Vi fulgte kampenLiverpool ble snytt: – En klar straffe

Liverpool hadde noen enorme muligheter i første omgang, men stanget, stanget og stanget i andre omgang.

Dette er ikke det Liverpool-laget vi er blitt vant med å se de siste månedene. I første omgang kom Salah og Alexander-Arnold til noen enorme muligheter til tross for at det lugget i angrep, men begge sjansene ble misbrukt.

I andre omgang skjedde det så å si ingenting. Stoke stengte butikken, og Liverpool stanget. Det er sjeldent å se et lag på dette nivået være så obs på en enkeltspiller som det Stoke var på Salah i dag. Hver eneste gang han fikk ballen var det to-tre spillere rundt ham, og særlig Pieters hang på ham som en klegg.

Likevel kunne Liverpool ha stukket av med tre poeng – den ene gangen Salah kom seg fri, ble det farlig. Han spilte Wijnaldum fri mot dødlinjen. Nederlenderen la inn foran mål – der Liverpool-spillerne stod i kø – men Pieters fikk endret ballens retning med en dinglende arm. En hands som var langt mer klar enn den som ble blåst mot Milner mot Roma.

I TV 2s Premier League-studio var de klar på at Liverpool ble snytt for straffe.

– Posisjonen hans (Pieters, journ. anm) gjør ham mye større der. Det er en klar, klar straffe, og det er utrolig at assistenten ikke plukker opp at dette er straffe, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller da han fikk se reprisen, og fikk medhold av Erik Thorstvedt i at dommer André Marriner burde blåst.

Liverpool har nå ni poeng å gå på til Chelsea, som har to kamper mindre spilt og møter Swansea klokken 18.30. Neste ligakamp: Chelsea på Stamford Bridge.

Crouch får gult

Fyrtårnet prøver å sklitakle van Dijk, men klipper heller Firmino som står i veien. Gult kort.

5
Mohamed SalahFor en enorm sjanse, Salah!

Til side for mål...

Plutselig sprekker det helt i Stoke-forsvaret. Salah får et hav av rom å løpe i, og velger å chippe alene med Butland, men den sniker seg like utenfor. Det er uvant kost fra kongen!

88Der er Liverpool heldige

Plutselig er Diouf alene med Karius, fra skrått hold. Han prøver å chippe, men det blir istedenfor som et innlegg på bakerste. Der stormer Shawcross mot ballen, men sklir den utenfor. Enorm mulighet.

21
Trent Alexander-ArnoldFor en sjanse!

Gini finner Salah med en utsøkt pasning. Egypteren tar et touch innover, og spiller Alexander-Arnold gjennom. Føstetouchet blir imidlertid litt for dårlig, som gjør avslutningen vanskeligere. Stor sjanse for Liverpool.

22
Stoke
Stor Stoke-sjanse

Nå svinger det voldsomt

Så kontrer Stoke. Shaqiri legger inn foran, der Crouch bare skal tuppe ballen i mål. Heldigvis er van Dijk parat, og får presset fyrtårnet nok til at han ikke når frem til ballen.

28
Georginio WijnaldumNesten for Wijnaldum

Firmino slår inn, men ballen heades ut. Der får Wijnaldum den på halvspretten. Avslutningen stryker stolpen. Vanskelig å score derfra – godt gjort av nederlenderen.

34
Mohamed SalahSalah nærmer seg nå

Salah tar frisparket selv. Det er vanskelig hold, men den egyptiske kongen får kjempetreff og skrur den like utenfor og i nettveggen. Halve Anfield trodde det var scoring.

90
Georginio WijnaldumGini får en bra mulighet

Milner svinger inn foran mål. Gini stiger til værs i boksen, men legget er litt for høyt til at han kommer seg over ballen. God mulighet. To minutter igjen av tillagt tid.

Før kampen

Stoke mistrives vanligvis foran The Kop, men har en manager som aldri har tapt på Anfield.

Liverpool har nemlig ikke tapt noen av de 54 siste ligakampene mot Stoke på Anfield. Det er den lengste ubeseirede hjemmerekken i toppdivisjonens historie, ifølge tall fra Opta.

Faktisk har Stoke bare vunnet fire ganger på 70 turer til Liverpools stadion, alle turneringer inkludert. Sist var med 1–0 i ligacupens semifinale i januar 2016, da de røde riktignok vant på straffer etter å tidligere ha vunnet med samme resultat borte.

De tre øvrige Stoke-seirene på Anfield fant sted på 1950-tallet.

Etter det grufulle 1–6-tapet i Stoke på avslutningsdagen av 2014/2015-sesongen, i Steven Gerrards siste Liverpool-kamp, har Liverpool vunnet alle de påfølgende fem ligamøtene med pottemakerne.

Dermed har Jürgen Klopp vunnet alle sine ligakamper mot laget fra North Staffordshire.

Forrige sesong vant de helrøde 4–1 i hjemmekampen mot Stoke, selv om Jon Walters ga gjestene ledelsen. Adam Lallana utliknet, og rett før pause satte Roberto Firmino inn ledermålet. Giannelli Imbula Wanga ble presset til å sette ballen i eget nett før timen, mens Daniel Sturridge fastsatte sluttresultatet.

Lørdagens gjester har ikke vunnet på sine tolv siste bortekamper i Premier League, med fem uavgjort og sju tap, noe som foreløpig er den lengste rekka i divisjonen. Det er også Stokes lengste rekke av den sorten siden de hadde 13 strake bortekamper uten full pott i begynnelsen av 2014.

Mer optimistisk sett for laget på 19. plass er det at Paul Lambert, som tok over som manager i januar, aldri har tapt på Anfield, med knallsterke tre seire og to uavgjort på fem forsøk.

Liverpool vant 3–0 på bet365 Stadium i november i det første møtet mellom lagene denne sesongen. Den gang åpnet Sadio Mané festen i 1. omgang, før innbytter Mohamed Salah noterte seg for to i 2. omgang.

Liverpools lag: Karius, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dikjk, Klavan, Moreno, Henderson, Wijnaldum, Salah, Firmino, Ings

Reserver: Mignolet, Clyne, Lovren, Robertson, Milner, Woodburn, Solanke

Jürgen Klopp gjør fem endringer på Liverpools lag foran kampen mot Stoke. Danny Ings starter på topp. Han første start på Anfield siden oktober 2015.

Joe Gomez, Ragnar Klavan, Alberto Moreno og Georginio Wijnaldum er det andre som kommer opp i startoppstillingen.

Sadio Mané er ikke i troppen etter at han fikk en lårskade i kampen mot Roma på tirsdag.

1Kampen er i gang!

Det store spørsmålet før kamp har vært om Jürgen Klopp har valgt to vingbacker eller å kjøre enten Alexander-Arnold eller Moreno som indreløper. Fra start ser det ut til at Alexander-Arnold spiller sentralt.

2Stoke får corner

Men det er grusomt slått av Shaqiri. Går gjennom hele feltet, og det er nesten at Salah får startet en kontring.

3Ny Stoke-corner

Men igjen dårlig slått av Shaqiri. Prøver å treffe Crouch, og når den ikke treffer fyrtårnet, går den gjennom hele feltet.

4Alexander-Arnold spilles fri

Liverpool ruller opp et flott angrep. Firmino spiller Alexander-Arnold gjennom, men han kommer både for tett og skrått på når han skal avslutte. Butland dytter den tilbake i unggutten.

5

9Nesten giga-sjanse

Crouch kløner det til på egen halvdel. Firmino vinner ballen, men pasningen til Ings – som ville vært helt alene – blir såvidt brutt.

11Nesten igjen – Liverpool presser

Moreno svinger inn mot Salah. Innlegget er bare en centimeter eller to for langt til at toppscoreren kan spasere ballen i mål. Gode takter fra Liverpool nå!

12Alexander-Arnold på flanken

Han startet kampen sentralt, men har lagt seg ut på flanken nå. 3-4-3 fra Klopp.

16Diouf klipper Henderson

Henderson spiller fra seg ballen. Så kommer Diouf plutselig hoppende inn i en sklitakling. Hvordan er det ikke gult kort? Stygt fra senegaleseren.

18Kjempemiss av Karius – Hendo rydder opp

Karius slår det som skulle være en enkel pasning rett til en Stoke-spiller i midten av banen. Heldigvis er kapteinen parat, og vinner ballen tilbake.

20
Stoke
Stor sjanse for Stoke

Gomez feilberegner fullstendig. Dermed får Bauer et hav av rom å løpe i langs venstresiden, og finner Diouf på bakre med et innlegg. Senegaleserens heading er imidlertid helt håpløs.

21

22
Stoke

27Liverpool sløser bort en mulighet

Utsøkt av Salah

Salah dribler seg inn i banen, og åpner opp hele Stoke-forsvaret når han finner Moreno langs venstre. Enorme rom for spanjolen, men han bommer på innlegget. Så får Moreno ballen tilbake, men bommer igjen når han skal spille vegg. De situasjonene må utnyttes bedre.

28

33Butland glipper – nesten for Salah

Butland skal ut og hente ballen på hjørnet av 16. På et eller annet vis klarer han å glippe ballen, og Salah plukker ballen. Han dribler inn for å skyte på åpent mål, men blir stoppet av Pieters. Frispark til Liverpool.

34

36
Stoke

41
Danny IngsIngs-scoring annullert

Den er hårfin

Wijnaldum fyrer av. Skuddet blir blokkert, og havner hos Ings som setter ballen inn fra kloss hold. Han blir avvinket fra offside – det ser ut som han har kneet på gal side, og dermed korrekt. Helt enorm jobb av Firmino i forkant, som vinner duellen med Shawcross og hælflikker Ings gjennom.

42
Stoke
43
Jordan HendersonHenderson ligger nede

Nei, nei, nei

Henderson blokkerer en Shaqiri-pasning. På et vis får han seg en smell i ankelen. Får legebehandling nå. Hele Anfield holder pusten.

45
Jordan HendersonHenderson er på beina

Henderson er på banen igjen! Labber litt rundt, men det ser bra ut! Tre minutter tillegg.

45Pause

Det skjer fint lite i tilleggstiden. Liverpool med noen giga-muligheter, men må rusle i garderoben med uavgjort. Nå krysser vi fingrene for at Henderson er på banen i andre omgang og at det ikke er snakk om en skade!

Pauserefereat

På en normal dag ville Liverpool ledet 2- eller 3-0 her basert på sjansestatistikken, til tross for at Jürgen Klopps utvalgte ikke har imponert nevneverdig. Det lugger litt på den siste tredjedelen – hvert fall etter den standarden laget har satt for oss de siste måneden.

Før kampen var snakkisen hvorvidt Klopp valgte å stille med Trent Alexander-Arnold på midten eller som vingback, og svaret er en kombinasjon – i forsvar trekker han innover, mens han oftest ligger bredt de gangene Liverpool angriper.

Allerede etter fem minutter fikk Mohamed Salah sin første sjanse til å gjøre Premier League-rekorden til sin egen. Han fikk en hel banehalvdel å løpe på, men chippen alene med Butland snek seg utenfor. I første omgang har han fått ekstremt vanskelige arbeidsvilkår, ettersom Erik Pieters har vært det nærmeste man kommer et frimerke i toppfotball. Likevel kunne han stått med to mål og én målgivende i første halvdel.

Klopps menn har ikke imponert, men her er det alle muligheter for tre poeng om de girer opp et lite hakk.

46Henderson er på banen

Andre omgang er i gang, og Henderson er på banen! Garantert gode nyheter når Klopp har Milner på benken.

47Pieters er knalltøff med Salah

Innen et minutt har Pieters lagt Salah i bakken to ganger, men bare fått frispark imot én. Venstrebacken gir Salah en bamseklem, men dommeren mener det ikke er frispark. Stoke mister uansett ballen i neste trekk.

48Corner til Liverpool

Gomez slår en utsøkt crosser til Moreno. Han legger inn, det blir blokkert, og Liverpool får corner. Alexander-Arnolds innsvinger blir headet unna på første.

50
Stoke
Stoppertrøbbel for Stoke

Martins Indi ligger nede og holder seg til lysken. Han må ut. Like før lå Allen nede lenge – her blir det mye tillegg.

52
Stoke
Offensivt bytte

Salah får egyptisk besøk på banen. Lambert tar av stopper Martins Indi, og setter inn på den tekniske flankespilleren Sobhi.

55Salah roper på straffe

Igjen gir Pieters Salah en god klem. Denne gang i feltet. Salah går ned, og gliser oppgitt når han ikke får straffe. Han blir holdt, men vanskelig å blåse der.

58Stoke får kontre etter Gomez-miss

Igjen roter Gomez. Stoke vinner ballen, og Crouch slår ut til Sobhi på venstre. Sobhi dribler seg inn, men dribler for mye og har for mange folk i veien når han skal skyte. Gomez har ikke sin beste dag på jobben.

62Stoke har stengt butikken

I første omgang var det litt rom for Liverpool. Nå er det absolutt ingenting. Her trengs det offensiv magi for å bryte gjennom.

64Takter fra Liverpool

Plutselig åpner det seg litt opp. Alexander-Arnold blir spilt fri langs høyre, men Liverpool må nøye seg med corner.

67Moreno fyrer

Han får bra trøkk, men skuddet fra 20 går utenfor.

73Lite rom å angripe i

Zzzzzzz

Inne i en dørgende stille periode på Anfield. Stoke forsvarer seg bra, og Liverpool sliter med å trenge gjennom. Nå stiller Liverpool tydelig med vingbacker i Clyne og Moreno, Milner spiller sentralt, Salah er spiss og Firmino trekker en del ned. Men Stoke er baktunge, så plutselig kommer sjansen.

75Svakt slått av Milner

Så får Liverpool corner når Zouma avverger et innlegg i retning Salah. Elendig slått av Milner, heades enkelt unna.

76Ny corner

Et lite press nå. Bedre slått fra Milner nå, men heades unna før ballen når van Dijk. Liverpool får enda en corner like etter, og igjen heades den unna før den når van Dijk.

78
Alberto MorenoMoreno ligger nede

Brutal takling

Ndiaye fyrer inn i Moreno. Han treffer ball, men går så hardt inn at begge blir liggende nede. Begge får behandling.

80Moreno på banen igjen

Moreno halter av, men ser ut til å kunne fortsette. Det ser verre ut for Ndiaye, som er på banen igjen, men halter rundt.

84Van Dijk klinker til – corner

Han får ordentlig klem i skuddet fra 30 meter, men det blokkeres. Corner.

85Igjen dårlig slått

Først en kort corner, som ender opp i ny corner. Så svinger Milner inn. Denne gang med snø på. Enkelt for Stoke å heade unna.

87Roper febrilsk etter straffe

Wijnaldum blir spilt fri langs høyre. Han legger inn, og treffer Pieters i armen. Hånden er langt ut fra kroppen og han står langt unna. Der skal det fort blåses.

88

90Seks minutter tillegg

Siste innspurt nå!

90Henderson fyrer på volley

Den går via en Stoke-spiller. Ny corner, og igjen heades den enkelt unna.

90

90Kampen er ferdig

Det blir bare ett poeng på Liverpool i dag. En vanskelig og frustrerende dag for et noe redusert Liverpool-lag, som kunne tatt tre poeng om de hadde tatt vare på de store sjansene i første omgang.