Salah og Mané sendte Rafa hjem med tap

Salah scoret i sin 7. kamp på rad, og Sadio Mané fulgte opp med scoring i andre omgang. Dermed tapte Rafael Benitez for første gang mot Liverpool.

Mohamed Salah og Sadio Mané scoret igjen målene for Liverpool, som vant en meget viktig 2-0-seier mot Newcastle. Dermed tok Liverpool igjen 2. plassen, etter at Spurs tidligere lørdag satte press på Klopps mannskap med sine tre poeng mot Huddersfield.
Rafael Benitez sitt mannskap kom til Anfield med en klar plan om å pakke inn Liverpool-spillerne tett, og lyktes godt med det i første omgang. Selv om Liverpool hadde mye ball og kom til enkelte sjanser, var det igjen Mohamed Salah som skulle til for å prikke inn det første målet.

Alex Oxlade-Chamberlain sto for forarbeidet, og Salah skjøt via keeper og i mål. Det var hans 32. mål for sesongen og hans 24. mål i Premier League, med det er han likt med Harry Kane i kampen om toppscorertittelen.

Ti minutter inn i andre omgang gjorde Roberto Firmino forarbeidet til Sadio Mané, som avsluttet et herlig angrep for Liverpool med å øke til 2-0. Det var Manés 14. mål for sesongen. 5 av dem har han scoret på de tre siste kampene.
Og med det måtte Rafael Benitez for første gang se seg slått som manager mot sin gamle klubb Liverpool. Men med seg på veien ut av stadion fikk han sang fra The Kop.

38
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Alex Oxlade-Chamberlain)Salah scorer igjen!!!!

Scorer nå hans 32 mål for sesongen. Ox legger inn til Salah, som skyter via keeper og i mål. Han er så sikker når han får slike sjanser egypteren.

55
Målscorer: Sadio Mané (Assist: Roberto Firmino)Mané til 2-0!

Herlig scoring!

Firmino drar med seg tre spillere, og legger ballen motsatt til Mané i feltet. Senegaleseren setter ballen lekkert i mål.

5
Sadio Mané (Trent Alexander-Arnold)Stor mulighet for Mané.

Får ikke kontroll.

Trent med et nydelig innlegg til Mané inne i feltet. Jamaal Lascelles feilberegner og ballen havner hos Mané, men han klarer ikke å få kontroll på ballen og Lascelles får ryddet opp i egen feil.

11
Mohamed Salah (Andy Robertson)Salah får avsluttet.

Roper på hands.

Robertson legger inn til Salah, som fyrer av på direkten. Ballen går i Paul Dummett som har hendene foran ansiktet. Salah roper på straffe, men det er nok greit at dommer lar den passere.

28
Mohamed Salah (Roberto Firmino)Salah med en touch for mye.

Firmino spiller fri Salah i feltet. Han finter ballen over til høyrebeinet istedenfor å skyte på direkten og ballen rotes bort.

45
Loris KariusKarius med kjemperedning.

Loris Karius med en flott redning på Diamés skudd fra 18 meter.

48
Mohamed SalahSalah med ny mulighet.

Spilles fri, men Dummet stopper Salah nå, mens han forsøker å finne en løsning på å få ballen inn til Mané.

Før kampen

Rafael Benítez leder et annet lag enn de helrøde på Anfield for fjerde gang. Dette blir også hans sjette kamp mot klubben han ledet fra 2004 til 2010 – og så langt har han aldri tapt.

Benítez fikk Newcastle-jobben i midten av mars 2016. I det første møte med det 2-2. 1. oktober møttes lagene i Newcastle, og da ble det 1-1.

Liverpool har vunnet sine tre siste kamper, og Jürgen Klopp har en nær skadefri tropp. Men laget har også en tøff uke med Newcastle, Porto og Man Utd den neste uken.

Liverpools lag mot Newcastle: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Henderson, Can, Oxlade-Chamberlain, Mané, Salah, Firmino. Res: Mignolet, Milner, Gomez, Moreno, Lallana, Solanke, Matip.

1Newcastle tar avspark på Anfield.
2Mye pasninger på tvers i starten fra Liverpool
5

8
Roberto FirminoFirmino med svak ball.

Liverpool sliter med å komme seg til sjanser men det er tendenser nå, men noen dårlige avleveringer har gjort at angrepene har stoppet opp. Men Liverpool med total dominans på ballen, og er gode til å vinne igjen ballen.

10Nok en tålmodighetstest på Anfield.

Tendensene fra de første ti minuttene viser med tydelighet at dette vil bli nok en kamp der Liverpool må ta sin tid for å komme fram til de store sjansene.

11

14
Loris KariusKarius ute å klarerer.

Svak pasning fra van Dijk, men Karius er godt utenfor 16-meteren og rydder opp. Like etter redder han et skudd som kommer fra høyrekanten fra Yedlin, som kanskje var mer innlegg enn skudd.

16
Mohamed SalahSalah klinker til.

Herlig avslutning.

Salah får sjansen på hjørnet av 16-meteren til venstre og klinker til på direkten. Ballen går rett utenfor.

18
Trent Alexander-Arnold (Emre Can)Frispark til Salah.

Felles halvveis inn på Newcastles banehalvdel. Trent Alexander-Arnold finner hodet til Emre Can, men han treffer ikke godt.

2080 prosent ballinnehav.

Liverpool har hatt ballen 80,4 prosent av tiden de første 20 minuttene.

21Rafa-hyllest på tribunen.
22
Firmino feller Gayle.

Går i ryggen på Newcastle-spilleren og bortelaget får frispark fra 35 meter. Skuddet fra Lascelles går rett på Karius.

26
Dejan Lovrenheader på mål.

God mulighet!

Lovren får to sjanser etter corner, men Newcastle holder unna. Sjansen kom etter at Henderson vendte spillet til Alexander-Arnold som kom seg ned til dødlinja og la inn i boksen.

28

29
Gayle med håpløst forsøk.

Skyter langt over fra rundt 25 meter.

31
Trent Alexander-ArnoldGayle finter Trent.

Gayle får en langpasning inn i feltet, finter av Trent og prøver å legge inn igjen foran mål. Men lykkes ikke godt med det siste forsøket der.

33
Mohamed SalahSalah skaffer corner.

Can med en god løpeball for Salah, han prøver å legge inn men ballen går til corner. Firmino er først på corneren og er nær å stusse, men blir isteden en ny corner. Den andre corneren går gjennom hele feltet etter at Dubravka bommer på en utboksning.

34
Gayle avblåses for offside.
37
Andy RobertsonRobertson stopper Atsu.

Newcastle bedre med de siste minuttene. Robertson med en viktig bryting, og Henderson får ballen framover.

38

39Feiring
45

Pauserefereat

Til tross for fullstendig dominans og rundt 80 prosent av ballinnehav, ble det tidlig klart at dette ville bli nok en tålmodighetsprøve for Klopps menn. Liverpool kom til noensjanser, men etter hver kom også Newcastle noe bedre med i kampen og skapte noen farligheter. Men som så ofte denne sesongen var det til slutt Mohamed Salah som fant nettmaskene for de røde. Alex Oxlade-Chamberlain spilte fri Salah inne i feltet etter 38 minutter, og Egypterens skudd gikk via Martin Dubravka og i mål. Det var Salahs 32. mål for sesongen, og hans åttende mål på de sju siste kampene. Han er nå likt med Harry Kane på 24 mål i Premier League. På tampen av omgangen viste også Loris Karius fram nok en praktredning på skudd fra Mohamed Diamé.

45Liverpool sparker i gang andre omgang.
48

52
Mohamed SalahSalah med nytt skudd.

Roper på straffe.

Salah fyrer løs fra 16 meter, ballen går rett i armen på Lascelles. Salah og Klopp roper på straffe igjen.

53
Loris KariusKarius ute å plukker.

Karius er sikker i feltet på frispark som legges inn i feltet. Holder ballen.

54
Alex Oxlade-Chamberlain (Roberto Firmino)Lekkert fra OX

Alex Oxlade-Chamberlain setter stor fart når Liverpool kontrer, spiller lekkert til Firmino inne i feltet, men han får ikke helt kontroll.

55

55Mané kopierer Firmino igjen

Feirer med en Firmino kopi, til latter fra brasilianeren.

56Frustrert Benitez
58
Jordan HendersonHendersons innlegg stoppes.

Forsøker å finne Salah i feltet med en langpasning, men Newcastle klarerer.

64
Emre CanCan under hardt press.

Emre Can må slå en lang ball ut over sidelinjen når han presses hardt på egen banehalvdel.

66
Gayle ut for Newcastle

Joselu kommer inn.

68
Mohamed Salah (Virgil van Dijk)Brukbar sjanse på corner.

Salah legger corneren, det er litt klabb og babb, men Liverpool kommer ikke til noen god avslutning.

72
Emre CanCan stopper angrep.

Viktig inngripen fra Can hindrer Newcastle fra å komme til målsjanse.

73
Nytt bytte for Newcastle.
74
Inn: Adam Lallana (Ut: Sadio Mané)Lallana inn for Mané.
76
Adam LallanaLallana avblåses for offside.

Godt innlegg fra Robertson, OX stusser ballen og dermed havner Lallana i offside. Han kom uansett kun til skuddmulighet fra skrått hold.

77
Diamé header utenfor.

Liverpool litt sløve på corneren, og Newcastle får en mulighet, men headingen fra Diame går utenfor.

79
Inn: James Milner (Ut: Alex Oxlade-Chamberlain)Milner inn for Oxlade-Chamberlain
80
Jordan HendersonHenderson skyter til corner.

Avslutter fra 16-meteren på volley og ballen går via en spiller og til corner.

81
Rafa gjør sitt siste bytte
86
Mohamed Salah (Roberto Firmino)Salah er nær å finne Firmino.

Godt angrep for Liverpool, men denne gangen blir Salah stoppet når han forsøker å spille fri Firmino inne i feltet.

88
Inn: Joël Matip (Ut: Roberto Firmino)Firmino byttes ut.

Matip inn for Firmino, som også i dag var involvert i et mål for Liverpool.

89
Mohamed SalahSalah felles inne i straffefeltet.

Men dommeren lar det gå.

89
Jordan HendersonHenderson skaffer corner.
90Det er lagt til tre minutter på Anfield.
90
Mohamed SalahSalah felles - men får ingen ting

Klopp er rasende.

Mohamed Salah felles når han kommer alene gjennom. Men dommeren lar det gå. Det pipes voldsomt på Anfield. Reprisen viser at Jamaal Lascelles feller Salah like utenfor, men burde fått rødt kort der.

90Liverpool vinner 2-0