– Sophie har vært fantastisk. Vi bare antar at hun skal vinne alt i lufta

Storkamp for Liverpool FC Women på søndag, der vinneren kan ta fjerdeplassen.

Søndag er Liverpools herrelag, U21-lag og kvinnelag i aksjon. Liverpool FC Women har en skikkelig storkamp foran seg, når Manchester United kommer til Prenton Park.

Liverpool og United er á poeng på tabellen, der United er foran på bedre målforskjell. Dersom Liverpool vinner, vil de klatre forbi United når kun én ligakamp for sesongen gjenstår.

Da lagene møttes i desember, var det Liverpool som gikk seirende ut og vant oppgjøret 2-1, etter at United først hadde tatt ledelsen. Dersom de skulle vinne begge oppgjørene mot erkerivalen denne sesongen, vil det vise veldig stor fremgang.

Topp fire gir ikke Champions League-kvalifisering i FA Women’s Super League, så det er først og fremst ære det handler om, men dette er altså et Liverpool-lag som kom på sjuendeplass forrige sesong. Da ble United nummer to på tabellen, 33 poeng foran Matt Beard sitt lag. Det sier litt om hvilken fremgang de røde har vist.

Etter sesongens største seier

Liverpool bør komme til kampen fulle i selvtillit, etter at de tok sesongen og kanskje tiårets største seier på onsdag. Da ble tittelkandidat Chelsea slått 4-3, i et resultat som trolig avgjorde tittelkampen. Chelsea hadde vunnet ligatittelen de fire siste sesongene, men det resultatet gjorde at det nå trolig blir Manchester City som stikker av med den ligatittelen.

Det skjedde bare dager etter at Barcelona hadde slått Emma Hayes sitt Chelsea-lag ut av Champions League.

– Dette var en slik type kamp som du ønsker å spille i, og åpenbart ønsker å vinne. Det var en fantastisk kveld for oss og for supporterne våre. At vi havner under 0-1, og ligger under 0-1 til pause, og fortsatt vinner, viser at vi er motstandsdyktige. Det svingte fra en side til en annen, og var som en basketballkamp til tider, men det var en veldig spennende kveld, sier Ceri Holland til Liverpoolfc.com.


Hun trekker frem Sophie Roman Haug, som har gitt Liverpool en ny dimensjon i hodespillet sitt.

– Hun er fantastisk med det hun kan gi oss i lufta. Det er åpenbart veldig vanskelig for motstanderen å håndtere det, og i kampen mot Chelsea tror jeg hun vant hver eneste hodeduell mot to stoppere i verdensklasse. Det er veldig spesielt å ha henne på laget, sier hun.

– Vi antar at Sophie skal vinne hodeduellene, og så tar vi løpene i rommene bak. Hun var fantastisk i den kampen.

Denne helgen har supporterklubben arrangert sin Livergirls-tur. Der var vi heldige og fikk møte Roman Haug:

Topp fire er målet

Nå er det Manchester United som venter.

– Det er en ny stor kamp for oss, og vi jakter fjerdeplassen. Etter resultatet vi fikk her om dagen så må vi holde på det momentumet. Vi må ha en ny stor prestasjon denne helgen, og forhåpentligvis ta de tre poengene igjen, sier Holland.

– Det vil være spesielt dersom vi klarer topp fire, og kunne avslutte sesongen bra. Vi har gjort det veldig bra denne sesongen, men det er fortsatt så mye som kan gjøres, så dersom vi kan ende på topp fire ville det vært fantastisk for fotballklubben og oss som gruppe. Det er vårt eneste fokus for øyeblikket.

Liverpool FC Women - Manchester United spilles søndag kl. 15.00. Den vises dessverre ikke på norsk TV, som prioriterer Manchester City - Arsenal. Vi kommer tilbake med en sluttrapport søndag kveld.

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»Hele historien om 3189 dager med Klopp

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05
På disse områdene er Feyenoord helt i Europa-toppen

På disse områdene er Feyenoord helt i Europa-toppen

Data skal ha vært av hovedgrunnene til at Michael Edwards så mot Nederland da han fikk den tøffe oppgaven med å erstatte Jürgen Klopp.

Innsikt Fre. 03.05. 20:17