Sløste med sjansene i Newcastle

Foruten et magisk treff av Philippe Coutinho ble det en svært frustrerende dag på St. James' Park.

Godt ute i 2. omgang hadde Liverpool en ballbesittelse på 80 prosent og fortsatte sjanseskapingen, men igjen ble dette en kamp der ineffektivitet i boksen sørget for poengtap. De røde spilte bra, dominerte kampbildet i lange perioder og skapte mer enn nok til å vinne i Newcastle, uten å overliste keeper Rob Elliot flere ganger enn ved Philippe Coutinhos perlemål før sidebyttet. Jürgen Klopp byttet inn både Roberto Firmino, Dominic Solanke og Alex Oxlade-Chamberlain i jakten på seiersmålet, og viste tydelig frustrasjon på sidelinja for hver brente sjanse. På overtid var i tillegg Newcastle bare en bedre avslutning fra å rappe med seg samtlige poeng på St. James' Park.

For en scoring!

Så dukker han opp! Magikeren vifter med tryllestaven, rykker seg fri og skyter Liverpool i ledelsen med et vakkert skudd i krysset fra 25 meter.

36
Hjemmelaget utlikner

Shelvey åpner Liverpool med en enkel pasning igjennom mot en offside-plassert Joselu, som kommer alene med keeper. Matip kommer stormende etter og takler i skuddøyeblikket, men ender med å takle ballen i Newcastle-spissen, forbi Mignolet og i mål.

55
Skyter vekk ballen

Ayoze får se det gule etter å ha sparket vekk ballen etter at dommeren har blåst frispark.

57
Joe GomezGult til Gomez

Gomez hopper høyt og flyr inn i Atsu. Hjemmefansen roper på det røde, men dommeren nøyer seg med gult.

23
Georginio WijnaldumSjansesløseri

Hørt det før?

En god Coutinho-corner finner Wijnaldum på første stolpe, og han avslutter smart mot nærmeste. Ballen treffer innsiden av stolpen, spretter videre inne i femmeteren, og flere røde står klare til å skyte igjen. Lovren får til en lav avslutning som blokkeres, før Mané skyter returen utenfor. Her burde Liverpool tatt ledelsen!

33
Philippe CoutinhoNy Coutinho-suser

Men denne gangen går skuddet fra omkring 25 meter over.

39
Dejan LovrenNesten fra Lovren

Salah slår inn et frispark fra venstresiden, like utenfor boksen. Lovren prøver å stange kula i mål, men vertenes kaptein klarerer til corner.

49
Daniel Sturridge (Mohamed Salah)To store sjanser

Hjemmelagets Clark bommer totalt på ballen og gir Sturridge sjansen alene med keeper i boksen. Skuddet blir reddet, og returen setter Salah over. Tydelig frustrasjon på Liverpool-benken.

4
Shelvey presenterer seg

Et brukbart skuddforsøk fra 20 meter av den tidligere Liverpool-spilleren. Mignolet har imidlertid ingen problemer med å redde.

12
Ritchie skyter på Mignolet

Shelvey finner Ritchie, som umiddelbart legger an til skudd med sin presise venstrefot like utenfor boksen. Han skyter mot det lengste hjørnet, men Mignolet redder komfortabelt.

78
Redning på streken

Shelvey får avverget i siste sekund etter en Salah-corner. Lovren header høyt mot mål, og Shelvey klarerer rett før Matip kommer stupende inn.

84
Dominic Solanke (Philippe Coutinho)Solanke header utenfor

Coutinho finner spissen i boksen. Avslutningen går meteren på feil side.

87
Ayoze prøver lykken

På halvspretten fra over 30 meter forsøker Ayoze seg med et skudd som går over. Mignolet har brukbar kontroll.

Før kampen

Liverpool er fortsatt uten Nathaniel Clyne og Adam Lallana, mens Newcastle har skader på Paul Dummett og Massadio Haidara.

Liverpool har Sadio Mané tilgjengelig igjen etter suspensjon, mens Newcastle på sin side har Aleksandar Mitrovic tilbake etter en lignende utestengelse.

Vertene har ni poeng fra sine seks første kamper, mens Liverpool har sanket elleve.

Rafael Benitez har aldri tapt mot Liverpool, og innrømmer at det blir følelsesladet å møte gamleklubben.

Sist lagene møttes på Tyneside var i desember 2015. Da vant Newcastle 2-0 etter et selvmål av Martin Skrtel etter 69 minutter og en scoring av Georginio Wijnaldum på overtid. Det var Jürgen Klopps første bortetap som Liverpool-manager.

Daniel Sturridge leder Liverpool-angrepet på St James' Park, mot en motstander han trives veldig bra mot. Han erstatter Roberto Firmino, som må finne seg i en plass på benken.

På høyrebacken starter Joe Gomez. Trent Alexander-Arnold er ikke engang på benken. Simon Mignolet overtar mellom stengene for Loris Karius, mens Georginio Wijnaldum henviser Emre Can til innbytterbenken.

Joe Henderson spiller sin kamp nummer 250 for Liverpool.

0Innmarsj

Lagene kommer ut på gresset på St. James' Park. Rafa Benítez omfavner en smilende Klopp og noen fotografer fra LFC under sin hilserunde.

0Ett minutts applaus

Spillere og supportere applauderer til ære for avdøde Freddy Shepherd, tidligere styreformann i Newcastle.

1Avspark!

Newcastle setter i gang oppgjøret.

2Jevn åpning

Med god stemning på tribunene har det vært en jevnspilt start på oppgjøret, uten sjanser.

3
Sadio Mané (Mohamed Salah)God overgangsmulighet

Vertene har mange menn fremme, og Liverpool setter i gang en kontring. En lekker ball av Salah finner Mané på venstresiden, men istedenfor skudd forsøker han å spille tilbake til Salah i boksen. Pasningen er upresis.

4

5
Daniel SturridgeSturridge-lobb over

Fra distanse prøver Sturridge å chippe ballen frekt over Newcastle-keeperen, men ballen går over.

9Vertene med initiativ

Det går fort for begge lag innledningsvis. Newcastle har et lite initiativ, men foreløpig uten å skape noe.

11Rød ballbesittelse

Liverpool forsøker å etablere et spill på hjemmelagets halvdel. De klarer å holde på ballen en periode, men mister den før det skapes noen sjanser.

12

13
Smell for Manquillo

Et hardt sammenstøt med Gomez tvinger Manquillo, som tidligere har vært på utlån hos Liverpool, til en pustepause. Han kommer seg etter hvert på beina igjen.

16
Roper på straffe

Var det hands?

Sturridge får ikke medhold av dommeren når han roper på hands og straffe, etter at et skudd blokkeres av Lascelles i boksen og spretter opp i armen.

18
Sadio ManéVrien vinkel for Mané

Gomez slår inn fra høyresiden, helt over mot Mané på bakre stolpe. Han får foten på ballen, men fra veldig skrå vinkel går skuddet et par meter utenfor.

19Gjestene har økt tempoet

Nå har Liverpool tatt tak i kampen og styrer spillet.

19
Mohamed SalahSvakt touch ødelegger

Sturridge spiller Salah glimrende igjennom, rett bak Newcastle-forsvaret. Han er på vei mot mål, men får en dårlig berøring og mister drivet. Vertene rekker tilbake og får avverget.

20Innlegg – rett til Mignolet

Ritchie slår inn fra høyresiden. Ballen går helt inn til keeper.

23

29

33

36

39

42Liverpool holder på ballen

Mens Newcastle står imot og forsvarer seg kompakt.

45To minutter legges til

Vi er inne på overtiden i 1. omgang nå.

45Pause på St. James' Park

Hjemmelaget kommer fra overtiden uten sjanser imot.

Pauserefereat

En omgang som gjerne beskriver Liverpool om dagen. Etter en jevnspilt åpning tok Klopps mannskap grep og begynte sjanseskapingen. Men den siste berøringen eller pasningen var slurvete – helt til Coutinho dro frem tryllestaven og viste frem skuddfoten. Liverpool, som med den scoringen burde ledet mer enn med ett, ønsket tydelig å fortsette i samme spor etter ledermålet, men fikk isteden se Joselu ha marginene med seg og utlikne. Tre poeng ligger klar på fatet om Liverpool klarer å ta vare på sjansene sine etter pause.

46Liverpool tar avspark

De røde har vært på banen i noen minutter når vertene kommer utpå. Gjestene setter i gang 2. omgang.

46Bytter side

Mané og Salah har flyttet seg over på henholdsvis høyre- og venstresiden fra start i 2. omgang.

47
Joël MatipMatip klarerer

To ganger på rappen må Matip i aksjon, og får avverget begge innleggene med hodet.

49

52
Philippe CoutinhoCoutinho skyter på halvspretten

Men forsøket fra 20 meter blokkeres.

55Det meste handler om bortelaget

Liverpool holder ballen i laget og leter etter åpningene på Newcastles halvdel.

55Frispark til Liverpool

Skuddmulighet fra omkring 28–29 meter.

55

56
Philippe CoutinhoI muren

Coutinho skyter

Skuddet går rett i muren – til jubel og lettelse fra hjemmefansen.

57

61Newcastle ypper seg

Et skummelt innlegg fra høyresiden blir vunnet av Ritchie i boksen, men nedfallsfrukten klareres langt vekk av Henderson.

64
Godt keeperspill

Salah lobber ballen igjennom mot Sturridge, som lurer offsidefella, men Elliot er raskt ute og plukker – et lite halvsekund før Sturridge rekker frem.

66Taktiske endringer

Salah er flyttet inn bak Sturridge, mens Coutinho nå spiller ute til venstre – med Mané fortsatt på høyresiden.

69Dobbeltbytte på gang

Firmino og Solanke gjør seg klare på sidelinja.

72Newcastle flytter frem spillere

Vertene forsøker å etablere press, uten å lykkes. Liverpool fortsetter å holde på ballen.

76Salah til høyre

Firmino og Solanke kommer inn sentralt på topp, og Klopp flytter Salah ut til høyre igjen. Coutinho opererer i en mer fri rolle til venstre.

77Dominerer ballbesitteslen

Liverpool holder på ballen og leter etter riktige løsninger. Newcastle har for tiden nok med å forsvare seg.

78

79
Gayle kommer inn

Newcastle med spissbytte.

80Prøver å presse frem feil

Solanke jobber bra uten ballen, men får frispark imot når han hopper foran Newcastle-keeperen idet han skal skyte ut.

84
Inn: Alex Oxlade-Chamberlain (Ut: Mohamed Salah)Ox byttes inn
84

87

88
Alex Oxlade-ChamberlainOver fra Ox

Moreno slår inn fra venstre, og Ox kommer stormende, men header over fra kloss hold. Svak avslutning.

90
Nesten for Newcastle

Etter en corner faller ballen perfekt for en umarkert Diamé rett foran mål. Lovren stuper inn og stresser ham nok til at avslutningen går svakt på Mignolet. Der er Liverpool rett og slett heldige som ikke taper kampen.