Mistet seieren på overtid

Liverpool snudde 1–2 til 3–2 på kort tid etter pause, men måtte se to poeng glippe etter 90 passerte minutter.

For en berg-og-dal-bane av en sesongåpning dette var! En vanskelig kamp mot et fysisk knallhardt hjemmelag resulterte i utallige dueller, mye løping og mange sjanser og seks scoringer.

Det var Liverpool som skapte klart mest på Vicarage Road, og en imponerende snuoperasjon etter sidebyttet gjorde at den frustrerende første omgangen ble glemt. Også utenom scoringene til angrepstrioen Mané, Firmino og Salah var de røde svært nærme nettsus, blant annet ved Matip, som traff tverrliggeren etter corner, og flere ganger ved debutanten Salah, men sjansesløsingen ble til slutt straffet.

Slurv i forsvarsarbeidet ga Watford to mål før pause, og de satte inn en solid sluttspurt da det ble lagt til fem minutter i andre omgang. Etter tre av dem kom den sure utlikningen på nok en corner, og Premier League-sesongen 2017/2018 åpnes med ett poeng.

Mål fra kloss hold

Hjørnesparket svinges inn, og umarkert i femmeteren stanger Okaka ballen via Mignolet og i nettet. Svakt forsvarsspill.

29
Målscorer: Sadio Mané (Assist: Emre Can)Kjempescoring av Mané

Glimrende angrepsspill!

Med ballen på 25 meters hold tar Mané ansvar. Han vender seg fri og spiller vegg med Moreno, hopper over ballen på vei inn i boksen, Can flikker den videre og plutselig er senegaleseren helt alene med keeper. Noe skrått mot venstre bredsider han ballen lekkert opp i det lengste krysset. Utsøkt!

31
Watford
Umiddelbart svar

Watford tar ledelsen igjen

Vertene angriper fra høyre og kommer med flere mann i boksen når Moreno gamler alt på en duell og taper. Alexander-Arnold nøler med klareringen etter et lavt innlegg og slår ballen i en liggende Matip, og Doucouré kan enkelt sette ballen i nettet fra kloss hold.

90
Watford
3–3 på overtid

Det påfølgende hjørnesparket går forbi Wijnaldum på første stolpe, til Britos som kjemper ballen over streken med hodet i duell med Mignolet. Reprisene viser at Britos står i offside.

55
Målscorer: Roberto FirminoFirmino er sikker

Ny utlikning!

Firmino tar ansvar og setter ballen lavt ned til venstre, og lagene er like langt igjen!

57
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Roberto Firmino)Salah scorer!

Sender Liverpool i ledelsen

Et glimrende gjennomspill av Lovren sender Firmino igjennom. Watford-keeperen kommer ut, og fra venstresiden av boksen chipper brassen ballen over mot lengste hjørne. Der kommer Salah i hundre og setter ballen over streken!

38
Sadio ManéKampens første kort

Mané i boka

Dommeren henter opp en situasjon og gir Mané gult for å ha tråkket på Doucouré.

88
Simon MignoletGult for å sløse tid

Mignolet fikk en liten advarsel for få minutter siden. Nå får han gult kort for å drøye tid på en femmeter.

61
Trent Alexander-ArnoldGult til Trent

Alexander-Arnold kommer litt sent inn i en takling og belønnes med kort.

7
Watford
Stor Watford-sjanse

God redning av Mignolet

Henderson mister ballen på midten, og Watford angriper hurtig. Pereyra sendes igjennom, men Mignolet er med og redder. Corner.

64
Joël MatipI tverrliggeren!

Nesten for Matip

Det påfølgende hjørnesparket treffer hodet til Matip, som stusser den i tverrliggeren.

70
Dejan LovrenLovren med hodet

God sjanse!

Alexander-Arnold slår et flott hjørnespark, og Lovren vinner duellen i boksen. Avslutningen med pannebrasken blir reddet uten store problemer.

71
Mohamed Salah (Alberto Moreno)Salah skyter over

Moreno blir med frem og slår ballen over til Salah på motsatt side. På halvspretten skyter han mot det nærmeste krysset fra 16-meterstreken, men ballen går over.

77
Mohamed SalahNettsus – på feil side

Mané spiller Salah flott igjennom på venstresiden i boksen. Egypteren forsøker å tre ballen inn ved nærmeste stolpe, men det lave skuddet går rett i nettveggen.

86
Georginio WijnaldumSleivtreff for Gini

Salah spiller til Mané som finner Wijnaldum i boksen. Han prøver å bredside inn dagens fjerde, men treffer helt feil på ballen.

90
Watford
Mignolet bokser

Mignolet må i aksjon to ganger på få sekunder. Først bokser han unna et frisparkinnlegg, så bokser han et skudd av Britos ut til corner.

38
Mohamed SalahStor mulighet for Salah

Skuddet går over

En god flikk sender Salah igjennom. Han kommer raskt mot mål, noe mot høyre, og forsøker å tuppe ballen forbi keeper, men den går over tverrliggeren.

45
Sadio ManéGod utlikningsmulighet

Tre minutter på overtid får Mané hodet på ballen på en corner. Avslutningen går meteren utenfor det lengste hjørnet.

61
Mohamed SalahNesten for Salah

Nå kjører Liverpool på! En fin stikker gir Salah muligheten til å nå ballen før keeper igjen, men han får bare en liten tå på avslutningen som Gomes kommer ut og plukker.

64
Alberto MorenoMoreno prøver seg

Moreno er noe heldig når han passerer en Watford-spiller like utenfor boksen, og på halvvolley skyter han like over via en hjemmespiller.

Før kampen

Liverpool reiser til Watford og Vicarage Road for den første ligakampen i 2017/18-sesongen. Arsenal og Leicester tjuvstartet med en ellevill fotballkamp på Emirates Stadium i går, hvor Arsenal stakk av med alle tre poengene.

Jürgen Klopp mangler viktigere spillere i Daniel Sturridge, Adam Lallana og Philippe Coutinho, som er alle ute.

Lagoppstillingen er klar, og Liverpool stiller med forventet mannskap fremover på banen. Mohamed Salah får sin Premier League-debut, mens Alberto Moreno foretrekkes foran James Milner, etter en imponerende pre-season. Det er Morenos første ligastart på ti måneder!

Andy Robertson er ikke skadet, men ikke med i kamptroppen, melder James Pearce.

For Watford er de to nyinnkjøpte angriperne begge plassert på benken fra start. Troy Deeney ble ikke spilleklar, og er verken på banen eller benken. Stefano Okaka leder angrepet for vertene.

Dette er Jürgen Klopps 100. kamp som sjef for Liverpool. Så langt har det blitt 50 seire og 22 tap. Liverpool har scoret 179 mål på de 100 kampene.

Kom igjen, Liverpool!

0Spillerne ute på banen

Henderson leder de røde ut på Vicarage Road. Lett overskyet og flotte forhold i Watford denne ettermiddagen.

1Avspark

Vi er endelig i gang!

Watford tar avspark og setter i gang oppgjøret.

1
Dejan LovrenLovren viser seg

Vertene slår umiddelbart langt, og Lovren dominerer sesongens første luftduell.

2Livlig i bortesvingen

De tilreisende fra Merseyside synger høylytt fra start. Nokså rolig åpning på oppgjøret.

3
Sadio ManéLiten smell for Mané

Mané får et spark på ankelen midt på banen og blir liggende noen sekunder. Senegalseren kommer seg opp igjen uten hjelp og fortsetter.

4Nesten til Firmino

Liverpool har mest ballkontakt innledningsvis. Alexander-Arnold forsøker å lobbe igjennom Firmino i boksen, men ballen blir akkurat litt for lang og går inn til keeper.

5Skummelt innlegg

Watford øker presset i noen sekunder og kommer til et brukbart innlegg fra høyre. Matip får stusset ballen ut av farlig posisjon, og Alexander-Arnold klarerer videre.

7
Watford

8
Watford

10Vertene tar tatt over

Etter en åpning med mye rød ballbesittelse har Watford fått i gang supporterne og tatt over spillet.

13
Mohamed SalahSkusles vekk

Salah, Firmino og Mané angriper sammen, men førstnevntes forsøk på å slå lavt inn fra venstre blir stoppet enkelt.

15
Watford
Skade på Janmaat

Spillet stoppes når Janmaat legger seg ned med en muskelskade.

17Janmaat fortsetter

Janmaat kommer innpå igjen når spillet settes i gang, men høyrebacken halter kraftig og sliter. Liverpool holder på ballen.

18Offside på Mané

Ballen slås inn i boksen der flere Liverpool-spillere har kommet opp. Mané prøver å ta med ballen på brystet, men den går ut over dødlinja, og dommeren markerer for offside.

18
Watford
Så kommer byttet

Janmaat må gi seg

Skuffet må Janmaat forlate banen grunnet skaden.

22Liverpool holder på ballen

De røde flytter laget gradvis opp, men sliter med å finne åpne rom i det kompakte Watford-laget.

24Klopp dirigerer

Manageren har svært lite å være fornøyd med etter halvspilt første omgang, og gir klare beskjeder fra sidelinja.

25
Watford
Nytt skremmeskudd

Watford er nær ved å spille seg til en stor sjanse ved Okaka, men Mignolet plukker innlegget, og det vinkes samtidig av for offside. Liverpool fremstår ikke særlig trygge bakover.

Simon MignoletMignolet stopper corner

Watfords andre hjørnespark for kampen har store forhåpninger blant hjemmesupporterne, men innsvingeren fra Cleverley holdes av Mignolet.

44Gult overtak

De røde er ofte på etterskudd i fysiske dueller, og Watford er flinke til å ikke la Liverpool etablere et spill.

45Fire minutter tillegg

Overtid etter Janmaats skade.

45Sleivtreff til femmeter

Etter et mislykket frisparkinnlegg sendes Salah igjennom på høyresiden. Han har bedre tid enn han tror i boksen, men forsøker å slå inn på direkten med høyre. Ballen går ut.

45

45Pause

Mané felles og får frispark på midten, men dommeren ser på klokka og blåser av omgangen.

Pauserefereat

Skuffende åpning på sesongpremieren for de røde. Særlig forsvarsspillet har vært under enhver kritikk, og resultert i to unødvendig enkle Watford-scoringer.

Fremover har det også skurret kraftig før pause, men Liverpool har vist enkelte tendenser i angrep, og det er absolutt mulig å score flere her. Mané har vært frisk og scoret et briljant mål, mens Salah, som har vist hurtigheten sin og blitt sendt igjennom noen ganger, har slitt litt med avleveringene og avslutningene så langt. I den bakre rekka er Lovren ivrig og ofte sterk i duellene, men både Moreno, Matip og Alexander-Arnold har vist svakheter defensivt.

Watford har vært flinke til å spille på sine styrker – fysikken, dødballer og aggressivitet – og har fått Liverpool til å slite med å etablere et spill. Klopp har mye å ta tak i her, men Watford har også vist at de kan havne bakpå når rødtrøyene skrur opp tempoet, så her er det fortsatt gode muligheter for poeng.

46Siste halvdel i gang

Avspark!

Liverpool setter i gang andre omgang på Vicarage Road.

47
Watford
Ny Watford-skade

Pereyra ligger nede og får behandling for det som virker å være en muskelskade.

49
Watford
Vertenes andre bytte

Skaden gjør at Watford må bytte for andre gang før 50 minutter er passert.

51Flytter spillere frem

Liverpool forsøker å gripe tak i omgangen fra start med samtlige utespillere på Watfords halvdel. Det ebber likevel ut i Watford-femmeter.

53Bommer med innlegget

En langpasning fra Henderson til Moreno åpner opp for Mané på venstresiden. Han leter etter Salah på bakre stolpe, men innlegget er svakt og går over og utenfor.

54
Mohamed SalahStraffe!

Salah felles

Salah spilles fri mot keeper, kommer først på ballen og felles av sisteskansen. Straffe til Liverpool!