Charlton - Liverpool

Lør 07.12.02 Kl 16:00 (PL) - C+ Zap / Tilskuere: 26.694 / Dommer: Mike Riley / The Valley / Skrevet av: Tore Hansen

Marerittet fra november følger oss videre. De røde har bare tatt ett poeng av 15 mulige på de 5 siste ligakampene.

Henchoz

Etter det forsmedelig nederlaget mot Manchester United forrige helg må Liverpool raskest mulig finne tilbake til sitt "sanne jeg" for å holde følge med toppen av Premier League. Med Arsenal-nederlag på Old Trafford tidlig i ettermiddag, har de røde mulighet til å krype opp i ryggen til The Gunner.

Bortsett fra Chris Kirkland, beholder Houllier forsvarssrekka fra forrige helg. Emile Heskey er tilbake på midtbanen, mens Diouf er ny makker til Owen på topp.

Charlton, som denne uken feirer sin 10-års dag for sin return til The Valley, tar avspark. Liverpool går trolig ut i en 4-4-1-1 formasjon.

5. min: Charlton har hatt ballen mest i åpningsminuttene, og bla hatt en corner.

8. min: Owen kommer i skuddposisjon utenfor 16-meter, men skyter langt til side for mål. Kirkland har markert seg med et par gode inngrep i starten.

15. min: Langt mellom de store sjansene på The Valley. Helt jevnt for øyeblikket. Litt for mye slurv fra Liverpools side hittil til at de klarer å få noe flyt i spillet.

21. min: Kirky blir testet på et frispark fra langt holdt. Ballen kommer med stor kurve mot bortre stolpe, og tvinger målvakten til å slå ballen til corner. Liverpool har foreløpig ikke skapt noe foran vertenes mål.

24. min: Første scoringsmulighet til Liverpool når Diouf tråkler seg ned på venstre kant og får lagt inn. Ballen treffer Owens hode, men i kamp med en stopper klarer han ikke å styre ballen mot et av hjørnene.

26. min: Kirkland blir skadet i et sammenstøt med en Charltonspiller og trenger flere minutters behandling. Dudek varmer opp på sidelinja, samtidig som tv-kameraet får en annen stor keeper i fokus; Ray Clemence følger kamper fra tribunen.

31. min: Mye slurv og unøyaktighet i bakre rekker hos Liverpool.De klarer ikke alltid å få ballen unna, og gir Charlton mange gratis halvsjanser foran Kirkland.

32. min: Igjen er det Diouf som er på farten når Liverpool kommer fremover. Han forserer på høyrekanten, og finner til slutt Hamann i midten på løp bakfra. Tyskeren skyter godt, men dessverre 2-3 meter utenfor høyre stolperot.

MÅL: En svært svak omgang av Liverpool, som har slitt på The Valley siden avspark. Typisk nok er den en rekke ny forsvarstabber som gav Euell en gratismulighet til å gi hjemmelaget en ledelse. Traore misset først ballen litt oppe på venstresiden. Når Charlton får lagt inn faller ballen ned foran Henchoz. Sveitseren får ikke stokket beina og gir ballen bort til Euell som skyter hardt opp i nettaket etter 35 min.

36. min: Heskey ser ut til å ha slått opp ankelskaden og må forlate ballen. Riise kommer inn på venstrekanten.

41. min: Kjempesjanse til å utligne før pause når Diouf kommer opp på ei heading. Ballen går imidlertid rett i klypene til keeper.

45. min+: På overtid er det på nytt en god Kirkland som redder et mildt sagt hasardiøst forsvarsspill. Hyypiä følger ikke godt nok med og kommer på etterskudd på et gjennomspill. Charlton fosser alene mot mål, men heldigvis er vår nye førstelagskeeper årvåken.

PAUSE
Lite å juble over ved halvtid på The Valley. Hele laget spiller igjen svært dårlig, og bare en god Chris Kirkland holder oss inne i kampen med svært overbevisende spill mellom stengene. Liverpool klarer ikke å holde ballen i laget eller å få noe som helst flyt i spillet sitt fremover på banen. Det er vanskelig å putte fingeren på en enkelt ting, bortsett fra totalt kollektiv svikt - et forsvar som ikke er til å kjenne igjen og en midtbane som sjeldent klarer å få kontroll over ballen. Dette gjør også at spillerne bakover på banen får en vanskeligere jobb - men det unnskylder likevel ikke flere grove slurvefeil foran Kirkland. Typisk nok var det nettopp slik målet kom. Etter litt rot på venstrekanten får Charlton lagt inn. Henchoz skal normalt ha kontroll på klareringen, men ser ut til å stå på feil fot og gir nesten ballen til Euell som smeller ballen i nettaket. Black November ser ut til å følge oss langt inn i desember. Dessverre.

46. min: Etter bare noen sekunders spill blir Owen spilt helt fri av Gerrard. Liverpools nummer 10 forsøker å lobbe over keeper på direkten, men sender i stedet ballen flere meter utenfor.

47. min: Langt løp av Murphy rett mot mål. Danny avslutter med et tungt skudd to meter utenfor venstre stolperot. Liverpool bombarderer for øyeblikket Charltons mål. Hvorfor måtte de vente ei hel omgang?

60. min: Etter en stor offensiv etter pause har tempoet falt litt utover omgangen. Liverpool er fortsatt i førersetet, men det går lengre tid mellom de store sjansene. Milan Baros kommer inn for Traore.

74. min: Baros får et mål korrekt underkjent for offside. Tsjekkeren er på feil side da han styrer inn et skudd fra Owen.

MÅL: Liverpools sesong er i ferd med å kolapse totalt. Mot spillets gang legger Charlton på til 2-0 da Konchesky lobber over Kirkland. Keeperen hadde nettopp vært ute i feltet og gjort en god beinparade, og kan ikke lastes for mål.

90. min: Henchoz heldig som ikke får rødt kort etter å ha overfalt Svensson. Stephane mister hodet etter en takling fra svensken. Heldigvis kommer Kirkland i mellom.

SLUTT
Nytt sjokknederlag bringer med rette ordet "krise" på banen. Liverpools formkurve i ligaen har tatt en dramatisk retning etter 2-0 seieren over West Ham 2. november. Liverpool har bare tatt ett poeng av 15 mulige siden den gang. For å helle ytterligere salt i såret har Arsenal, Chelsea og Manchester United alle returnert fra The Valley med tre poeng i kofferten. Dagens seier var Charltons fjerde strake i Premier League, noe som er ny klubbrekord.
Etter en svært svak 1. omgang, hvor bare en god Kirkland holdt et slurvete forsvaret i ørene, løftet spillet seg i 2. omgang. På de 2-3 første minuttene skapte vi langt flere farlige sjanser enn i hele første omgang. Michael Owen skulle og burde ha scoret da han kom alene med keeper nesten rett fra avspark. Typisk nok satte han ballen langt utenfor. Milan Baros hadde en ball i nettet, men ble korrekt avblåst for offside. Etterhvert stilnet Liverpools storoffensiv sakte men sikkert av, og selv om vi fortsatt satt i førersetet var det i stedet Charlton som scoret. Kirkland, som for øvrig var vår bestemann i dag, kan ikke lastes for goalen, selv om Konchesky løftet ballen over ham. Chris hadde nettopp vært ute å gjort en bra beinparade da ballen ble spilt raskt til bulgareren som på direkten lobber ballen i nettet.

SPILLERBØRS

Kirkland (8)
Har en glimrende sesongdebut i ligaen og viser tydelig hvorfor Houllier har utnevnt ham til ny førstelagskeeper. Gjør flere gode inngrep, både i feltet, på gjennomspill og skudd. Et 100% sikker i klypene. Imponerende kamp av unggutten!

Carragher (6)
Gjør det ikke enkelt for Henchoz på det første målet, men kan likevel ikke lastes. Er vår jevneste bakover av utespillerne og er langt mer stødig i sine klareringer enn kollegane sine.

Hyypiä (5)
Det er ikke bra alt det finnen begir seg ut på i dagens kamp. Gjør plutselig feil ingen trodde det var mulig å gjøre. Ikke av ham! Lot seg lure og slurvet en del i pasningene. Sort it out, Sami!

Henchoz (5)
Sami og Henchoz kommer helt sikkert sterkere tilbake. Dagens kamp må fortest mulig spoles over. Uvanlig mange feil av sveitseren. Var heller ikke heldig på vår første baklengs.

Traore (4)
Vi blir meget overrasket hvis Djimi starter neste kamp - til tross for at han har en høy stjerne hos Houllier! Har gjort en grei jobb som vikar i midtforsvaret, men har aldri vært i nærheten av samme nivåret på backen. Spilte seg etter vår mening ut av laget.

Riise (6)
John Arne kom inn på venstre midtbane og ble etterhvert satt ned på backen. Ingen kjempekamp av nordmannen heller. Men er en av de få som har konstruktive løsninger fremover. Spiller både Diouf og Baros frem til store sjanser.

Murphy (7)
Etter en litt svak start på kampen, spilte han seg opp og var vår bestemann på midtbanen. Er initiativtaker til mye av den offensiven vi fikk seg etter pause.

Gerrard (6)
Etter en altfor variabel 1. omgang, spilte Stevie seg stort opp. Var i en periode av 2. omgang en av våre aller beste. Men klarer ikke helt å fullføre. Ser imidlertid mer og mer av den spilleren vi vet han er!

Hamann (6)
Tyskeren må ta sin del av skylden for en elendig første omgang. Forsøker riktignok å bidra med sitt, og kommer til et par gode skuddmuligheter, men totalt sett under pari også av ham.

Diouf (6)
En av dem få som jobber hardt gjennom 90 minutter. Ballen går ikke alltid hans vei, men når han kommer rettvendt i nærheten av 16-meteren blir det nesten alltid farlig. Et par gode raid på kantene kunne gitt uttelling foran mål.

Owen (5)
Misbruker sjanser han normalt scorer på. Spesielt grov miss helt i begynnelsen av 2. omgang. Michael kom helt alene med keeper, men avsluttet langt utenfor.

Heskey (5)
Hinket ut med skade på slutten av første omgang. Før den tid viste han ingen tegn til at hans spill på venstrekanten kommer til å bidra med mye over tid for dette laget.

Forhåndsstoff og statistikk mot Charlton.