Ipswich rykket opp til Premier League!

Neste sesong skal Liverpool til Portman Road.

Ipswich Town tok et enormt stort steg mot opprykk i midtuken, da de slo Coventry 2-1 på bortebane. Det som da gjensto var å møte Huddersfield hjemme på Portman Road. Dersom Ipswich tok poeng der, ville de være sikret opprykk sammen med Leicester City.

Det gikk fint, og nå er Ipswich tilbake, 22 år siden nedrykket fra Premier League i 2002.

Det har vært en eventyrhistorie for «The Tractor Boys», som nå har rykket opp i to sesonger på rad. For et år siden kunne de feire andreplass i League One, og i dag er sikret de andreplassen i Championship.

Wes Burns og Omari Hutchinson scoret målene i lørdagens 2-0-seier, og etter at Simon Hooper blåste av kampen stormet supporterne banen.

Nå er det Leeds United, Southampton, West Bromwich og Norwich som skal gjøre opp om den tredje opprykksplassen gjennom play-off. Av de lagene var Leeds og Southampton oppe forrige sesong, Norwich sist oppe i 2021/22, og West Bromwich oppe i 2020/21, og Hull City sist oppe i 2014/15-sesongen, da Andy Robertson spilte for dem. Fabio Carvalho og Tyler Morton spiller der på lån denne sesongen.

Ingen møter på 22 år

Liverpool har ikke møtt Ipswich siden 4. desember 2002, da lagene møttes i ligacupens fjerde runde. Det endte 1-1, og de røde vant etter straffekonkurranse.

Den gang var det ikke så lenge siden forrige møte. Liverpool hadde slått «The Tractor Boys» 5-0 på Anfield og 6-0 på Portman Road i den sesongen Ipswich rykket ned fra Premier League. De har ikke vært oppe siden.

Sesongen før hadde Ipswich tatt Premier League med storm. Direkte fra opprykk, så utfordret de eliteklubbene og var blant topp seks omtrent hele sesongen. På et tidspunkt var de så høyt oppe som på tredjeplass, som ville gitt innpass i Premier League. Det var Liverpool som kom foran dem i aller siste serierunde. Liverpool endte i Champions League, mens Ipswich skulle spille UEFA-cupen.

Ipswich har vunnet ligatittelen i Englands øverste divisjon én gang. Det skjedde i 1961/62-sesongen, da de kom foran Burnley, Tottenham og Everton på tabellen. Den samme sesongen vant Liverpool andredivisjon under Bill Shankly, og rykket opp igjen til øverste nivå.

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»Hele historien om 3189 dager med Klopp

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05
På disse områdene er Feyenoord helt i Europa-toppen

På disse områdene er Feyenoord helt i Europa-toppen

Data skal ha vært av hovedgrunnene til at Michael Edwards så mot Nederland da han fikk den tøffe oppgaven med å erstatte Jürgen Klopp.

Innsikt Fre. 03.05. 20:17