Det blir ingen parade etter sesongslutt

Liverpool FC dropper paraden med mindre et mirakel skjer.

I februar var det snakk om at Liverpool FC ville gjennomføre en parade etter sesongslutt for å feire ligacuptriumfen og Jürgen Klopps nesten ni år i klubben, og at den skulle gå av stabelen uansett hvordan resten av sesongen gikk. Men i forrige uke kom det antydninger om at det ble med tanken, og nå har det blitt bekreftet. Det melder journalist Neil Jones onsdag. 

Det eneste som kan få klubben til å endre mening er om Liverpool på mirakuløst vis skulle ende opp med å vinne Premier League. Men det er ingenting som tyder på at både Arsenal og Manchester City skal kollapse, samtidig som Klopps lag vinner sine tre siste kamper. 

Dermed endte det med to parader under Klopps regjeringstid. Den første var i 2019 etter Champions League-triumfen i Madrid. Den andre kom i 2022, da Liverpool løftet FA- og ligacupen og var centimetere unna å vinne Premier League og Champions League i tillegg. Som følge av pandemien ble Premier League-gullet i 2020 aldri feiret slik Klopp og supporterne ønsket det. 

Vil returnere

Klopp har i et ferskt intervju med TNT Sports varslet at han kommer til å ta turen til Liverpool for å ta del av feiringen av et eventuelt ligagull når Arne Slot er ved roret. 

– Hvis Liverpool kan vinne ligaen neste år og det ikke er forstyrrende at jeg er der, vil jeg være der og følge bussen når den kjører gjennom byen, sier han.

Tyskeren får altså ikke ta farvel med flere hundre tusen i gatene slik mange hadde sett for seg drømmeavskjeden skulle bli. Hovedpersonen selv var imidlertid aldri komfortabel med at en parade skulle handle om ham. 

– Delen jeg ikke synes er så kult, er den delen om at det vil bli sett på som en avskjed, og jeg synes ikke det gir mening. Men utenom det så er jeg den største supporteren av parader for troféer, sa Klopp i februar.

Hjemmekampen mot Wolves 19. mai blir siste mulighet for supporterne til å takke Klopp for innsatsen, med mindre klubben steller i stand noe mer etter at sesongen er ferdigspilt.

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»Hele historien om 3189 dager med Klopp

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05
Den banebrytende keeperen som kom frem fra glemselen

Den banebrytende keeperen som kom frem fra glemselen

Tommy Lawrence ble kjent på nytt på grunn av et tilfeldig intervju på gata. I en ny bok fortelles historien om en revolusjonerende keeper som måtte ha 3-4 gin og røyk før han spilte foran 50 000 mennesker, og som på et tidspunkt endte opp som hjemløs etter karrieren.

Kopite Ons. 01.05. 12:10