Bolton - Liverpool

Lør 14.09.02 kl 16:00 (PL) - Canal+ / Tilskuere: 27.328 / Dommer: Rob Styles / Reebok Stadium / Skrevet av: Tore Hansen

Baros

Leeds klatret opp på tabelltoppen i Premier League med sin seier over United i kampen som startet tidlig i ettermiddag. Ikke uventet har Houllier gjort en del forandringer på laget som spilte uavgjort mot Birmingham. Owen, Diouf og Riise er satt på benken, mens Cheyrou (bildet) og Baros debuterer fra start i Premier League!
Carra spiller på høyreback, mens Diao blir en overraskende vikar for Henchoz i midtforsvaret. Før kampen blir det spesielt spenning rettet til debutant Milan Baros scoringsteft. Som kjent har Michael Owen brent en håndfull sjanser i alle kampene hittil denne sesongen. Ved å introdusere den unge tsjekkeren, som har scoret for det tsjekkiske landslaget forrige lørdag, håper de røde på bedre uttelling foran mål.

Rolig start de første fem minuttene i den varme høstsolen på Reebok. Bolton har hatt et frispark like utenfor 16-meter, som de utnyttet dårlig.

Stillingskrig og lite underholding det første kvarteret. Kampen har enda ikke satt seg. Traore gjorde en stygg feil etter drøyt 10 minutter, men ryddet delvis opp med ei lang tå. Han ga imidlertid Bolton frispark i en farlig situasjon. Tøffe tak. Flere spillere har allerede være nede for telling. Hamann kom i dommerens bok etter 16 minutter. Liverpool sliter med å få fasong på angrepsspillet. De forsøker igjen å bryte tidlig med baller om mot raske Baros. Hittil har de imidlertid ikke klart å utfordre Boltons finske keeper.

Kampens største sjanse etter 19 minutter: Litt frem og tilbake etter en corner. Ballen havner ute ved hjørnet av 16-meteren på venstrekanten. Frandsen kliner til på volley, men Dudek kaster seg ned og blokkerer. En god redning ettersom polakken hadde en del folk foran seg. Bolton har initiativet og styrer for øyeblikket kampen.

Liverpool mer med i det siste kvarteret av kampen. Ballen går mer i laget og de skaper også sjanser. Først kommer Heskey litt skrått inn fra venstre, men avslutningen står ikke i stil. Skuddet går 4-5 meter til side for målet. Etter ca 38 minutter får Baros er kjempesjanse til å gi gjestene ledelsen. Liverpool lurer offsidenfella til Bolton og har to mann alene med keeper og en forsvaresspiller (på streken). Baros tar seg tid til å sikte, men avslutningen går i stanga!

Et minutt før pause kombinerer Baros og Cheyrou fint, og sistnevnte kommer helt alene med keeper. Fra litt skrå vinkel skyter franskmannen rett på keeper.

MÅL: Milan Baros scorer et kjempemål på overtid i første omgang! Den 20 år gamle debutanten får en ball fra Hamann. Han tar med seg ballen inn i feltet og skyter knallhardt oppe til venstre for keeper.

PAUSE: En merkelig omgang på Reebok. Bolton kommer ut med muskler i massevis og kjemper de røde ut av stilen. Liverpool gjorde flere bytter på laget som spilte 2-2 mot Birmingham, og spilte også i en 4-5-1 formasjon med Heskey på venstre og Cheyrou på høyre! Til tross for dominans fra hjemmelaget slet de med å skape de helt store situasjonene foran Dudek. Etter å ha brukt en halvtime på å bli varm, kom de røde voldsomt mot slutten. Først skjøt Baros i stanga alene med keeper, mens Cheyrou noen minutter senere heller ikke klarte å overliste finnen. Det lå et rødt mål i luften da Baros på overtid i første omgang gjorde en utmerket enkeltmannsprestasjon og plasserte ballen i krysset! 20-åringen tok i mot en ball fra Hamann, dro den med seg innover i feltet før han skjøt et godt plassert skudd forbi keeper med høyra. Bolton har hatt mye av spillet, men Liverpool har skapt de største sjansene. Det er derfor ingenting å si på at bortelaget leder ved pause.

MÅL: Liverpool kom ut og styrte de ti første minuttene av andre omgang. De spilte både med ro og trygghet, og skapte sjanser. Baros var nærmest da han skjøt hardt på halvspretten fra 20 meter. Utligningen kom helt ut av det blå. Holdsworth stusser et fremspill til Ricardo Gardner som kommer forbi Diao og er plutselig alene med keeper. Han gjør ingen feil og utligner for Bolton mot spillets gang.
Etter målet har de hvite kommet mye mer med i kampen.

MÅL: Debutanten gjør det igjen! Gerrard svinger inn et innlegg på bortre stolpe. Baros kaster seg frem og får styrt ballen forbi keeper.
Bolton har vært best etter utligningen, men Baros har alltid virket farlig når han er i nærheten av ballen.

Fortsatt press motmålet vårt. Hjemmelaget gir alt i sluttminuttene. Gardner faller i duell innenfor straffefeltet og vil ha straffe, men får i stedet gult kort for filming.

MÅL: Et innlegg fra Kevin Nolan seiler over flere Liverpool-spillere og havner hos Ian Campo som helt umarkert på 5-meteren, skyter den høyt i mål fra kloss hold i sin hjemmedebut. Igjen en kjempetabbe i eget forsvar!
Skal gudene straffe oss igjen - tre minutter før slutt?

MÅL: Minuttet etter kom svaret. Innbytter Riise med en flott stikkpasning som Emile Heskey pirker forbi Jääskeläinen i duell med Campo. En svært dramatisk avslutning på et jevnt og etterhvert underholdene oppgjør. Svært viktig for Liverpool å unngå sitt fjerde 2-2 resultat på rad i ligaen!!

SLUTT:
Etter en kjedelig og sjansefattig start på kampen, ble det en svært dramatisk avslutning på kampen på Reebok Stadium. De røde ledet ved pause etter å ha skapt de største sjansene. Det tok tid for å få en litt ukjent 4-5-1 formasjonen til å sitte med nye folk både i forsvar, midtbane og angrep. En 20-åring fra Tsjekkia fikk jobben med å være spiss alene på topp! Bolton hadde en del spill, men slet de siste 15 minuttene av første omgang, da Liverpool skapte 2-3 store muligheter før Milan Baros satte inn et viktig ledermål på overtid i omgangen. I begynnelsen av andre omgang så det ut som Liverpool skulle ta godt vare på ledelsen. De dominerte og hadde det meste av ballen inntil utligningen kom. Igjen måtte vi stole på Baros. Han beviste en gang for alle hvilket godt kjøp han er ved å score sitt andre mål for dagen - midt i en god Bolton periode. Liverpool har hatt store problemer med å forsvare en 2-1 stillingen i de siste kampene - og slet igjen med å holde et aggressivt hjemmelag borte fra buret vårt. Tre minutter før slutt sviktet det helt da et innlegg fra venstre traff Campo helt alene foran Dudek. Igjen så vi ut til å ha gitt fra oss tre poeng i sluttminuttene. Det umulige hadde skjedd igjen. Kampen er ikke over før vi har sluppet inn to mål... Nesten rett fra avspark kjemper Heskey inn vinnermålet i duell med Reals innlånte forsvarer Campo. Et svært viktig mål på mange måter. Vi trengte tre deilige poeng etter motgang i ligaen. Vi slapp også ydmykelsene av å få vår fjerde 2-2 kamp på rad - etter å ha ledet i alle fire!
Milan Baros imponerte alle. God teknikk, sterk i kroppen, rask og svært bevegelig. I tillegg scorer han mål. Vi har etterlyst en goalgetter ved siden av Owen. Nå har vi fått det! Det er bare å håpe og be om at Henchoz er tilbake tirsdag mot Valencia. Forsvaret holdt igjen ikke det nivået vi er vandt med.

Spillervurdering:

Dudek (7)
Jerzy kan ikke lastes for noen av målene. En av de få spillerne bakerst som opererer på et jevnt høyt nivå for tiden. Det trenger vi sårt!

Carragher (6)
En bra kamp av Carra på en dag det skjedde mye rart i de bakre rekker. Er totalt den mest stabile av utespillerne i forsvaret vårt. Har kommet tilbake for å bli!

Diao (5)
Viser glimtvis rutine og erfaring. Dummer seg ikke ut og gjør en jobb. Ikke helt heldig på 1-1 utligning, uten at han kan lastes direkte for målet.

Hyypiä (5)
Kapteinen trenger å bredde opp ermene til neste kamp. Er ikke den klippen vi er blitt så bortskjemte med. Taper en del dueller og tillater seg å gjøre elementære feil.

Traore (5)
Den svakeste av de bakerst. Stygg slurv i begynnelsen og er heller ikke patent på 2-2 utligningen. Går ikke på den farligste mannen. Nestemann som ryker ut av forsvar?

Murphy (6)
Ingen dårlig kamp av Danny eller noen av dem som var på midten i dag. Uvandt formasjon - men jobber og sliter gjennom 90 minutter.

Gerrard (6)
Mer ujevn i prestasjonene enn i de kampene vi har spilt hittil i sesongen. Er imidlertid en svært viktig mann på midtbanen, og gjorde et godt forarbeid til Baros andre mål.

Hamann (7)
Vår bestemann på midtbanen. Er totalt den mest stabile, og forsøker å holde troppene samlet da det gikk en smule hett. Samler fortsatt på kort!

Cheyrou (6)
Endelig fikk vi se Bruno fra start i en kamp. Veldig god når vi spilte bra - og blir nesten som angriper nummer to ved siden av Baros. Tar fine initiativ, har god teknikk og godt blikk for spillet. Blir utvilsomt en nyttig tilvekst.

Heskey (7)
Ble av og til borte i 4-5-1 formasjonen på venstrekanten. Ikke like flink til støtte Baros, men jobber hardt gjennom nitti minutter og ble matchvinner!

Baros (8)
Hva skal man egentlig si? 20-åringen har det meste, og scoret to mål i sin første kamp fra start. Deilig å få en scoringsfarlig mann i tillegg til Owen. Har stor variasjon i spillet sitt og virker målfarlig i de fleste situasjoner. I ettertid kan man godt si at Baros burde vært introdusert tidligere i sesongen. Men vi gleder oss til fortsettelsen!