Fikk hull på byllen etter pause

Mohamed Salah, Emre Can og innbytter Daniel Sturridge scoret og sikret Liverpool tre nye poeng i Champions League. James Milner fikk et straffespark reddet av keeper.

Heldigvis fikk Liverpool en tidlig scoring i annen omgang. Mohamed Salah satte inn 1-0 med en herlig flikk, etter et godt innlegg fra høyre fra Trent Alexander-Arnold.

Bare fire minutter senere reddet Maribors keeper et straffespark fra James Milner, noe som betyr at Liverpool har bommet på sine fire siste straffespark på Anfield!

Roberto Firmino og Salah hadde gode sjanser til å øke ledelsen, før Emre Can faktisk gjorde det snaue tjue minutter ut i omgangen. Tyskeren spilte vegg med James Milner, før han bredsidet ballen i mål fra 16 meter.

Cans scoring punkterte kampen, og på overtid kunne innbytter Daniel Sturridge pynte på sluttresultatet, da han fikk god tid til å sette ballen i mål fra kloss hold.

49
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Trent Alexander-Arnold)1-0 Der satt den!

Herlig flikk

Trent Alexander-Arnold legger tidlig inn fra høyre, og Salah flikker ballen i mål. En viktig scoring!

64
Målscorer: Emre Can (Assist: James Milner)2-0 Kontant avslutning

Herlig veggspill

Emre Can spiller vegg med James Milner, og kommer helt fri før han bredsider ballen i mål fra 16 meter.

90
Målscorer: Daniel Sturridge (Assist: Alberto Moreno)3-0 Sturridge fra kloss hold

Innbytteren scorer

Et innlegg fra Alberto Moreno blir stusset videre av en forsvarer, og Daniel Sturridge får all verdens tid til å sette ballen i mål fra kloss hold.

22
Maribor
Stygg takling

Gjestenes Bohar i dommeres bok. Var heldig som slapp unna mot Milner minuttet tidligere.

52
Maribor
Straffe

Roberto Firmino rives overende i feltet. Liverpool får straffe.

21
Alex Oxlade-ChamberlainSkyter utenfor

Oxlade-Chamberlain avslutter utenfor på et innlegg fra Firmino.

28
Roberto Firmino (Alex Oxlade-Chamberlain)Kjemperedning

Firmino med en heading som gjestenes keeper med nød og neppe får slått i tverrliggeren og til corner. Bra innlegg av Oxlade-Chamberlain.

53
James MilnerKeeper redder

Liverpool har nå misbrukt sine fire siste straffespark på Anfield!

Maribors keeper slår Milners straffe i stolpen, og Maribor får klarert.

55
Roberto FirminoGod redning

Firmino får ballen i feltet etter en corner, men Maribors keeper gjør en ny meget god redning på brasilianerens avslutning fra kloss hold.

56
Mohamed Salah (Alberto Moreno)Der ska det stå 2-0!

Gigantsjanse!

Salah presterer å heade et kreminnlegg fra Moreno over fra en meters hold!

Før kampen

Med fem poeng halvveis inn i Champions League-gruppespillet står de røde overfor muligheten til å sikre seg et lite forsprang på toppen av gruppe E når slovenske NK Maribor kommer på besøk i kveld.

Gjestene, som har flest baklengsmål (11) så langt i turneringen, står med ett poeng og vil med tap på Anfield ikke kunne nå utslagsrundene dersom Spartak Moskva samtidig vinner i Sevilla.

Et eventuelt poengtap for russerne betyr følgelig at Liverpool, med seier, enten har ett eller to poeng ned til nummer to før de avsluttende rundene – mot Sevilla borte, så Spartak hjemme.

Etter hele 7–0 på Stadion Ljudski vrt for to uker siden, noe som var Liverpools første seier i oktober, krasjlandet rødtrøyene mot Tottenham på Wembley, før en god treningsuke ble fulgt opp med 3–0 over Huddersfield lørdag.

På motsatt banehalvdel har NK Maribor, på målforskjell bak den slovenske ligalederen Olimpija Ljubljana, respondert positivt og vunnet to av to etter stortapet i forrige runde.

Riktignok uten scoringsshow, men med ingen flere baklengsmål har Jasmin Mešanović i den andre enden befestet sin posisjon som lagets toppscorer (8) med nettkjenning i 1–0-seierne mot Ankaran Hrvatini (H) og Domžale (B).

Alex Oxlade-Chamberlain starter kampen. Han utgjør den ene av fire endringer på laget i forhold til startelleveren mot Huddersfield. Trent Alexander-Arnold, Emre Can og Loris Karius er det tre andre som kommer inn fra start. De erstatter Joe Gomez, Jordan Henderson, Simon Mignolet og Daniel Sturridge, som alle sitter på benken.

1Maribor med avspark

James Milner vant målvalget, noe som betyr at gjestene tar avspark mot The Kop.

2Ligger dypt

Maribor legger med hele laget på egen banehalvdel, og har bestemt seg for et lavt press i sin 4-5-1-formasjon.

3Corner

Roberto Firmino skaffer Liverpool kampens første hjørnespark.

3Får ryddet unna

Maribor får klarert corneren.

4Ox mister ballen

Gjestene får en overgangsmulighet på grunn av et unødig balltap, men Oxlade-Chamberlain retter opp sin egen feil ved å få gitt til innkast.

7Nær ved å lykkes

Liverpool er nær ved å tråkle seg gjennom Maribors forsvarsmur, men blir stoppet like før det skal avsluttes.

10Får hodet på et innlegg

Roberto Firmino får stusset et innlegg fra Trent Alexander-Arnold, men ballen triller et godt stykke utenfor.

13Ny corner

Mohamed Salah med et skuddforsøk som endrer retning i en Maribor-spiller, og Liverpool får sin andre corner for kvelden.

17
Inn: Jordan Henderson (Ut: Georginio Wijnaldum)Skade på Wijnaldum

Georgino Wijnaldum tråkker feil, og får seg en vridning. Jordan Henderson kommer inn. Hendo tar over kapteinsbindet.

21

22
Maribor

27Dyttes

Roberto Firmino får et frispark utenfor hjørnet av 16-meteren, helt ute ved sidelinja.

28

33Kommer ikke høyt nok

Oxlade-Chamberlain med et glimrende innlegg fra høyre, men Can kommer ikke høyt nok, og ballen går over mål.

33Litt på hæla

Et fremspill finner veien til Salah inne i feltet, men egypteren er i ublanse og klarer ikke å få kontroll på ballen.

35God defensiv innsats

Alberto Moreno løper opp en Maribor-kontring og gjenvinner ballen.

36Corner

Firmino header langt utenfor på Milners corner.

37Panisk klarering

Maribor-forsvarer beiner et innlegg høyt over eget mål.

43Høyt over

Liverpool begynner å bli frustrerte, og Salah avslutter høyt over fra snaue 16 meter i et tett befolket straffefelt.

44Stemples

Henderson vrir seg i smerte, etter å ha blitt stemplet på vristen.

45Corner

Milner skaffer et hjørnespark, og tar det kort. Duellen i feltet ender med ny corner fra motsatt side.

45Slapp heading

Matip med en svak heading på et godt Moreno-innlegg. Ett minutt legges til i første omgang.

Pauserefereat

Maribor har kommet til Anfield og parkert bussen i beste Mourinho-stil. Liverpool har dominert første omgang fullstendig, og sprenger nesten alle statistikker for pasninger og ballinnehav. Men det går for sakte og blir for omstendelig for de røde.

Gjestene har knapt vært over midtbanen, og Loris Karius har ikke vært satt på en eneste prøve.

Liverpools beste sjanser har kommet etter gode innlegg fra Oxlade-Chamberlain, Firmino og Moreno, men straffe-feltet er tett befolket og Liverpool sliter med å finne åpninger. Dette kan bli en tålmodighetsprøve!

Det var utvilsomt en strek i regningen for Liverpool at Georginio Wijnaldum måtte halte i garderoben før tjue minutter var spilt, etter å ha tråkket forkjært. Det er usikkert om det er ankel eller kne det har gått ut over.