Arsenal - Liverpool

Søn 11.08.02 kl.15:00 (CS) - TV2 / Tilskuere: 66377 / Dommer: / Millenium Stadium / Skrevet av: Runar H. Larsen

Kamper er i gang:
Liverpool spiller i sin nye svarte/sølvgrå bortedrakt. Michael Owen og El Hadji Diouf starter på topp, mens Emile Heskey skal operere på høyrekanten.

Liverpool åpner friskt i flott spillevær og med god stemning. Steven Gerrard viser seg fram med en knalltøff takling på Vieira etter fem minutter, og blir belønnet med fult kort. Franskmannen hinker av banen til behandling.
To minutter senere er Gerrard sent ute i takling med Henry, og er heldig som fortsatt er på banen. Meget agressiv åpning av scouseren som tydligvis er ivrig etter å vise seg fram.

Rapport 15 min:
Etter at Gerrard og Vieira var i tottene på hverandre ved et par anledninger roet det seg litt. Arsenal tok mer over, og skapte en del nedover på høyrekanten anført av Cole og Heskey.
London-laget har spilt seg fram til et par cornere, men en halvsjanse for Henry da Cole lurte Heskey, og spilte gjennom Henry som ble taklet av Henchoz før han klarte å avslutte er det nærmeste de har kommet målsjanse.
Owen veldig anonom for Liverpool som ikke har klart å etablere spill framover på banen.

20 min: Tre kjemperedninger av Jerzy Dudek på ti sekunder! Wiltord lurer seg nedover venstrekanten, dribler av Xavier og Hamann og fyrer løs fra 20 meter. Dudek kaster seg og bokser ballen ut, men der er Bergkamp på plass. Den polske keeperen redder imidlertid skuddet nok en gang, og også når samme mann er framme på returen avverger Dudek. Tre kjemperedninger, og målvakten holder Liverpool inne i kampen. Houlliers elever sliter særlig med Cole og Wiltord på Arsenals venstrekant.

Rapport 25 min:
Liverpool mer inn i kampen, Diouf er frisk framover på banen men Merseyside laget produserer ikke sjanser.
John Arne Riise bemerket seg for første gang etter 25 minutter med å bli skutt ned (!) av Edu som knallet til fra 30 meter. Nordmannen gikk rett i bakken etter at skuddet traff ham i hodet, men var raskt oppe igjen til stort jubel fra de mange tilreisende supporterne.

28 min: Owen spiller til Heskey som kommer løs innenfor 16-metersboksen. Spissen knaller til fra spiss vinkel, men Seaman redder skuddet. Liverpools første målsjanse.
Diouf er aktiv og skaper trøbbel for Arsenal. Wiltord har blant annet pådratt seg gult kort for å felle senegaleseren ureglementert.

32 min: Owen blir felt av Vieira rett utenfor 16-meteren til Arsenal. Franskmannen pådrar seg gult kort for forseelsen. Riise tar frisparket, men ballen går utenfor etter at ballen har vært innom et Arsenal-bein. God mulighet for Riise og Liverpool, som har tatt over kampen og fører oppgjøret i denne perioden.

Rapport 40 min: Parlour og WIltord har begge kommet til skuddmuligheter for Arsenal uten at Dudek har hatt vansker med avlutningene. Liverpool har ballen mest, men gir den bort for lett.

Pause: 0-0
Arsenal startet kampen best, og i et høyt tempo presset de Liverpool bakpå. Jerzy Dudek måtte frampå med tre paraderedninger i samme angrep, og polakken holdt LIverpool inne i kampen. Etter dette tok The Reds over, og spesielt innsatsen forbedret seg betraktelig. Presisjonen har imidlertid til tider vært totalt fraværende, og Liverpool har gitt bort ballen unødvendig. John Arne Riise har vært positiv fra sin venstre flankeposisjon etter en treg start. Det samme har El Hadji Diouf som etterhvert har operert på høyrekanten, mens Heskey og Owen nå danner spissparet.
Hele fire spillere har pådratt seg gule kort etter farlige taklinger. Henry sparket etter Hamann rett før hvilen og ble den foreløpig siste som har fått advarsel av dommeren. Steven Gerrard åpnet knallhardt men etter to taklinger litt i overkant av hva dommeren tillater helt i starten av kampen har midtbanemotoren roet seg.

2. omgang:
47 min: Henry spilles gjennom, og skuddet fra franskmannen går innom men forbi Dudek og i stolpen! Henry lurer hele forsvaret, og får altså skutt uten at det blir uttelling. 2. omgang starter nøyaktig likt den første med kraftig Arsenal-press.

Rapport 55 min:
Igjen har Liverpool klart å spille seg inn i kampen. Owen fikk ballen fra Diouf i god posisjon etter 52 minutter, men unggutten bommet regelrett på ballen. Ti minutter ut i kampen fyrer Diouf selv løs fra 20 meter, men skuddet går over og utenfor.

Fin mulighet for Liverpool etter 57 minutter. Gerrard slår en ball inn i feltet, og Owen knaller til på hel volley, men skuddet langt over. Friskt av LFC-spissen selv om avslutningen ikke skapte problemer for Seaman.

60 min: Liverpool forsøker å rive til seg initiativet i kampen, og Owen er like ved å sende laget i ledelsen da han kaster seg fram på et frispark fra Gerrard etter 59 minutter. Spissen mener han blir holdt, og rekker ikke fram, slik at det ikke treffer ballen.
To minutter etter stikker samme mann på en pasning fra Hamann, men blir taklet like før han får avsluttet. Store muligheter for den lynhurtige unggutten. Liverpool har grepet på kampen og produserer etterhvert sjanser.

63 min: Xavier opphever offsiden og Bergkamp får plutselig ballen helt alene i straffefeltet. Han skyter imidlertid utenfor mål, men kunne lett ha sendt Arsenal opp i ledelsen.

Danny Murphy kommer inn for Dietmar Hamann etter 67 minutter.

68 min: 1-0 Gilberto Silva sender Arsenal i ledelsen etter 68 minutter. Dennis Bergkamp blir spilt fri, og kommer seg ned til dødlinja. Han slår ballen 45 grader ut til en umarkert Gilberto Silva som med venstrefoten skyter ballenenkelt under Dudek og i mål.
Igjen er det Liverpools høyreside som er sårbar, og Xavier har ei stri tørn med Silva og Bergkamp.

Rapport 75 min:
Milan Baros har kommet inn for Emile Heskey.
Arsenal styrer igjen kampen, og ruller opp angrep på angrep.
Diouf var imidlertid nære på for Liverpool to minutter etter at Arsenal scoret, men spissen sparket ballen for langt foran seg og fikk ikke avsluttet fra kloss hold.

77 min: Markus Babbel kommer inn til stor jubel fra samtlige på stadon. Tyskeren erstatter Abel Xavier som etterhvert har fått problemer med Arsenals angrepsvillige kantspillere.

81 min: Danny Murphy får gult kort for en regelrett nedhøvling av Vieira som for andre gang i kampen må ut til behandling etter å ha blir taklet.

85 min: Michael Owen går av banen og blir erstattet av Vladimir Smicer. Liverpool har ballen mest, men makter ikke å trenge gjennom Arsenals forsvar. Diouf ser ut til å være den som kan skape noe for de mørkekledde fra Liverpool. Bruno Cheyrou skal forsøke å komme med kreative innslag etter at han har kommet innpå for Traore. Riise går ned på venstreback.

88 min: God mulighet for Diouf. Han får ta ned ballen rett utenfor 16-meteren, men en lei sprett gjør at skuddet blir vanskelig og havner langt oppe på tribunen hvor det for øvrig befinner seg hele 66377 tilskuere.

Det legges til tre minutter.

En jury har kåret Martin Keown til banens beste spiller.

Slutt: Arsenal har vunnet 1-0.

Da ble det Arsenal som sirket seg sesongens første trofe. Gilberto Silvas scoring etter 68 minutter var nok til at London-laget gikk av med seieren.
For Liverpools del var det en kamp av variert kvalitet. Owen og Heskey var svært tamme framover på banen, mens El Hadji Diouf var aktiv og stadig et uromoment for Liverpool som spilte i sin svarte og grå bortedrakt i regnværet i Cardiff. John Arne Riise glimtet til med positive innslag i en god periode før pause, mens Steven Gerrard var solid på midtbanen. Han ble imidlertid preget av at han pådro seg gult kort helt i starten av kampen, og var veldig forsiktig etter pause.
Owen hadde sine muligheter for The Reds uten at David Seaman ble satt på de store prøvene.
Arsenal begynte kampen best, men Houlliers elever tok over etterhvert. Dette skjedde også etter pause, og Arsenal scoret i tillegg midt i en brukbar Liverpool-periode.
Milan Baros fikk vel et drøyt kvarter uten at han klarte å skape noe spesielt.
LIverpool ropte for øvrig på straffe ved et par anledninger. Owen ble revet ned i feltet slik at han ble forhindret i å avlutte, mens Diouf mente han ble taklet ureglementert av Vieira. Dommeren markerte imidlertid tydelig at han ikke mente at Arsenal-spillerne hadde gjort noe ureglementert i noen av situasjonene. Fra et "rødt" synspunkt hadde det ikke vært noe i veien for at Liverpool hadde blitt tildelt straffespark.
Totalt sett en grei gjennomkjøring for Liverpool foran ligastarten neste helg - uten at laget imponerte.

Spillervurdering:
Jerzy Dudek: 8 Liverpools beste spiller. Holdt laget inne i kampen med tre-fire klasseredninger i første omgang. Opptrer sikkret og tar det som kommer. Kan ikke lastes for scoringen.

Abel Xavier: 5 Portugiseren sliter med fotrappe Arsenal-spillere og er stadig på etterskudd. Et par viktige taklinger, men totalinntrykket er desverre dårlig.

Sami Hyypiä: 7 Som vanlig solid, og glimter til med et par kreative pasninger framover på banen.

Stephane Henchoz: 7 Har stort sett kontroll sammen med makker Hyypiä, men duoen lar Arsenals angripere stå litt vel alene ved noen anledninger.

Djimi Traore: 6 Traore viser tegn på hvorfor Houllier velger å beholde ham, men franskmannen er ingen venstreback!

Dietmar Hamann: 7 Gjør en solig jobb på midten, men ingen stor kamp av Hamann. Best før pause.

Steven Gerrard: 6 Starter kampen voldsomt, og får gult kort for en stygg takling på Vieira. Like etter høvler han gjennom Henry, og er heldig som får være på banen. Preges av dette resten av kampen, men viser kreativitet og arbiedsmoral.

John Arne Riise: 7 Risse våknet ikke før Edu dundret et frispark rett i hodet på ham slik at Riise gikk i bakken. Etter dette var han aktiv, og forsøkte seg med et par frispark. Nordmannen tok det meste av Liverpools dødballer, men leverte ikke presist nok.

El Hadji Diouf: 8 Senegaleseren var aktiv gjennom hele kampen, og var den største trusselen for Liverpool. Skaper mye med god fart og teknikk, men det blir litt for ofte litt "nesten".

Michael Owen: 6 Hurtigtoget hadde ingen stor dag. Er imidlertid på gang, og til helga omsettes vel sjansene i mål, Michael?

Emilie Heskey: 6 I likehet med Owen relativt anonym, og blir godt pakket inn av et godt midtstopperpar i Keown og Campbell. Får til lite, og blir borte i store perioder av kampen.

Danny Muprhy: 6 Super Dan får vel 25 minutter for Hamann sentralt på midten. Viser seg ikke fram, men er på vei tilbake etter skaden, og det er da positivt!