Southampton klarte aldri å gi Liverpool motstand

Jürgen Klopps menn tok sin sjette ligaseier på rad fra ligastart. Et skår i gleden var det at Virgil van Dijk ble skadet.

Aldri har Liverpool vunnet sesongens seks første kamper i en Premier League-sesong. Før nå. Nå går de for rekorden fra 1990/91-sesongen, da det endte med åtte seire på rad, før det ble uavgjort borte mot Norwich 20. oktober. Skal de greie å tangere den må Chelsea og Manchester City slås, og dersom de går for ni må de ta Huddersfield i tillegg.

3-0-seieren over Southampton ble komfortabel og veldig fortjent. Liverpool-spillerne var på fra første stund og lot ikke Southampton få ro til å bygge opp sitt spill. Sørkyst-laget er et spillende lag, men når de møter et Liverpool som jobber for hver ball, så blir det ikke lett.

Shaqiri vikarierte for Milner og var regissøren bak 1-0 da han etter ti minutter sendte en ball inn fra venstre, som Southamptons midtstopper, Hoedt, ekspederte videre i mål med kneet. Matip headet inn 2-0 etter Alexander-Arnolds corner etter 21 minutter og Salah var framme på et fantastisk frispark fra godt over 20 meter fra Shaqiri, som endte i tverrliggeren. Sveitseren hadde med andre ord en aktiv omgang, men måtte se andre omgangen fra tribunen. Da var vikariatet slutt for denne gang og Milner kom inn.

I første omgang hadde Salah i tillegg to gode muligheter. En der han kommer alene med keeper, men en Southampton-forsvarer får tuppet ballen til corner, så en hælflikk, som rullet foran mållinjen og dessverre gikk utenfor.

Det gikk et stort gisp gjennom publikum da Van Dijk varslet at han hadde fått en smell i ribbeina og ikke kunne fortsette bare et knapt kvarter ut i andre omgang. Gomez kom inn for Liverpools stopperstjerne. Siste byttet var Keita som kom inn for Wijnaldum drøyt 20 minutter før slutt. God og kontrollert kamp av de røde, der de tre poengene i realiteten aldri var i fare. Målene ble scoret i første omgang. Andre omgangen handlet mer om å holde på ledelsen og være solid defensivt. Salah hadde en ball inne på slutten, men ble avblåst for offside.

Strålende heading av Matip

Trent Alexander-Arnold slår en corner fra høyre, og Joël Matip knuser Vestergaard i lufta, og header ballen i krysset.

45
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Xherdan Shaqiri)Kjempeskudd fra Shaqiri

Salah er raskest fremme på returen

Nydelig frispark fra Shaqiri slår i krysset og ned. Ballen er ikke inne, men Mohamed Salah er rasket fremme og setter ballen kontant i mål.

10
Southampton
Selvmål

Hoedt setter ballen i eget nett

Mané finner Shaqiri, som legger hardt inn i feltet. Ballen går via to Southampton-spillere før den finner veien over streken.

Stygg takling av Romeu

Legger ned Shaqiri som er på fullt firsprang fremover i en kontring.

4
Roberto FirminoBommer med headingen

Ballen sklir av panna til Roberto Firmino, på et godt innlegg fra høyre fra Xherdan Shaqiri.

21
Mohamed SalahKjempesjanse for Salah

Lekkert veggspill mellom Salah og Firmino i feltet, men Cedric får gitt til corner i siste øyeblikk.

43
Southampton
Kjempesjanse for Højbjerg

Dansken bommer på ballen i god posisjon.

Bertrand kommer til dødlinja, og legger inn i feltet.

43
Mohamed SalahFikst av Salah

Setter ballen like utenfor med et hælspark etter en piruett i feltet

Liverpool kontrer raskt etter Højbjergs kjempemiss, og Firmino finner Salah på løp med en lang pasning. Egypteren tar seg inn i feltet, og skaper en stor sjanse.

Før kampen

Lagene har møtt hverandre 38 ganger i Premier League. Liverpool har vunnet 18 av kampene, og har spilt uavgjort i 10 av dem. På Anfield har Liverpool vunnet 10 ganger og tapt tre. Seks kamper har endt uavgjort i L4.

Southampton har ikke scoret mot Liverpool i de fire siste Premier League-kampene mellom lagene. Faktisk var det Sadio Mané som gjorde Southamptons siste mål mot Liverpool, da The Saints vant 3-2 i mars 2016.

Liverpool har ikke sluppet inn mål i noen av sine sju siste hjemmekamper i ligasammenheng. Det er den lengste rekken siden ni kamper på rad i 2006/07. Det er 661 minutter med effektiv fotball siden West Hams Michail Antonio scoret på Anfield i februar.

Mark Hughes har bare vunnet tre av 23 ligakamper mot Liverpool som manager. I dag leder han sin sjette klubb mot de røde. Han har aldri vunnet på sine 11 besøk på Anfield i ligasammenheng som manager.

Liverpool har fem førstelagsspillere på skadelisten i form av Divock Origi, Dominic Solanke, Adam Lallana, Dejan Lovren og Alex Oxlade-Chamberlain. The Saints må klare seg uten Danny Ings, som ikke kan spille mot klubben han er utlånt fra, og i tillegg er det tvilsomt om spissen Manolo Gabbiadini kan stille på grunn av en hamstringskade.

Laget v Southampton: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Henderson, Shaqiri, Mane, Salah, Firmino

Reserver: Mignolet, Fabinho, Milner, Keita, Gomez, Sturridge, Moreno

Jürgen Klopp gjør tre endringer på laget fra det mannskapet som startet i 3-2 seieren over Paris Saint-Germain tirsdag kveld, og gir Xherdan Shaqiri sin første start i Liverpool-drakta. Han erstatter James Milner. De to andre som kommer inn på laget er Roberto Firmino (for Daniel Sturridge) og Joël Matip (for Joe Gomez). Både Milner, Gomez og Sturridge er å finne på innbytterbenken.

Slik forklarer Jürgen Klopp hvorfor han har valgt Shaqiri fra start foran Milner:

– Xherdan har vært i god form etter at han kom til klubben. Jeg er glad for at vi kan gjøre endringer, ikke fordi vi må gjøre dem, men fordi vi kan gjøre dem. Det er grunnen til at vi har gjort dem.

1Avspark

Liverpool setter igang kampen.

4

6Ligger dypt

Southampton med en svært defensiv tilnærming til kampen. 10 mann bak ballen, og Shane Long ensom på topp.

7Trent med innlegg

Vestergaard beiner ballen unna.

8Southamptons første sjanse

Van Dijk må gi corner på et lavt innlegg fra venstre som har retning Shane Long.

9Flott Liverpool-kontring

Salah og Mané kombinerer, og senegaleseren er nær å nå egypteren med innlegget. Southampton får gitt til corner.

14Matip med lang ball mot Salah

Egypteren når ikke ballen før Southamptons keeper.

21

21

22
Southampton
Long skader kneet

Blir liggende etter en hodeduell med Matip ute ved sidelinja.

28Van Dijk må gi en corner

Godt kombinasjonsspill av Southampton.

28Strålende innlegg av Redmond

Trent Alexander-Arnold klarer med nød og neppe å forhindre scoring ved å gi en corner på motsatt side.

31Langt opp på tribunen

Wijnaldum med et skuddforsøk når ballen havner i returrom, etter at gjestene fikk klarert et fint kombinasjonsspill mellom Salah og Firmino.

34
Southampton

35Salah blir løpt opp

Egypteren lykkes ikke med en kontring.

36Henderson skaffer Liverpool et hjørnespark.

Herlig innsats av kapteinen.

43
Southampton

43

45Skudd blokkert

Det ene angrepet avløser det andre for Liverpool.

45Mané med skudd

Det blir for svakt, og rett i hendene på keeper.

45To minutter på overtid får Liverpool frispark 20 meter fra mål

Salah blir stoppet med ulovlige midler.

45

Pauserefereat

For det meste en kontrollert omgang fra Liverpools side, og laget er på god vei til sin sjette ligaseier på rad.

Shaqiri åpnet ballet da han slo hardt inn fra venstre og via kneet til Hoedt og i mål til 1-0-ledelse for hjemmelaget etter knappe ti minutter. Matip, som erstattet Gomez på midtstopperplass i denne kampen, doblet ledelsen da han headet en corner i krysset. Kameruneren fikk gå temmelig uforstyrret opp på ti-elleve meter. Og så frisparket fra Shaqiri da, som rosinen i pølsa. Ballen smeller i tverrliggeren fra drøye 20 meter, Salah er selvfølgelig først på ballen som den goalgetteren han er og tupper ballen over streken fra en drøy meter.

Southampton har ikke hatt så mye å by på, men har vært på noen visitter foran Liverpool-keeper Alisson. En gang fikk Alisson ballen i beina og valgte å skyte ballen ut og den andre måtte han bokse. Midtstopperne Matip og van Dijk demmet godt opp og Alexander-Arnold hadde en lang tå foran Shane Long som kunne blitt en farlighet.

Men for det meste har dette handlet om Liverpool. Salah og Firmino har vært gode og har kombinert fint ved et par anledninger. Den ene gikk like utenfor. Salah hadde også en hælflikk som var nær å gå i nettet. Shaqiri, som erstatter Milner på midten, har vært aktiv og har løpt mye.

46
Inn: James Milner (Ut: Xherdan Shaqiri)Milner kommer inn

Shaqiri har blitt igjen i garderoben.

51Nesten et par ganger

Liverpool har vært farlige på et par kontringer de siste minuttene, men har ikke lykkes med den siste pasningen.

53
Virgil van DijkVan Dijk har problemer

Midtstopperen setter seg ned og tar seg til ribbeina.

Firmino skaffer Liverpool en corner

Cedric fikk en liten smell i situasjonen.