Liverpool seiret etter overtidsdrama

Ragnar Klavan og Dejan Lovren ble de store Liverpool-heltene i sliteseieren over Burnley.

Det så ut som Liverpool nok en gang skulle rote bort en ledelse, men stopperne sikret seieren på overtid.

Liverpool spilte en svak første omgang, der Adam Lallana var et av få friske pust i sitt start-comeback. Laget kom ikke til de store sjansene, men holdt samtidig Burnley unna eget mål.

Etter pause så Liverpool ut som, ikke et helt annet lag, men i det minste et annet. Blant dem som hevet seg var Sadio Mané, som banket inn 1-0-scoringen. Burnley, som hele kampen kun var interesserte i å forsvare seg, byttet da inn en ekstra spiss og la mer press på Liverpool.

Hjemmelaget fikk betalt for byttet da et innlegg ble slått inn mot Sam Vokes i det 87. minutt. Joe Gomez, som vikarierte på venstrebacken, sov i timen og fikk se Johann Berg Gudmundsson stange inn utligningen bak seg. Med Ragnar Klavans seiersmål på overtid kan Jürgen Klopp glise for et vel gjennomført romjulsprogram – tre av tre seire i ligaen, og fjerdeplass i ligaen med 44 poeng.

Nå er Liverpool ubeseiret i 16 kamper. Aldri har rekken vært lengre under Klopps ledelse i alle turneringer.

61
Målscorer: Sadio Mané (Assist: Trent Alexander-Arnold)For en scoring!

Hamrer den i kassen

Mané demper et innlegg fra Alexander-Arnold feilvendt. Han vender kjapt opp, og banker ballen i krysset med venstre. Knallhardt skudd, og strålende gjort av Mané. Ox med glimrende involvering i forkant av scoringen.

87
Burnley
Burnley utligner

Gomez sover

Vokes slår Klavan i luften, og stusser ballen på bakerste stolpe. Der får Gudmundsson det svært enkelt når han stanger ballen inn på åpent mål. Islendingen sniker seg bak Gomez som bare ser på ball. Sover i timen der, stortalentet.

90
Målscorer: Ragnar Klavan (Assist: Dejan Lovren)Overtidsscoring!

For en dramatikk!

Oxlade-Chamberlain slår inn et frispark fra dypet. Lovren header mot mål. Den ser ut til å gå inn, men Klavan trygger scoringen når han stanger den inn fra én meter. I det 94. minutt!

8
Burnley
Stor sjanse til Burnley

Blåser den over

Alexander-Arnold slurver. Burnley vinner ballen høyt i banen, og får spilt gjennom Barnes. Avslutningen fra sju-åtte meter blåser han langt over. Litt skrått hold, men en god mulighet for hjemmelaget.

81
Burnley
Der er Barnes fryktelig nær

Sniker seg utenfor

Burnley kommer til en sjanse etter den påfølgende dødballen. Barnes får fyrt av i feltet, men ballen spretter like utenfor stolpen. Liverpool slipper med skrekken.

84
Alex Oxlade-ChamberlainFet Liverpool-sjanse

Utrolig nær scoring

Liverpool kommer fire mot fire. Can slår ballen gjennom til Wijnaldum, som får et dårlig touch og mister en stor mulighet. Til slutt havner ballen hos Ox, som dribler og skyter rett på Pope fra kloss hold. Glimrende gjort av Ox.

85
Burnley
God redning av Mignolet

Vokes-heading

Derfor byttet Dyche inn Vokes. Kraftspissen header et innlegg ned i hjørnet, men Mignolet er bra med og rydder unna.

36Enorm takling av Mee

Stor mulighet

For første gang får Liverpool spille mot Burnley i ubalanse. Ox slår en strålende stikker til Solanke, som tar ballen med seg inn i feltet. Rett før den unge spissen får skutt slenger Mee seg inn og tar ballen. Meget god prestasjon av Burnley-stopperen, dessverre.

38
Burnley
Skremmeskudd

Nå svinger det

Så angriper Burnley. Nedfallsfrukten etter en duell havner hos Arfield, som fyrer av fra 16. Ballen sniker seg like utenfor. Der er Mignolet helt utspilt om den går noen centimeter innenfor.

42Egentlig en stor sjanse, men...

Sløser bort mulighet

Burnley slår en feilpasning, og Liverpool kan kontre. Solanke driver fremover med ballen, og slår den ut til Ox. Da er forsvareren kommet for tett på, og blokkerer skuddet enkelt. Liverpool pleier å utnytte slike muligheter langt bedre enn som så.

44Nesten selvmål

Oisann, Klavan!

Burnley-innlegg mellom stopper og back. Ragnar Klavan kan la den gå, men har naturlig nok ikke oversikt. Klareringen sniker seg like utenfor egen stolpe og til corner.

Før kampen

Liverpool drar til Burnley for første kamp i 2018, etter en jul med gode resultater. Jürgen Klopps lag har nå gått ubeseiret i 12 ligakamper på rad - den lengste rekken under tyskeren.

Philippe Coutinho og Mohamed Salah var ikke på bussen, men det var Danny Ings og Ben Woodburn.

Jürgen Klopp gjør en rekke endringer på laget. Trent Alexander-Arnold kommer inn på høyreback, og Joe Gomez går ut på venstrebacken. Ragnar Klavan starter igjen, med Joel Matip på benken.

Adam Lallana får sin første start for sesongen, og det er kun Sadio Mané fra 'Fab Four' som starter. Det gjør han sammen med Dominic Solanke og Alex Oxlade-Chamberlain på topp.

For Sean Dyche sitt lag kommer James Tarkowski inn igjen etter suspensjon, mens resten er spillere som har spilt hele julen. Sånn sett burde Liverpool ha flere friske bein på Turf Moor i dag.

0Spillerne entrer banen

Voldsomt regnvær

Spillerne entrer banen! Adam Lallana får sin første Premier League-start etter skadeavbrekket i det som virkelig er pøsregn på Turf Moor.

1Kampen er i gang!

Det ser ut som en flat backfirer for Liverpool, med Joe Gomez som venstreback.

1Solanke klippes ned

James Tarkowski er fryktelig sent inne i en takling på Solanke. Der får han gult om det er senere i kampen.

3Fine takter fra Lallana

Adam Lallana har hatt en frisk start. Løper med ballen langs høyreflanken, men innlegget blir akkurat for høyt for Solanke. Lovende takter!

6Lallana med nytt innlegg

Burnley gjør det vanskelig for Liverpool nå, og er kjappe i presset. Lallana kommer avslutter et angrep med et svakt innlegg i retning Mané. Glimrende finter av Solanke i forkant.

8
Burnley

10Tarkowski kløner

En gjennombruddsball fra Solanke blir slått, og er ikke farlig i det hele tatt. Tarkowski løper imidlertid rett i Taylor, men er heldig når ballen sprettet til keeper og ikke en annen vei. Merkelig situasjon.

14Burnley kan forsvare seg

Liverpool har ballen ved Burnleys 16-meter, men ender opp med å spille helt tilbake til Mignolet. Liverpool hadde trengt Coutinho eller Salahs magi utpå her. Burnley ligger like kompakt som de er kjent for å gjøre.

17
Alex Oxlade-ChamberlainDer treffer Ox godt!

Enorm pasning

Lallana finner Oxlade-Chamberlain på kanten med en sensasjonell crosspasning. Ox drar seg innover, og skyter fra cirka 20 meter. Pope er godt med på skuddet, men skuddet er så hardt at han må gi retur.

18Corner til Liverpool
19
Adam LallanaBlir stanget unna

Lallana med strålende involvering

Ox' corner blir stanget enkelt unna. Burnley får en eventyrlig kontingsmulighet med Gudmundsson, men Lallana klarer akkurat å stoppe angrepet. Det er en fantastisk takling – der hadde islendingen vært alene gjennom.

26Vanskelig for Liverpool

Wijnaldum mottar ballen sentralt, og aner ikke hva han skal gjøre. Blir stående og trippe med ballen. Nå er vi inne i en død periode på Turf Moor. Vanskelig for Liverpool å finne åpningene.

27Solanke fyrer av

Der kom det endelig en avslutning igjen. Solanke fyrer av fra langt hold, men blåser den langt over.

28Burnley-sjanse

Plutselig angriper Burnley, og det er for første gang på ti minutter. Det ender med et innlegg Arfield får hodet på, men Mignolet har full kontroll på den svake headingen.

30
Georginio WijnaldumGrusomt forsøk

Du kan knapt skyte høyere over enn Gini Wijnaldum gjør der. Langt hold.

32
Sadio ManéMané viser seg frem

Endelig

Mané har vært anonym og blitt pakket godt inn. Endelig får han løsrevet seg, og fosser fremover med ballen. Han sleiver imidlertid når han skyter med venstre for 20 meter.

34
Burnley
Skyter i muren

Burnley får frispark fra langt hold. Gudmundsson velger å skyte fremfor å legge inn, og skuddet går rett i muren. Burnley følger opp med et innlegg som går over linjen.

38
Burnley

44Ryddes unna

Corneren ender hos Barnes på bakerste. Han får dempet, men da er Liverpool-forsvaret parat og får klarert ballen bort.

45Da er det pause

I garderoben med 0-0. Her må noe gjøres, dette har ikke vært det sprudlende Liverpool-laget vi har sett i det siste!

Pauserefereat

Ikke en omgang for historiebøkene, dette. Burnley gjør akkurat som forventet – forsvarer seg. Sean Dyches menn har gjort det svært vanskelig for Liverpool, men det skorter på kreativiteten.

Liverpools pasningsspill har ikke gått like kjapt eller vært så oppfinnsomt som vi er blitt vant med utover denne høsten. Hjemmelaget er stort sett alltid på riktig side av ballen med alle mann, men de få gangene de ikke har vært det har ikke Liverpool vært presise nok.

Adam Lallana åpnet omgangen friskt i start-comebacket. Han var mye involvert i angrep, og reddet en gedigen mulighet med en sklitakling selv Virgil van Dijk ville hatt i skrytevideoen sin. Utover i omgangen datt han mer ut av kampen.

Sadio Mané og resten av Liverpool-angrepet pakkes godt inn i første omgang, og ser ut til å savne Mohamed Salah og Coutinhos bidrag.

46Kampen er i gang igjen!

Ingen bytter i pausen, Liverpool med avspark!

47
Alex Oxlade-ChamberlainBedre takter

Lallana kombinerer fint med Ox. Sistnevnte dribler i feltet, men avslutningen blokkeres av Defour. Snert i det angrepet.

51
Sadio ManéRoper på straffe

Mané går ned

Ox prøver å spille vegg med Mané, men senegaleseren går ned med mann i rygg. Det ropes på straffe, men dommer vinker spillet videre.

52Lallana fyrer

Skyter fra 20 meter. Skuddet går til corner.

53Kort variant

Glimrende legg av Ox

Ox tar den korte. Han slår den til Lallana, får den tilbake og svinger ballen hardt inn. Wijnaldum får hodet på den, men treffer ballen dårlig og må se den gå over.

55Liverpool trykker nå

Liverpool får en ny corner. Bra slått igjen av Ox, men ballen klareres. Ting sitter bedre etter pause.

61

65Nytt bra angrep

Corner

Liverpool fosser fremover. Mané blir felt like utenfor 16, men dommer gir fordel. Det stopper angrepet, som ender med innlegg av Alexander-Arnold. Legget blir blokkert ut til corner. Kanskje hadde frispark vært den største fordelen der.

66Lovrens heading går over

Lovren kommer på den, men headingen går over. Kroaten under hardt press i avslutningsøyeblikket.

71
Burnley
Sean Dyche bytter

Kraftspiss inn

Teknisk midtbanespiller ut, kraftspiss inn. Nå skal det legges – enda mer – inn for Burnley.

72
Inn: Roberto Firmino (Ut: Sadio Mané)Klopp bytter også

Firmino inn

74
Trent Alexander-ArnoldDen hadde fortjent å gå inn!

Alexander-Arnold fyrer

Den unge høyrebacken klinker til fra langt hold. Skuddet er å vei mot krysset, men Pope er oppe og slår den unna. Det skuddet hadde fortjent en bedre skjebne!

80Gomez slenger Gudmundsson i bakken

Slapp unna

Gudmundsson holder Gomez igjen uten ballen. Gomez svarer med å slenge islendingen i bakken. Dommer blåser frispark, men gir ingen av dem gult kort.

Wow!

Den seieren smakte! Det er stopperne som gjør det på overtid, samme dag som van Dijk er klar for klubben. Fantastisk seier for Liverpool.