Murphy ble avhengig av kokain etter karrieren

Tidligere Liverpool-spiller Danny Murphy trengte hjelp etter at karrieren var over.

I et besøk hos Ben Heath Podcast forteller tidligere Liverpool-spiller Danny Murphy at han slet med avhengighet etter at han la fotballskoene på hylla for snart elleve år siden. 47-åringen følte på en tomhet etter karrieren, og utviklet blant annet en avhengighet for kokain da han søkte en erstatning for påfyllet av adrenalin som fotballen tidligere hadde gitt ham. 

– Du kan havne i store problemer når du ikke har fotballen. Når du er aktiv spiller vil adrenalinet og dopaminet sørge for at du holder på energien, sier Murphy. 

Men da karrieren var over, fortsatte suget etter mer adrenalin, og Murphy forteller at han på et tidspunkt var avhengig av kokaen. 

– Jeg hadde en periode med kokain og hasj. Jeg kunne klare meg uten alkohol, men var avhengig av kokain en periode. Etter hvert klarte jeg ikke gjøre noe uten det, noe som selvfølgelig var helt feil. I starten kan man klare å håndtere det, men så øker bruken. Etter hvert så tar det over, sier han. 

Fikk hjelp

Heldigvis klarte Murphy å slippe unna den verste avhengigheten. Nå jobber han som ekspert for BBC og Talksport, og den tidligere midtbanespilleren forteller at han er takknemlig for hjelpen han fikk da han trengte det. 

– Jeg har vært langt nede, men heldigvis er det mye bedre muligheter for å få hjelp nå enn det som var tilfellet tidligere, sier Murphy, som er opptatt av at det må være et godt tilbud til tidligere fotballspillere som sliter med å fylle tomrommet. 

– For min del fikk jeg en vilje til å bli bedre som jeg ikke hadde før, sier han. 

Murphy spilte 249 kamper for Liverpool fra 1997 til 2004, og var med på å vinne cuptrippelen i 2001. Etter at karrieren hos de røde var over spilte han for Charlton, Tottenham, Fulham og Blackburn før han la opp i 2013. 

Mange tidligere fotballspillere har slitt med avhengighet. Tidligere Liverpool-keeper Chris Kirkland har blant annet vært åpen om at han i nesten ti år var avhengig av smertestillende. Spillerforeningen PFA har de siste årene rustet opp arbeidet med å sørge for støtte til tidligere fotballspillere.

Ingen flagg på The Kop i torsdagens kamp

Ingen flagg på The Kop i torsdagens kamp

Spion Kop protesterer mot økningen i billettprisene.

Nyheter 10.apr 11:46
I løpstrening for første gang i 2024

I løpstrening for første gang i 2024

Ben Doak er endelig på vei tilbake på banen.

Nyheter 10.apr 08:55