Salah involvert i fire mål mot gamle lagkamerater

For en drømmetrio på topp. Salah og Firmino scoret to hver, og også Mané scoret mot Roma. Men på slutten ble håpet tent for Roma.

Mohamed Salah var involvert i fire mål, to scoret han selv og på to var han nest sist på ballen. Roberto Firmino scoret også to ganger, og var også nest sist på to av Salahs mål. De siste av de fantastiske tre foran, Sadio Mané kom også på scoringslista i det som så ut som en triumfferd på Anfield.

Salah forlot banen etter 74 minutter til sang og stående applaus, men fra benken kunne han se at kampen langt fra var over.

Ni minutter før slutt reduserte Roma ved Dzeko. Så fikk de straffe fem minutter før slutt, da et skudd gikk i armen på James Milner. Det satte Perotti sikkert i mål fra krittmerket til 5-2.

Men til tross for de to seine reduseringene har Liverpool et fantastisk utgangspunkt når veien fører til Roma neste onsdag, og med det også et godt utgangspunkt for veien videre til Kiev 26. mai.

Men Roma slo Barcelona 3-0 i returoppgjøret i kvartfinalen. Nå må de gjøre det samme igjen.

Et stort skår i gleden at Alex Oxlade-Chamberlain måtte ut med skade etter 18 minutter. Men det skal samtidig sies at erstatteren Georginio Wijnaldumstorspilte da han kom inn.

36
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Roberto Firmino)MO SALAH - MO SALAH!

MÅL NUMMER 42!

Mohamed Salah scorer nok en gang for Liverpool. Firmino legger pasningen, og Salah legger ballen i krysset. For en spiller!

81
AS Roma
Redusering ved Dzeko.

5-1 Der kom baklengsmålet.

Fint mål av Dzeko, demper ballen inne i feltet og skyter i nærmeste hjørne.

85
AS Roma
Straffemål til Roma.

5-2!

Ballen går i armen til Milner, og Roma får straffe.

45
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Roberto Firmino)Salah igjen!!!!!!!!

Mål nummer 43.

Hva skal man si om denne spilleren? Mot sine gamle lagkamerater kommer han alene med keeper etter nok et framspill av Firmino, og lobber elegant over Alisson.

56
Målscorer: Sadio Mané (Assist: Mohamed Salah)Der sitter den for Mané

Pasning fra Salah.

Denne gangen er det Salah som serverer inn foran mål, og endelig sitter den for Mané.

61
Målscorer: Roberto Firmino (Assist: Mohamed Salah)4-0!

Da kom Firminos mål.

Igjen er det Salah som har pasningen til Firmino foran mål. Angrepet startet med en god inngrepen/pasning fra Trent Alexander-Arnold. Salah fikk ballen, gikk inn i feltet og la inn foran mål der Firmino dukket opp.

69
Målscorer: Roberto Firmino (Assist: James Milner)Firmino med sitt andre!

5-0 nå!

Der scorer Firmino sitt andre mål for kvelden, header inn en corner og header ned i bakken.

26
AS Roma
Jesus får gult.

Takler Mané hardt i stor fart.

39
Trent Alexander-ArnoldTrent med gult kort.

Etter takling på Aleksandar Kolarov.

74
Dejan LovrenLovren får gult kort.
85
Jordan HendersonHenderson får gult kort.
88
AS Roma
Fazio får gult for protester.
19
AS Roma
Kolarov i tverrliggeren.

Kjempeskudd fra Roma, Karius får en hånd på den, men Liverpool reddes av tverrliggeren. Burde kanskje håndtert den bedre Karius, men fortsatt målløst.

28
Sadio Mané (Roberto Firmino)Over fra Mané

KJEMPESJANSE!

Firmino spiller fri Mané som skyter alene med keeper, og skyter over. Salah, godt plassert også foran mål der.

35
Roberto FirminoFirmino med langskudd.

Setter ikke Alisson på de store prøvene.

38
Dejan LovrenLovren i tverrliggeren.

Får gå helt alene opp, og er veldig nær å øke Liverpools ledelse.

82
Georginio Wijnaldum (Andy Robertson)Sååå nær 6-1.

Wijnaldum bommer på ballen i ypperlig posisjon, når Robertson spiller han fri.

86
AS Roma
Dzeko skyter over.

Ny god mulighet for Roma.

2
Loris KariusRoma med kampens første avslutning.

Loris Karius redder enkelt.

3
Mohamed SalahSalah med Liverpools første avslutning.

Salah skyter fra hjørnet av 16-meteren, men Alisson redder greit. Får ikke ordentlig trøkk på den.

5
Roberto Firmino (Mohamed Salah)Gigasjanse for Firmino.

Salah spiller mesterlig fri Firmino i bakrommet, brasilianeren kommer ned til dødlinja før han forsøker å legge inn til Mané, men han når ikke fram.

8
Alex Oxlade-ChamberlainOx fyrer løs.

Oxlade-Chamberlain kommer på skuddhold fra 20 meter, men avslutningen rett på Alisson. Like etter er Roma frampå, men nok en svak avslutning.

41
Georginio WijnaldumWijnaldum nær å score.

Ny god mulighet, nå ved Wijnaldum. Men Alisson stopper en ny farlig Liverpool-sjanse.

60
Roberto FirminoFirmino dras ned i feltet.

Igjen er det Mané som gjør forarbeidet, Firmino får ballen rett foran mål, men hindres. Faller ned på knærne, men dommeren lar det gå.

Før kampen

I kveld leder Jürgen Klopp Liverpool for 150. gang, når AS Roma står på motsatt banhalvdel på Anfield i den første semifinalen i Champions League.

Tyskeren har den beste statistikken til noen Liverpool-manager i løpet av deres 25 første europacupkamper. Han har bare tapt to av de 25 første.

Hans lag har gjort 56 mål på disse 25 kampene. 39 av disse er scoret i denne sesongens Champions League, inkludert kvalifiseringskampene. Det er klubbrekord i en enkeltstående sesong, ifølge statistiker Ged Rea.

Liverpool har vært vertskap for italienske klubber på Anfield 10 ganger tidligere. De har vunnet seks av disse kampene, og tapt fire. De røde scoret i ni av disse 10 kampene. Roma er det eneste av de italienske lagene som har klart å holde nullen på Anfield. Det klarte de i 2001.

Liverpool starter med samme mannskap som slo Manchester City 3-0 på Anfield i første kvartfinale.

Liverpools lag mot Roma: Loris Karius, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Dejan Lovren, Andy Robertson, Jordan Henderson, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Sadio Mané, Roberto Firmino, Mohamed Salah. Res: Simon Mignolet, Nathaniel Clyne, Georginio Wijnaldum, Ragnar Klavan, Alberto Moreno, Danny Ings, Dominic Solanke.

Romas lag: Alisson, Fazio, Manoplas, Jesus, Florenzi, De Rossi, Strootman, Kolarov, Cengiz, Mainggolan, Dzeko

0Salah hilser på gamle kjente

Mohamed Salah gir klemmer til alle sine gamle lagkamerater i Roma i spilletunnelen.

1Roma med avspark.
2

3

4Flaggbytte.

Et lite opphold i spillet når linjemannen må bytte flagg.

5

7
Virgil van DijkVan dijk med full kontroll mot Džeko.

Vinner overlegent hodeduellen.

8

9Fazio bryter i duell med Mané.

Skummel kontringsmulighet for Roma, men ender isteden ved at Liverpool bryter og kontrer ved Salah.

11
AS Roma
De Rossi med lang ball.

Men den går ut over linja, til utspark.

14
Loris KariusKarius ute å henter ballen.

Karius plukker greit ned et farligg innlegg for gjestene.

15
Alex Oxlade-ChamberlainOx skadet i takling.

Ligger å vrir seg etter en strålende takling på Kolarov. Ser ut som han fikk beinet under seg da han taklet.

18
Inn: Georginio Wijnaldum (Ut: Alex Oxlade-Chamberlain)Wijnaldum kommer inn.

Bytter med en skadet Oxlade-Chamberlain.

19
AS Roma

20De Rossi klarerer innlegg fra Milner.
21
Alex Oxlade-ChamberlainAlex Oxlade-Chamberlain bæres bort på båre.

Fryktelig trist for mistbanespilleren som har hatt en så god periode i Liverpool-drakta nå. Vi får krysse fingerne for at dette ikke er en langvarig skade.

25
Trent Alexander-ArnoldTrent med innlegg, men klareres av Manolas.
26
Trent Alexander-ArnoldNytt innlegg fra Trent.

Alisson er igjen først på ballen, før Mane når fram.

26
AS Roma

27Milner nær å finne van Dijk på frispark.

Roma klarerer, men Liverpool biter seg fast på motstanderens halvdel. Men til slutt får Alisson kontroll.

28

29
Sadio Mané (Roberto Firmino)Nok et skudd over fra Mané.

Like etter får han sjansen igjen. Nok en gang spiller Firmino senegaleseren fri, men igjen blir også avslutningen for høy.

30
Mohamed SalahTredje sjanse på ett minutt.

Salah skyter på Alisson.

Hektiske minutter nå. Salah avslutter denne gangen, men Alisson er med på notene og får bokset unna.

32Fazio bryter Manés forsøk og Roma kontrer.

Liverpool får ryddet opp igjen. Og kan nå roe ned litt.

34
Sadio ManéOffside etter lekkert spill.

Herlig angrepsspill avLiverpool der Robertson til slutt finner Mané, som setter ballen i mål. Men blir avblåst for offside. Gode tendenser her nå.

35

36

38

39

40
Sadio Mané (Georginio Wijnaldum)Mané farlig frampå.

Men Fazio stopper hurtigtoget. Wijnaldum svært god etter at han kom inn, og ofte delaktig i det oppbyggende spillet.

41

43
Dejan Lovren (Mohamed Salah)Lovren umarkert igjen.

Ny corner for Liverpool der Salah finner Lovren umarkert på bakerste stolpe. Men han får ikke nok fart på ballen.

45

45Pause og 2-0 til Liverpool.

Pauserefereat

En sjanserik og frisk start på en kampen som bølget fram og tilbake i åpningen. Begge lag med brukbare muligheter, men det var først da Kolarov fikk stjernetreff at det ble virkelig farlig. Skuddet gikk via hånda til Karius og i tverrliggeren etter ca 20 minutters spill. Like før den store sjansen, måtteAlex Oxlade-Chamberlain av banen med det som kan være en kneskade. Wijnaldum kom da inn, og storspilte etter at han entret banen.

Liverpool i en god periode etter en halvtimes spill, der det ble produsert tre store sjanser på ett minutt. To ganger ved Mané som skjøt over, og en gang ved Salah, som Alisson reddet. Men så etter 36 minutter steg kongen av Egypt fram på Anfield, og banket ballen i krysset bak en sjanseløs Roma-keeper. Hans 42. mål for sesongen.

Etter det hadde Liverpool flere andre store muligheter, blant annet ved Dejan Lovren.

Idet omgangen var i ferd med å ebbe ut, spilte Firmino igjen fri Salah. Alene med Alisson lobbet han elegant inn 2-0 til Liverpool. Hans 43. mål for sesongen.