Arsenal - Liverpool

Søn 29.12.02 kl 17:05 (PL) - Canal+ / Tilskuere: 38.074 / Dommer: Jeff Winter / Highbury / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Uavgjort på Highbury, etter to mål på straffespark fra Murphy og Henry.

Salif Diao

Bruno Cheyrou er overraskende nok tilbake på laget etter skadeopphold, mens Djimi Traore og Vladimir Smicer er ute.  Salif Diao er også med fra start igjen, mens sykdommen til Smicer gjør at 20-åringen Neil Mellor sitter på benken.

Kampen er i gang på Highbury og Liverpool spiller mot Arsenals mest trofaste på North Bank i 1.omgang.

Ingen sjanser å notere når det nærmer seg ti minutter.  Liverpool har holdt bra stand på midten, og også truet målet til David Seaman et par ganger.  Den beste muligheten hadde John Arne Riise da han ikke fikk klem på skuddet på 20 meter.  Bruno Cheyrou har startet bra på venstrekanten.

Sol Campbell "scorer" etter 15 minutter, da han header inn en corner.  Midtstopperen blir imidlertid korrekt avblåst for å ha klatret på Diao.  Kampbildet har forandret seg drastisk de siste fem minuttene, hvor Arsenal har dominert og skapte flere farligheter spesielt etter cornere.

Liverpool har greid å få ned tempoet i kampen igjen idet det er halvspilt av den første omgangen, og det produseres lite sjanser på begge sider.

Wiltord smetter igjennom på Liverpools høyreside, men Kirkland er lynraskt ute og redder foran franskmannen.  El-Hadji Diouf synes å være på vei inn, etter at Michael Owen har signalisert at han vil bytte.

Owen halter lett av banen og går rett i garderoben, trolig plaget av sin hamstring igjen.

Hjemmelaget produserer corner på corner, og Thierry Henry burde fått mer ut av heading fra bra posisjon, men med fem minutter før pause greier fortsatt Liverpool å holde ligalederen på rimelig avstand.

Pauserapport:  Det er ingen tvil om at Arsenal har ligget over i de første 45 minuttene, og hadde fortjent å lede, men Liverpool har greid å begrense antall sjanser som hjemmelaget har skapt.  Farligst har de vært på cornere, hvor man "leder" 10-0, og hvor Sol Campbell har vunnet duellene med Diao tre ganger.  Ved det ene tilfellet gikk også ballen i mål, men scoringen ble korrekt annulert.  Wiltord kom seg gjennom på gjestenes høyreside ved et tilfelle, men Chris Kirkland har stått bra i mål.  Det er da også på sidene at Arsenal har truet mest, og som altså har medført at Liverpool har måttet gi fra seg en rekke hjørnespark.  På midten har man vært flinke til å nøytralisere Henry og Kanu.  Framover har det vært fint lite hva Baros & Co har kommet til avslutninger, etter at man yppet seg med et par visitter tidlig i kampen.  Michael Owen måtte gå ut etter å ha fått kjenning med en skade.

Liverpool har åpnet brukbart etter pause, og Cheyrou skjøt 3-4 meter utenfor fra 20 meter.

52 minutter og Chris Kirkland må gi retur på en ball som forandrer retningen, den unge keeperen retter imidlertid opp alt da han lynrask slår neste forsøk fra Pires til corner.

Liverpool har vært mer med spillemessig i de ti første minuttene av 2.omgang, i en kamp hvor tempoet nå har økt i striregnet.

Arsenal er farlig frempå igjen, da Wiltord etter 57 minutter kommer seg fri på venstrekanten men skyter i nettveggen fra skrått hold.

Gjestene har en kjempesjanse et par minutter etterpå da Baros header på en corner fra Murphy.  Fra to meters hold for Diouf såvidt pannebrasken på ballen, men forsøket reddes på streken.  Like etterpå roter Seaman, og Baros skyter på utsiden av stolpen fra nesten død vinkel.  Oppgjøret har straks blitt mye mer åpent.

0-1! Murphy på straffespark, etter at Baros ble felt.

Danny er iskald da han setter kula opp i høyre kryss.  Et helt korrekt straffespark dømt av dommer Winter, da Milan Baros løp igjennom på pasning fra Gerrard og Campbell setter tacklingen inn for sent.

Liverpool har fint greid å holde Arsenal på avstand i minuttene etter ledermålet.  Omgangen er helt jevnspilt i ballinnehav og sjanser.

1-1! Henry utligner, også han på straffespark etter at Riise blir vurdert å ha holdt igjen innbytter Jeffers.

Straffesparket var billig, da Jeffers falt veldig lett, men likevel urutinert av nordmannen så kort tid etter at Liverpool selv hadde fått straffespark.

Houllier har satt inn Traore og Biscan for Cheyrou og Baros, og hvor gjestene først og fremst vil sikre det man har når det nærmer seg slutten.

Sluttrapport:  I ti minutter ledet altså Liverpool på Highbury, etter at Danny Murphy hadde sendt et straffespark kontant i hjørnet.  Det ville ha vært tre svært kjærkomne poeng, men totalt sett bør man som helrød se på denne kampen med mer positive enn negative øyne.  Arsenals straffespark var noe billig, men totalt sett var hjemmelaget vel verdt et poeng, og kunne ha vunnet kampen dypt inne i overtid da Gilberto skjøt utenfor ved bortre stolpe.  Liverpool greide å blokkere Arsenals nøkkelspillere sentralt, og selv om Londonerne kom fram en del på sidene mot et Liverpool som spilte svært forsiktig før pause, greide man sjelden å spille seg til store sjanser.  De var farligst da Sol Campbell gikk opp i lufta på alle de cornerne som gjestene måtte gi fra seg.  Etter pause var Gerrard & Co mer innstilt på å gi ligalederen en real fight, og i en jevn omgang kunne resultatet gått begge veier.  Pires, Wiltord, Diouf og Baros hadde alle bra sjanser, før straffesparkene og den dramatiske avslutningen med missen til brasilianske Gilberto.  1-1 gir utrolig ni ligakamper uten seier, eller kanskje vi skal si tre kamper ubeseiret?  Isolert sett gjorde man uansett en bra forestilling på den siste kampdagen i 2002.  Måtte 2003 gi bedre resultater...

Spillervurdering:

Chris Kirkland 8 - Gjorde en miss da han ikke greide å holde skuddet fra Henry, men rettet det selv opp da han tok returen til Pires.  Ryddet opp i mye, og fortsetter han å spille slik blir det vanskelig for Jerzy Dudek å få plassen tilbake.

Jamie Carragher 7 - Både Wiltord og Henry prøvde å utfordre Carra, men mislyktes som regel selv om førstnevnte fikk lurt seg bak scouseren et par ganger.  Kompromissløs i duellene som vanlig, og viktig i perioder hvor Liverpool stod med ryggen mot veggen.

Sami Hyypiä 7 - Solid kamp av kapteinen, som ikke lot noe passere i midten og var flink til å lese fremspillene til Arsenal.

Stephane Henchoz 7 - Et par ukarakteristiske småfeil av Stephane, som likevel aldri lot seg lure opp i stry av ligalederens angripere.

John Arne Riise 6 - Nordmannen måtte stort sett konsentrere seg om det defensive mot angrepsvillige flankespillere hos vertene.  Det greide han rimelig bra, men var både uheldig og "urutinert" da han trodde han slapp Jeffers tidsnok så kort tid etter Liverpools straffespark.

Danny Murphy 7 - Danny kom aldri til sin rett i en 1.omgang hvor Liverpool valgte å spille veldig dypt med sin firer på midtbanen.  Løftet seg sammen med de andre etter pause, og har vi endelig fått en arvtaker til Michael Owen som straffeskytter?

Salif Diao 6 - En bamse som står støtt på midten, men som er ujevn i pasningsspillet og ikke leser alle situasjoner like godt.  Hadde jobben med å passe på Campbell på cornere, en oppgave han ikke var heldig med.

Steven Gerrard 8 - Solid i de første 45 minuttene, da han sammen med Diao demmet opp for Arsenals sentrale midtbane.  Etter pause var han sjef med susende tacklinger og glimrende gjennomspill.

Bruno Cheyrou 7 - Franskmannen stod for mye kreativt framover, og selv om han ikke overraskende slet mer med det defensive var det et positivt "comeback".  Kan han likevel bli løsningen på venstresida?

Michael Owen 6 - Hadde en vanskelig jobb hvor han ble foret med smuler i en halvtime hvor Liverpool konsentrerte seg om å holde tett bakover.  Ble altså skadet, og det kan være like greit med en liten pause nå?

Milan Baros 7 - Tsjekkeren ser ned i bakken, er ego, men ga samtidig Arsenal en god del å tenke på med sin aggressive og utfordrende spillestil.  Har tempo og kraft, og det var ikke tilfeldig at det var han som skaffet straffa.

El-Hadji Diouf 7 - Afrikaneren er flink til å holde på ballen, og var samtidig bevegelig og sjanseskapende i dag.  Bør få mer spilletid framover.