– Dette tapet svir, men vi kan ikke la oss knekke av det

Virgil van Dijk sier Liverpool ble straffet knallhardt for sine feil mot Atalanta.

Kaptein Virgil van Dijk var skuffet etter torsdagens stygge tap mot Atalanta på Anfield, og ber laget slå tilbake så fort som mulig. På spørsmål fra TNT Sports om hva som gikk galt mot italienerne, svarer han følgende. 

– Vi gjorde for mange individuelle feil, og vi ble straffet for det. Det føles ikke bra. 

Atalanta kom til Anfield med en klar plan, og spillerne gjorde det ukomfortabelt for van Dijk og co. 

– Vi burde ha gjort det mye bedre mot deres mannsmarkeringssystem. Vi skulle ha vært bedre med ballen, men de vant mange 50/50-dueller, og da åpnet det seg rom. De straffet oss med en gang, og det er sånn som skjer. 

Til slutt scoret bortelaget tre mål. 

– Vi var altfor åpne. De tre målene slapp vi inn fordi vi mistet ballen på feil steder. Det er en kollektiv prestasjon, og vi må gjøre det mye bedre. Det vet vi. Dette tapet svir, men vi kan ikke la oss knekke av det. Vi må vise en reaksjon.

Slå tilbake

Liverpool-spillerne har ikke tid til å være skuffet veldig lenge. Det er bare to dager til Crystal Palace gjester Anfield, og skulle de røde levere en liknende prestasjon i den kampen, begynner nok tittelhåpet - i likhet med drømmen om en Europa League-triumf - å forsvinne. 

– Vi kan ikke dvele ved dette for lenge. Vi har en ny kamp om to dager og har behov for at alle ser frem til den. Dette kommer til å svi godt gjennom natten, men vi må bare skru på igjen bryteren og sørge for at vi får resultatene vi trenger.

Spørsmålet som mange vil stille i neste uke er om Liverpool er i stand til nok et supercomeback. I 2020 vant de røde 5-0 i Bergamo, og det vil selvsagt holde til avansement dersom det gjentas. 

– Det er ingen vits i å dra til Italia hvis vi ikke har troen på det. Vi har gjort det vanskelig for oss selv med 3-0, men akkurat nå må vi ha fokus på Crystal Palace. Vi må slå tilbake, og den eneste måten å gjøre det på er å vinne i helgen, sier van Dijk.

Sjokktapet som må være signalet til innspurten

Kampkommentar Liverpool - AtalantaSjokktapet som må være signalet til innspurten

De røde presterte historisk dårlig i første kamp i kvartfinalen i Europa League, og en nesten skadefri tropp må nå mobilisere alt i returkamp og ligafinnish.

Kommentar 12.apr 00:07
Flere leverte sesongverste på bekmørk kveld for Liverpool

Spillerbørs og folkebørs: Flere leverte sesongverste på bekmørk kveld for Liverpool

Liverpool møtte aldri opp da de ble knust og ydmyket av Atalanta på Anfield. Her er vår spillerbørs etter kampen.

Kommentar 11.apr 22:54