Så viktig er Sadio for Liverpool

Poengfangsten uten Sadio Mané på laget er dyster lesning for Liverpools supportere.

4. apr 2017 kl 20.03 Einar Kvande

Jürgen Klopp frykter at Sadio Manés sesong kan være over. Mange med helrøde sympatier frykter nå at dette kan bli tuen som velter Champions League-lasset.

Faktum er nemlig at Liverpool ikke har vunnet en eneste av Premier League-kampene hvor afrikaneren ikke har vært i startoppstillingen denne sesongen.

WhoScored.com har tatt for seg samtlige Liverpools kamper denne sesongen, og funnet ut at Anfield-klubben har vunnet 67,9% av kampene hvor Mané har vært å finne i startelleveren, mens de røde bare har vunnet 27,3% av kampene hvor Mané ikke har startet.

Goal.com har sett på statistikken i Premier League, og funnet ut at Liverpool i gjennomsnitt har plukket 2,1 poeng med Mané på laget, mens gjennomsnittet uten senegaleseren på laget bare er 0,3 poeng.

Ingen Mané - ingen seier

Liverpool.no har også studert Premier League-kampene, men vi har sett på kampene hvor Mané har startet versus kampene hvor han ikke har startet.


Sommerkjøpet fra Southampton har startet 26 ligakamper. Det har gitt 17 seire, 6 uavgjort og 3 tap, og totalt 57 poeng. Det gir et poengsnitt på 2,19.

Tapene kom mot Bournemouth på bortebane (3-4), Hull på bortebane (0-2) og Leicester på bortebane (1-3).

De fire kampene hvor Mané ikke har vært å finne i startoppstillingen har gitt 2 tap og 2 uavgjort. To fattige poeng på disse kampene gir et snitt trøstesløse 0,5 poeng per kamp.

I tre av disse kampene var ikke Mané på banen i det hele tatt, mens han spilte det siste kvarteret som innbytter for Philippe Coutinho i 1-1 kampen mot Chelsea på Anfield.

Kampene hvor Mané ikke var involvert i det hele tatt var 2-0 tapet for Burnley på Turf Moor, 1-1 kampen mot Manchester United på Old Trafford og 3-2 tapet for Swansea på Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]