Slått ut av ligacupen

Liverpool dominerte første omgang, men tok ikke vare på sjansene. Det gjorde Leicester etter pause.

Ligacupeventyret i sesongen 2017/2018 varte bare i én kamp. Etter en omgang hvor det fortsatt er vrient å begripe hvordan Liverpool ikke scoret, ble Philippe Coutinho byttet ut, og de røde mistet sin viktigste brikke. Leicester, som ble kjørt over før pause, spilte seg inn i kampen og fikk mer selvtillit med ballen i laget. En drøy time var gått da innbytter Shinji Okazaki scoret ledermålet på et av vertenes første forsøk, før Islam Slimani blåste ut resten av Liverpool-håpet med en rakett i krysset.

Leicester tar ledelsen

Så kommer målet i mot. Leicester har flere spillere igjen i feltet etter corneren, og ballen slås høyt inn. To dueller ender med at Iborra header ned til Okazaki på 11–12 meter, og skuddet går via Robertson og i mål.

78
Leicester
Dobler ledelsen

Slimani skjærer inn fra høyresiden og hamrer ballen vakkert opp i krysset med venstre fra 18–19 meters hold.

57
Marko GrujicGrujic får gult

Grujic takler Ndidi, og får se det gule kortet.

75
Ragnar KlavanKlavan i dommerboka

Stopperen dundrer inn i Okazaki, som blir liggende et halvminutt. I mellomtiden får Klavan se det gule kortet.

90
Leicester
Rives ned

Iborra får et klart gult kort for holding.

45
Dominic Solanke (Philippe Coutinho)Coutinho til Solanke – over

Ny stor Liverpool-sjanse når Coutinho lekkert lobber fri Solanke i boksen. Han kommer skrått til venstre og får sendt av gårde en avslutning, men ballen lander på nettaket.

48
Dominic SolankeGod skuddretning

Grujic tester høyrefoten, men hindres i skuddøyeblikket. Ballen havner hos Solanke i boksen, og han skjærer inn og slår ballen lavt mot det lengste hjørnet. Skuddet er på vei mot mål, men blokkeres.

55
Leicester
Utenfor fra Gray

55

Leicester har vært langt bedre med etter pause. Gray finter seg fri på 20–22 meter og skyter utenfor med venstre.

6
Alex Oxlade-ChamberlainStor Liverpool-sjanse

Gjestene ruller flott opp mot venstre, og Robertson slår lavt inn. Ox møter innlegget i boksen, og skuddet blokkeres.

6
Dominic SolankeNy rød mulighet

Like etter får Solanke muligheten fra skrått hold i feltet. Han prøver å sette ballen lavt i det lengste hjørnet, men skuddet går like utenfor.

11
Philippe CoutinhoCoutinho med samba

Nå spiller gjestene med god rytme. Coutinho viser frem teknikken når han danser seg inn i Leicester-boksen og øyner scoring. Han har med seg spillere til begge sider, men prøver å sette ballen i nærmeste hjørne, uten å overliste keeper.

17
Philippe CoutinhoSkudd fra Coutinho

En smart ball inn i mellomrommet åpner ting opp for Coutinho, som får ballen umiddelbart igjen, men skuddforsøket fra omkring 20 meter reddes enkelt.

22
Dominic Solanke (Andy Robertson)Stor mulighet for Solanke

Der skal det være mål!

Nytt kjempeinnlegg av Robertson fra venstresiden. Ballen svinges inn mellom forsvar og keeper, til Solanke ved bakre stolpe, men spissen får ikke slått ballen på mål.

27
Andy Robertson (Philippe Coutinho)Så nærme!

Igjen fra venstresiden

Robertson får ballen i boksen og skrur den hardt og lavt inn mot Coutinho på kloss hold. Ballen går så vidt via Morgan, men nok til at ballen fyker rett forbi Coutinho, som ellers kunne bredsidet inn ledermål. Dommeren peker likevel på femmeteren.

68
Alex Oxlade-ChamberlainOx skyter over

Under press forsøker Oxlade-Chamberlain seg, men skuddet går over mål.

72
Ben WoodburnFrekt av Woodburn

Woodburn sikter på det lengste krysset når han kommer innover fra venstre. Forsøket er heller ikke dårlig, men lander på nettaket.

77Nesten for Ings

Et innlegg av Woodburn kommer sprettende inn foran keeper, og Ings stormer frem og prøver å stusse den forbi ham. Men han bommer på ballen med hodet, og keeper plukker.

80
Leicester
Nesten nummer tre

Nå henger Liverpool i tauene. Gray prøver seg med høyre fra venstresiden, og slår ballen helt ned i kroken. Ward er imidlertid med på dansen og redder.

Før kampen

Liverpool spiller sin første ligacupkamp for sesongen. Leicester er motstander på King Power Stadium i tredje runde av turneringen som i år bærer sponsornavnet Carabao Cup.

Liverpool gjør åtte endringer på laget i forholdet til helgens uavgjortkamp mot Burnley på Anfield. Kun Klavan, Robertson og Coutinho er igjen fra startoppstillingen på lørdag.

Danny Ward starter i mål, og det er også funnet plass i startoppstillingen til karer som Jon Flanagan, Marko Grujic, Alex Oxlade-Chamberlain og Dominic Solanke. Ward og Flanagan vil dermed være i aksjon for førstelaget for første gang denne sesongen.

Tre andre spillere som ikke har fått spille tidligere denne sesongen sitter på innbytterbenken: Ben Woodburn, Lazar Markovic og Danny Ings.

Dejan Lovren er ikke friskmeldt etter ryggproblemene som holdt kroaten ute av laget mot Burnley i helgen.

Leicester må klare seg uten fire skadede spillere i Jamie Vardy, Matty James, Robert Huth og Christian Fuchs.

Jürgen Klopp har kommentert laget han har satt opp til kveldens ligacupkamp:

– Troppen er stor, så du kan gjøre ting som dette. Det blir spennende å se på.

– Når Alex Oxlade-Chamberlain starter i en angrepstrio ser jeg ham ikke nødvendigvis som en ving eller noe slikt. Han spiller som nummer 8, og jeg ønsker ikke å se ham i en fast posisjon. Dette er fotball. Dersom du må forsvare deg i en posisjon, må du være fleksibel i alle andre situasjoner. Det er hva jeg forventer av ham på lang sikt. I dag starter han sin første kamp for oss, og det er en annen ting jeg synes er spennende.

Klopp opplyser at Philippe Coutinho selv ønsket å spille denne kampen.

– Vi tenkte lenge på om vi skulle benytte ham, men jeg synes det virker fornuftig. Jeg snakket med ham, og han ønsket flere minutter på banen, så det er fornuftig å bruke ham igjen allerede nå. Han følte seg i god form i helgen, men fikk litt krampe mot slutten av kampen. Det var ikke engang skikkelig krampe. Selvsagt trenger han kamptrening, og nå kan han få det.

0Innmarsj

Morgan og Henderson leder lagene inn på banen, foran et noe glissent hjemmepublikum.

1Avspark

Kampen er i gang!

Wijnaldum setter i gang oppgjøret på King Power Stadium.

2Jevn åpning

Lagene veksler mellom å holde på ballen, og lite har skjedd innledningsvis.

4
Danny WardTo Leicester-cornere

Vertene får to hjørnespark på rappen. Ward plukker det andre forsøket.

6

6

8
Andy RobertsonStrålende innlegg

Robertson slår et kreminnlegg fra sin venstreside, men ingen kommer på ballen i boksen.

10
Danny WardWard avverger

Leicester slår en skummel ball i bakrom, men Ward er våken med utenfor boksen og klarerer. Godt keeperspill!

11

13I etablert spill

Liverpool spiller fin fotball og styrer kampen i sitt tempo, dog foreløpig uten å skape all verden.

16Gode tendenser

Ox forsøker å spille vegg med Coutinho på vei frem langs høyresiden. Pasningen fra sistnevnte er imidlertid altfor hard, og ballen går ut til femmeter.

17

18
Alex Oxlade-ChamberlainSvakt Ox-innlegg

Igjen ruller Liverpool fint opp og angriper med en rekke spillere. Ballen havner ute hos Ox på høyresiden, og han slår ballen langt over alle som står i boksen.

20
Leicester
Mislykket kontring

Liverpool har dominert ballbesittelsen i lang tid, men plutselig får Gray og vertene en kontringsmulighet. En rød feilpasning setter ham i gang langs venstresiden, og han kommer seg helt bort til Liverpool-boksen, men avslutningen stoppes.

22

24Mye rødt

Alt handler om Liverpool nå – og det har det gjort i et kvarters tid. Rødtrøyene kommer stadig til nesten-muligheter, der angrepene bygges fint opp, før en unøyaktig pasning stopper ting opp. Mange gode tendenser av et tålmodig bortelag.

27

29
Philippe CoutinhoCoutinho skyter

Men skuddet fra 20 meter blokkeres av Dragovic. Liverpool dominerer kampen totalt, og det er nær sagt utrolig at laget ikke har scoret ennå.

31
Danny WardWard plukker igjen

Gray slår inn fra venstre. Liverpools keeper holder ballen uten problemer.

35
Dominic SolankeSolanke med en smell

Solanke kjemper seg inn i boksen med øye for mål, men kolliderer nærmest med Chilwell, som får en fot på ballen. Førstnevnte trenger en pustepause og har smerter i kjeven, men fortsetter etter noen ord og smil fra Klopp på sidelinja.

38Skusler vekk mulighet

Leicester har frispark i god posisjon for innlegg på sin venstreside, men tar det kort og ender uten farligheter.

39
Philippe CoutinhoFrispark til Liverpool

Coutinho felles like utenfor boksen, på omtrent 18 meter. Brasilianeren legger selv ballen til rette.

40
Philippe CoutinhoSkuddet går over

Coutinho klager først på at muren står for nærme, uten medhold fra dommeren, og skyter et stykke over krysset.

42Ufarlig innlegg

Albrighton slår høyt inn fra venstre, over klynga rett foran mål, og Gray forsøker å holde ballen i spill ved bakre stolpe, men klarer det ikke.

44Roter vekk kontring

Hjemmelaget har hatt mer ballkontakt de siste minuttene, uten å skape noe. Ox får en mulighet til å kontre, men forsøket på å finne Henderson med et hælspark, mislykkes.

45Ett minutt tillegg

Vi er inne i overtiden.

45

45Pause!

Pauserefereat

Leicester-supporterne vil nok kalle det et lite under at Liverpool ikke leder til pause på King Power Stadium. Igjen har de røde vartet opp med mange angrep og kommet til gode sjanser, men treffsikkerheten har ikke vært god nok. Fra venstresiden har imidlertid treffsikkerheten til Robertson stått frem. Backen slår flotte innlegg på løpende bånd, ofte hardt inn i det lille rommet mellom forsvar og keeper, uten at marginene i boksen har vært særlig røde hittil. Lekent mellom og rundt Leicester-forsvarerne har også Coutinho vært frisk med mange smarte pasninger, men skuddene så langt har vært nokså ufarlige.

46
Inn: Ben Woodburn (Ut: Philippe Coutinho)Endring i pausen

Ingenting tyder på skade for Coutinho, som setter seg med lagkompisene på benken.

46Leicester tar avspark

2. omgang er i gang.

46
Marko GrujicGrujic lager frispark

Midtbanespilleren feller Gray. Frispark på rundt 19–20 meter.

47
Leicester
Svakt frispark

Det er ikke langt fra der Coutinho skjøt over i 1. omgang, men forsøket fra Gray er enda svakere.

48

49
Leicester
Flere ligger nede

Etter en klarering blir Ulloa liggende og virker svimmel, og får behandling. Like før krasjet Leicester-keeperen inn i Wijnaldum, som får behandling tilsynelatende for ei lårhøne og en smell i korsryggen.

52Tilbake i spill

Wijnaldum er på banen igjen, mens Ulloa fortsatt er ute. Leicester spiller foreløpig med ti mann.

52
Leicester
Ulloa må ut

Angriperen får hjelp på vei inn i garderoben. Okazaki kommer inn.

55
Leicester

55

57

59Etablerer spill

Det har vært langt jevnere i starten av 2. omgang enn siste halvtimen i 1. omgang, og Liverpool forsøker å finne rytmen igjen ved å bruke tid med ballen på egen halvdel.

65Hjemmecorner

Liverpool spiller og spiller, men finner ikke åpningene. Leicester angriper og vinner et hjørnespark.

65
Leicester

68

72

73
Inn: Danny Ings (Ut: Georginio Wijnaldum)Ings tilbake

Endelig er Ings tilbake på banen for førstelaget – elleve måneder etter forrige kamp. Wijnaldum går ut.