao Cup i januar. 

Mye har skjedd siden den gang. Liverpool endte opp med å vinne ligacupen, men de siste ukene har både FA-cup- og Europa League-drømmen blitt knust, og nå står tittelhåpet i Premier League i fare for å bli det samme. Etter skuffelser mot Manchester United, Atalanta og Crystal Palace er bare seier godt nok mot Fulham, og hjemmelagets manager Marco Silva frykter et heltent rødt lag i London søndag ettermiddag. 

– Jeg er helt sikker på at de kommer til å vise en reaksjon. Alle vet at de kommer fra et skuffende resultat i Premier League, og det var tøft for dem å ryke ut av Europa League også. I løpet av ti dager har de mistet muligheten til å nå semifinalen og kanskje finalen, og i tillegg har de gått glipp av tre viktige poeng i ligaen, attpåtil på Anfield, der de sjelden taper. 

– Derfor er jeg sikker på at de vil slå tilbake, og jeg tror denne kampen vil kreve enda mer av oss enn hvis de hadde vunnet de to siste kampene. Det er sånn vi har forberedt oss, sier Silva. 

Venter nytt tett oppgjør

2023/24-sesongen har vært opp og ned for Fulham. Ligacupeventyret var en opptur, og de kan også vise til solide seiere mot blant andre Arsenal, Manchester United og Tottenham. På de siste fem kampene står de med syv poeng. Poengtapene har kommet mot Sheffield United, Newcastle og Nottingham Forest, mens de har slått Tottenham 3-0 hjemme og West Ham 2-0 borte. 

Med andre ord er det aldri godt å vite hva slags utgave av Fulham man vil møte. Samtidig virker de alltid å være i stand til å gi Liverpool kamp. 

– Vi har spilt gode kamper mot dem tidligere i sesongen. Kampene har vært litt for åpne til at managerne har satt pris på det, både på Anfield og Craven Cottage. Men de har vært underholdende, sier han.

4-3-møtet på Anfield var langskuddenes dag for Liverpool, mens den avgjørende semifinalen på Craven Cottage, som endte 1-1, levde helt inn. 

– De har fått det vanskelig her på Craven Cottage forrige sesong og i ligacupen denne sesongen. Vi ønsker å gjøre det vanskelig for dem og gi dem kamp, så håper vi på et bedre resultat enn i de foregående møtene.

Med 42 poeng er Fulham nå helt garantert å unngå nedrykk til Championship denne sesongen. Dermed kan de trygt se oppover på tabellen. De er nummer tolv, og har bare to poeng opp til Brighton på øvre halvdel.