– Jeg håper vi har fått på plass en kultur og innstilling som varer

Jürgen Klopp har minst ni og maks tolv kamper igjen i Liverpool.

I kveld skal Jürgen Klopp lede Liverpool ut i kvartfinale på Anfield. De røde har vært strålende i Europa under tyskeren, som kan nå sin femte semifinale i europacupene dersom det går veien mot Atalanta.

Dette er Klopps niende sesong. Han ble ansatt et halvt år før sin kollega Gian Piero Gasperini på bortebenken i dag. Klopp fikk spørsmål om det uvanlige med at to managere sitter så lenge i samme jobb.

– Det er ganske uvanlig, det Gasperini har gjort i Atalanta, og at jeg har vært her så lenge. Det er ikke normalt, og jeg vet det, sa Klopp på pressekonferansen sin.

– Må forlate klubben bedre enn den var

Manageren snakket videre om kultur, og hvor viktig det er å etterlate seg mer enn et godt ettermæle. En må også etterlate seg en klubb som er klar for å ta nye steg også etter at han er borte.

– Jeg mener at du må forlate en klubb i bedre stand enn den var da du kom, det er det du må prøve på. Vi har forsøkt det med å skape en kultur, forståelse og med å få på plass en slik innstilling internt i klubben, sier han.

– Det er uavhengig av manageren eller hvem som er hovedtrener. Det handler bare om hvordan du håndterer spesifikke deler av klubben, og det er det vi har gjort. Resten er bare resultater, og om det er troféer eller ikke. Jeg håper at det du etterlater deg er en kultur, og jeg er ganske sikker på at det er det Gasperini også gjør, sier Klopp.

Liverpool - Atalanta spilles kl. 21.00, og vises på TV 3+ og Viaplay.

Hele verdens øyne er rettet mot Liverpool

Hele verdens øyne er rettet mot Liverpool

Scouserne har tatt på seg finstasen.

Reise 11.apr 09:16
«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

I juni kommer boka om 3189 dager med Jürgen Klopp. Bestill den nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05