– Jeg er ikke interessert i hvilken tittel jeg har

Det er forventet at Arne Slot vil få tittelen «hovedtrener» når han overtar etter Jürgen Klopp.

Det virker klart at det er Arne Slot som skal ta over etter Jürgen Klopp, men det som ikke er helt klart er hvilken jobbtittel han vil ha.

For der Jürgen Klopp var manager, og etterhvert fikk mer og mer makt jo bedre det gikk for laget hans, har Fenway Sports Group og Michael Edwards nå fått på plass en struktur rundt den nye sjefen som kommer til å bli litt annerledes.

Etter at Edwards ga seg i 2022, satt Julian Ward som sportsdirektør i et år, før Jörg Schmadtke kom inn som en midlertidig løsning for å hjelpe med å få i havn overganger. Nå skal de røde tilbake til en mer datadrevet tilnærming til spillerrekruttering, og Richard Hughes fra Bournemouth er klubbens nye sportsdirektør.

Hovedtrener og ikke manager?

Planen skal være at det er Hughes og Edwards som tar seg av spillerlogistikken, og at en får inn en ny hovedtrener som skal jobbe med spillerne og forbedre dem på treningsfeltet.

Slot vil selvsagt ha et ord med i laget også når det kommer til overganger, men det blir ikke hans hovedoppgave. Det høres det ut som han synes er greit.

– Jeg er ikke interessert i hva dere kaller meg. Dere kan kalle meg Arne, hovedtrener eller manager, sa han på en pressekonferanse på fredag, ifølge thisisanfield.com.

På samme pressekonferanse sa Slot at han ikke ønsket å snakke om Liverpool-jobben før det ble offisielt bekreftet, men at han regnet med at det ville løse seg.

– Jeg bryr meg ikke, så lenge jeg kan gjøre det jeg liker å gjøre. Det er å være med spillerne på banen, teste ut ting, jobbe med dem, og å være på kampene. Det er det mest spesielle med det. Spesielt her på De Kuip, og etter det jeg har blitt fortalt er atmosfæren ganske god også der du kommer fra, sa han, og siktet direkte til den engelske Sky Sports-reporteren i rommet.

Feyenoord spiller kamp søndag kveld. Da er PEC Zwolle motstander. Det kan virke som at en offisiell bekreftelse på ansettelsen vil la vente på seg til etter at Liverpool og Feyenoord har spilt ferdig sesongen. Det skjer samme dag, søndag 19. mai.

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»Hele historien om 3189 dager med Klopp

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05
– En veldig vanskelig sak, for Liverpool må nok selge noen i sommer

Lytterspørsmål spesial av «Pausepraten»:– En veldig vanskelig sak, for Liverpool må nok selge noen i sommer

I denne episoden av Pausepraten svarer vi utelukkende på lytterspørsmål.

Podcast Tor. 02.05. 16:09