Basel - Liverpool

Tirs 12.11.02 kl 20:45 (CL) - TV3 (opptak) / Tilskuere: / Dommer: Claude Colombo (Fra) / St. Jakob-Park / Skrevet av: Anders Christensen / Torbjørn Flatin (spillerbørs)

Danny Murphy (69)

I kveld kveld skal alt avgjøres med hensyn til videre spill i Champions League. Etter Basels sterke resultat i Moskva, må Liverpool vinne for å unngå å havne i UEFA-Cupens 4. runde.

1. omgang

1-0 til Basel
Rossi scorer etter ett minutt. Yakin legger inn fra venstre, og Rossi scorer fra fem meter.

5 min: Yakin skyter over fra 30 meter.

6 min: Murphy prøver å spiller gjennom Owen, men Zuberbuhler snapper opp.

8 min: Smicer er millimetere fra å nå et innlegg fra Heskey. Nesten for Liverpool!

10 min: Heskey skyter knallhardt fra ca 25 meter, og keeper slår ballen opp i undersiden av tverrliggeren.

Liverpool spiller med Owen på topp, og med Smicer i en offensiv midtbanerolle like bak. Heskey ligger ute på venstre, men vandrer mye.

Basel skyter like utenfor på frispark.

Liverpool sliter med Basels hurtige angrepsspill.

18 min: Basel presser, og Hyypiä må gi corner.

19 min: Gerrard prøver å spille gjennom Owen, men Zuberbuhler når ballen først.

2-0, Basel
Liverpool ligger veldig høyt, og Gimenez løper gjennom i midten og setter ballen enkelt forbi Dudek.

Liverpool er rystet, og et mirakel må til for at Liverpool skal greie å snu dette.

27 min: Owen prøver å drible seg gjennom på egenhånd, men Basels forsvar vinner ballen greit.

3-0!!!
Atouba scorer på en retur etter et frispark fra Yakin.

35 min: Smicer skyter godt, men keeper redder mesterlig.

Ingenting fungerer for Liverpool. Feilpasningene florerer, og Basel virker mye farligere når de angriper.

40 min: Dudek fister ballen over tverliggeren og forhindrer 4-0.

44 min: Liverpool har en corner, men Hyypiä header over.

Et meget skuffende kamp hittil av Liverpool, og tidenes comeback er nødvendig for å snu dette. Sveitserne startet forrykende, og tok ledelsen i det første spilleminuttet da Rossi satte inn Yakins innlegg fra venstre. Basel var tydelig inspirert av dette, og Liverpool slet med å komme inn i kampen igjen. Da man var i ferd med å reise seg etter sjokkstarten sto det plutselig 2-0 til hjemmelaget når Gimenez får løpe gjennom i midten. Liverpool er fullstendig rystet og Basel gjør 3-0 når Atouba scorer etter en retur fra Dudek på Yakins frispark. Liverpool ligger mye høyere enn vanlig, og dette har gjort at Basel kommer for lett gjennom. I tillegg sliter midtbanen med uhorvelig mange feilpasninger, og en spiller som Steven Gerrard har vel sjelden spilt svakere. Med Owen alene på topp blir det for tynt, og de eneste små farlighetene Liverpool har kommet med har vært ved Smicer og Heskey. Et mirakel må til i andre omgang!

2. omgang
Diao inn for Gerrard. Hvorfor ingen flere angrepspillere når vi åpenbart trenger mål?

50 min: Heskey skyter, men skuddet blir blokkert.

53 min: Smicer har en god mulighet, men skyter høyt over.

55 min: Murphy skyter svakt på frispark, og Zuberbuhler redder enkelt.

56 min: Atouba skyter over fra 25 meter.

57 min: Et glimrende forarbeid og innlegg fra Smicer, men Owen skyter over. En kjempsjanse for Liverpool.

3-1, Murphy (61)
Smicer legger ballen tilbake til Murphy som scorer fra 16-17 meter. Flott skudd av Danny-boy.

61 min: Baros inn for Heskey.

3-2, Smicer (63)!!!! Smicer scorer etter godt forarbeid av Diao. Fortsatt håp! Keeper hindrer Vladi i å hente ballen raskt ut av nettet, og tsjekkeren får gult kort når han prøver å ta fra Zuberbuhler ballen.

69 min: Murphy får gult kort etter en sein takling.

70 min: Murat Yakins frispark reddes enkelt av Dudek.

73: Dudek redder mesterlig fra Rossi, og holder Liverpool inne i kampen.

78 min: Baros skyter over etter forarbeid av Diao. God sjanse.

79 min: Diouf inn for Carragher.

81 min: Dudek redder et farlig skudd til corner.

Liverpool kaster alt framover nå, og Basel er livsfarlige på kontringene.

3-3!!!!!!!!!!! Owen (84)
Straffespark til Liverpool etter at Owen ble felt. Keeper redder, men Owen scorer på returen!

4 minutter lagt til.

SLUTT
Liverpool er utslått av Champions League etter en helt forferdelig førsteomgang i Basel. 3-0 til pause gjorde at tidenes comeback måtte til for at Liverpool skulle greie oppgaven, men oppgaven viste seg dessverre for stor. To tidlige mål eter hvilen av Murphy og Smicer ga imidlertid Liverpool et ørlite håp. Houllier kastet etter hvert både Diouf og Baros inn, men det så ikke ut til å hjelpe. Liverpool prøvde å angripe med alt de hadde, og Basel var livsfgarlige på kontringene. Jerzy Dudek reddet i så måte Liverpool ved flere anledninger. Håpet ebbet etter hvert sakte men sikkert ut, før Michael Owen vant et straffespark for Liverpool etter 83 minutter. Owen tok straffa sjøl, skjøt svakt rett på keeper, men scoret på returen. Tidenes comeback var nå innen rekkevidde, men dette skulle dessverre ikke bli dagen for Liverpool. En sterk andreomgang fjerner dessverre ikke den flaue bismaken etter en av de dårligste førsteomgangene i manns minne. Etter exiten fra årets Champions League, må de røde nå ta til takke med UEFA-cupen.

Spillervurdering:
Jerzy Dudek-6 Må ta på seg mye av skylda for tredjemålet når han gir en retur på Yakins frispark. Holder imidlertid Liverpool inne i kampen med flere gode redninger i begge omganger.

Jamie Carragher-5 Som vanlig god i duellspillet, men kommer for ofte på hæla mot raske angrepspillere. Bidrar omtrent ikke offensivt.

Djimi Traore-6 Sliter med plasseringsevnen i første omgang, men spiller seg stort opp i andre. Viser sin kapasitet når Liverpool etter hvert har lite folk igjen i forsvar utover i kampen.

Sami Hyypiä-5 Har store problemer i første omgang, og han starter også svakt i andre med mange feilpasninger. Spilker seg imidlertid opp utover i kampen.

John Arne Riise-6 Dårlig presisjon på pasningsspillet i førsteomgang, men bidrar positivt i andre med flere offensive løp.

Danny Murphy-6 I begynnelsen gikk det litt for fort for Danny-boy, men han løftet seg i andre da han fikk litt bedre tid. Flott scoring.

Steven Gerrard-4 Er helt utafor om dagen. Treffer knapt med en eneste pasning, og det var ingen overraskelse at han ble byttet ut.

Dietmar Hamann-5 Langt under pari. Usedvanlig mange feilpasninger, og bidrar veldig lite framover. En skygge av seg selv.

Vladimir Smicer-7 Ujevn, men er den som står for det lille Liverpool har av farligheter i første omgang. Har et glimrende forarbeid til Owen i begynnelsen av andre omgang,og han scorer et fint mål. Er et uromoment og en skapende kraft.

Emile Heskey-5 Vinner en del dueller, men stort sett bare når han jobber hjemover. Er ingen trussel offensivt, og finner seg ikke til rette på venstresida. Veldig anonym. Har imidlertid et godt skuddforsøk i begynnelsen av kampen.

Michael Owen-6 Veldig ensom på topp i dag, og han utnyttet heller ikke de sjansene han fikk. Skjøt igjen en meget svak straffe rett på keeper, men var våken og satte inn returen.

Salif Diao-7 Positivt innhopp av senegaleseren. Viser pondus og vinner mange dueller. Mange fine framspill.

Milan Baros-6 Er involvert i 2-3-målet, men markerer seg ellers lite.

El-Hadji Diouf Får lite til den korte tida han er på banen.