– Jeg vil heller byttes ut enn inn, men vet at jeg må være tålmodig

Harvey Elliott vil gjerne være av spillerne som er i startoppstillingen, og vet hva som skal til.

Denne sesongen har Harvey Elliott spilt 44 kamper for Liverpool. Han har startet 21, kommet inn som innbytter i 23, og i de fem siste har han blitt sittende på benken.

I mange av kampene der han har kommet inn har han vært sentral og endret kampene. Derfor fikk han spørsmål om rollen sin, og om hva han tenkte om å være «supersub» før kampen mot Atalanta.

– For meg handler det om å analysere kampen, og se hvor jeg kan straffe ulike lag og hvilke rom jeg kan komme i når vi angriper. For å være ærlig, så ønsker jeg å starte kamper og har mer lyst å være en spiller som byttes ut enn en spiller som byttes inn, men jeg er veldig takknemlig for alle mulighetene jeg får i Liverpool-drakten, sier 21-åringen.

– Det handler om å bare ta neste steg for meg selv, og ha en viktig plass i laget. Det skal jeg gjøre alt for. Jeg er ung, men jeg er ikke en unggutt lenger. Jeg er en mann, vokser raskt, og føler at jeg må ta ansvar selv. Dersom det betyr at jeg må banke på trenerens kontor, så får det skje. Men samtidig må jeg vente på mulighetene mine, og være tålmodig. Når jeg får dem så vil jeg ta dem, og få min plass i laget.

Vil bare prestere for Liverpool

Elliott har alltid vært Liverpool-supporter. Torsdag vil han med stor sannsynlighet være inne fra start når Atalanta kommer til Anfield.

Han fikk spørsmål om hvordan han kunne tilrive seg den plassen i startelleveren.

– Det er litt av alt egentlig. Treningene, kampene. Jeg må være tålmodig, og ønsker ikke å lage noe støy. Jeg er en del av laget og vil ikke at det skal se ut som at jeg er egoistisk. Alle som spiller fortjener det, det er det ikke tvil om. Alle spillerne her er utrolige og har veldig mye talent. Det handler om tålmodighet, og når jeg får sjansene skal jeg sørge for at jeg tar dem. Jeg føler at jeg har gjort det til en viss grad denne sesongen, men jeg er aldri fornøyd. Jeg må holde det gående og prestere, sier han.

Han har ikke snakket med Gareth Southgate eller noen om han er aktuell for en landslagsplass til sommerens EM. Elliott har så langt ikke debutert for seniorlandslaget.

– Vi har ikke vært i samtaler til nå. Min hovedprioritet er Liverpool, og dersom jeg presterer godt for Liverpool så vet du aldri hva som venter rundt hjørnet. Jeg er med U21-laget til England og veldig glad for at jeg får representere landet mitt, og det er også stort å spille U21-fotball.

– Jeg fokuserer kun på Liverpool, prestere med laget mitt, og dersom jeg blir tatt ut etter sesongen så vil jeg være veldig glad, beæret og villig til å dra, men det kommer ikke til å skje dersom jeg ikke presterer på klubblaget, sier han.

Liverpool - Atalanta spilles kl. 21.00, og vises på TV 3+ og Viaplay.

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

I juni kommer boka om 3189 dager med Jürgen Klopp. Bestill den nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05
– Det er ingen fare for at Liverpool blir distrahert av Premier League mot oss

Atalanta har offentliggjort troppen– Det er ingen fare for at Liverpool blir distrahert av Premier League mot oss

Atalanta er på plass på Merseyside.

Nyheter 10.apr 20:53