Fulham - Liverpool

Lør 23.11.02 kl 16.00 (PL) - Canal+ / Tilskuere: 18144 / Dommer: Graham Poll / Loftus Road / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Alain Goma

Liverpool vil håpe å slå tilbake etter en tung siste uke med seier i London mot Fulham. John Arne Riise er tilbake på laget, på midtbanens venstre flanke, mens Vladimir Smicer er satt på en meget offensiv benk. Ingen har holdt buret rent flere ganger enn Jerzy Dudek de to siste sesongene, og polakken håper å forbedre den statistikken ytterligere i dag når han spiller sin ligakamp nr.50.

1.omgang:
3 min - Forsiktig start på Selhurst Park. Liverpool synes å gå ut i et nokså tradisjonelt 4-4-2 med Heskey og Owen på topp.
4 min - 1-0 til Fulham! En nesten ufattelig tabbe fra Jerzy Dudek gjør at Liverpool får en marerittlignende start i London. Et skudd nesten fra midtbanen av Sean Davis gir Jerzy retur på, og argentinske Sava kan enkelt sette inn returen.
14 min - Emile Heskey får skikkelig treff fra like utenfor 16-meteren, men van der Sar får sendt ballen til corner. Liverpool har tatt seg sammen spillemessig og overtatt føringen.
18 min - Sami Hyypiä header langt utenfor etter en corner fra Murphy.
20 min - Riise kliner til på et frispark like utenfor 16-meteren, men keeper får reddet etter at skuddet tar i et Fulham-ben.
26 min - Heskey ligger nede etter å ha fått en smell fra Goma. Liverpool har ligget over etter sjokkåpningen, men blir som regel stresset nok av et aggressivt hjemmelaget til at de klare sjansene uteblir.
28 min - Snakker om klare sjanser. Michael Owen får en god mulighet rett foran straffefeltet, men skyter "vilt" like over.
32 min - Den første muligheten til Fulham på lang tid. Innlegg fra Davis, heading fra Sava, men over tverrliggeren.
38 min - 2-0 til Fulham! Davis får lov til å skyte ihindret, nærmere målet denne gangen, og det harde skuddet går via Sava og forbi en sjanseløs Jerzy Dudek.

Pauserapport: En brøler fra Jerzy Dudek ga Liverpool en vanskelig start i London. Polakken ga en unødvendig retur på et skudd fra langt hold, og Sava kunne score lett. Etterhvert greide man å overta mye av spillet, men det var bare Danny Murphy som greide å støtte angrepet noe vesentlig fra midtbanen, og man måtte stort sett nøye seg med halvsjanser. I tillegg er man inne i en periode hvor flaksen heller ikke er på lagets side. Sean Davis fikk lade fra omlag tyve meter, og med Dudek på full fart mot hjørnet treffer ballen Facundo Sava og utmanøvrer Jerzy. Noe drastisk må gjøres hvis de røde skal kunne løfte seg opp av denne hengmyra, og med spillere som Gerrard, Cheyrou, Smicer og Baros på benken kan det være tid for Houllier til å gjøre minst et bytte allerede i pausen (?)

2.omgang:
46 min - Houllier har agert i pausen ved å sette inn Steven Gerrard og Milan Baros for Markus Babbel og Salif Diao. Riise går ned på venstreback, Carra over på høyre, mens Steven skal skape mer trykk sentralt. Heskey tar plass på venstrekanten.
Baros bruker 30 sekunder på å vise seg fram med et skudd nede i hjørnet, men som ikke er hardt nok til å skape særlig vansker for van der Sar.
48 min - Baros raser ned til dødlinja, men Owen kommer ikke helt fram på det flate innlegget. Tsjekkeren har allerede skapt mer fart i de rødes angrep.
57 min - Dudek feiler nesten igjen, men får kontroll på et frispark fra Goldbæck ved andre forsøk. Liverpool har mye banespill, og bl.a. 7-1 i cornere, men man greier fortsatt ikke å komme til de store sjansene. Samtidig begynner Fulham å yppe seg på kontringer i 2.omgang. Kampen står og vipper...
62 min - 2-1! Didi Hamann tar en "Per Egil Ahlsen" og kliner et frispark fra hjørnet av 16-meteren helt oppe i vinkelen.
67 min - 3-1 En skikkelig kalddusj på Selhurst Park da en "klarering" fra Traore går til Sava som kliner til og fullfører sitt hat-trick med et hardt skudd nede i høyre hjørne.
70 min - Dramatikken fortsetter. Goma får rødt kort etter en stygg tackling mot Michael Owen.
80 min - Et frustrert Liverpool, med over 80% av ballen, spiller seg endelig til en brukbar sjanse. Kombinasjonen Hamann, Owen og Murphy ender imidlertid med at sistnevnte treffer dårlig fra en bra posisjon inne i feltet. Lite tyder på at man skal greie å snu dette.
84 min - Sean Davis benytter skuddfoten igjen, og skuddet fyker en liten meter utenfor krysset.
85 min - 3-2! Milan Baros får lov til å ta ned et overlegg fra John Arne Riise inne feltet, og avslutter iskaldt fra kort hold.

Sluttrapport: Liverpool kom på hæla allerede etter fire minutter i en kamp hvor man altså skulle kjempe seg ut av sin downperiode. Dudek ga en svak retur på et langskudd, og Sava var fremme og scoret. En feil som synes å prege polakken i resten av kampen også. Liverpool eide ballen mest i resten av 1.omgang, men med en midtbane godt under pari greide man aldri å produsere særlig med gode sjanser. Isteden var det Sean Davis som igjen fikk lov til å fyre av kanonen, og denne gang gikk forsøket via Sava og i nettet bak en hjelpeløs Jerzy Dudek. Det er perioder hvor marginene bare ikke er på din side!
Houllier byttet inn Gerrard og Baros for Babbel og Diao i pausen, og det var et mer fokusert og friskere gjestelag som gikk til verket i 2.omgang. Spesielt Milan Baros bidro til mer fart i de første minuttene. Det måtte imidlertid noe så uvanlig som et frispark-mål fra Dietmar Hamann til å så nytt håp. Tyskeren traff klokkerent fra hjørnet av 16-meteren og lagde kremmerhus bak en sjanseløs van der Sar. Fem minutter senere ble imidlertid kalddusjen nok en gang satt på. Traore vinner en hodeduell på 16-meteren, men ballen faller innbydene til en Facundo Sava proppfull av selvtillit. Argentinerens harde skudd nede ved høyre stolperot gir ham dagens matchball og satte Fulham igjen solid i førersetet. En utvisning av Alain Goma, for en tackling på Owen som ga hans andre gule kort, litt senere var ikke nok til at de røde greide å bryte ned et hjemmelag med upåklagelig arbeidsmoral. Fem minutter før slutt tentes imidlertid håpet igjen, da et langt fremspill fra John Arne Riise gir Baros anledning til å ta ned ballen inne i feltet. Iskaldt avslutter tsjekkeren med å gjøre 2-3 fra kort hold. Det var imidlertid litt for lite, litt for sent, og sesongens andre ligatap er et faktum.
Totalt sett hadde Liverpool fortjent poeng i dag, og i perioder hadde ballen i over 80% av tiden. Marginene er imidlertid ikke på lagets side, og samtidig sliter flere av nøkkelspillerne med formen. I dag vil den største pekefingeren bli rettet mot Jerzy Dudek, men Michael Owen er også inne i en periode hvor han sliter med å sette sjansene.
En liten trøst er at Arsenal også tapte, i Southampton, og nå venter Manchester United på Anfield om en drøy uke...

Spillervurdering:
Jerzy Dudek 4 - Polakken gjør en elementær feil på langskuddet etter fire minutter, og er ikke helt seg sjøl i resten av kampen. Virker spesielt sårbar på langskudd hvor han gir eller nesten gir returer.

Markus Babbel 6 - Gjør en grei jobb før pause, men slipper seg aldri ordentlig løs framover (instruks?). Ble litt overraskende byttet ut etter 45 minutter.

Jamie Carragher 6 - Carra slåss så fillene fyker igjen, og det er sjelden Fulham kommer fram på hans side. Konsenterer seg som vanlig om det defensive.

Sami Hyypiä 7 - Kapteinen gjør en solid jobb, selv om motstanderen scorer med tre skudd fra sentral posisjon. Bemerker seg også positivt med en del gode fremspill.

Djimi Traore 6 - Varierer fra det overlegne til det nonchalante. Redder seg som regel selv inn på sin store fart, men er litt uheldig i forkant av det siste baklengsmålet.

Danny Murphy 7 - Den beste midtbanespilleren før pause, og selv om han ikke er like aktiv etter hvilen har han som regel et ben med i det kreative som skapes.

Salif Diao 5 - Den store afrikaneren kom aldri skikkelig i gang i dag, og var for mye på hæla i en kamp hvor angriperne hadde behøvd mer støtte. Også uvanlig slurvete i sine tacklinger og sitt pasningsspill.

Dietmar Hamann 7 - Didi er ikke i sin beste form, men spiller seg opp etter en skuffende 1.omgang. Får et solid pluss for sitt frispark.

John Arne Riise 5 - Skulle bringe mer løpstyrke og bredde på midtbanen, men det blir lite ut av alle de svettedråpene som nordmannen legger igjen. Mistet til og med jobben å ta cornere fra "sin" side.

Emile Heskey 6 - Startet meget bra, men falt etterhvert tilbake til gamle synder hvor han blir for puslete og lite foretaksom sin fysikk og fart til tross. Veldig lite synlig på venstrevingen etter pause.

Michael Owen 6 - Glimter til med noen kjappe vendinger og initiativ, men brenner den eneste klare sjansen han får foran mål. Trenger sårt litt mer hjelp inne i feltet, gjennomspillene bakfra ble for enkle mot et kompakt midtforsvar hos Fulham.

Steven Gerrard 6 - Prøver å bidra med å få mer fart i laget og kampen, men synes fortsatt å være langt unna toppformen. Spesielt pasningene er ikke av vanlig Stevie G format.

Milan Baros 7 - Skapte umiddelbart mer fart da han kom inn, og selv om han ble noe borte etterhvert tar han glimrende vare på den muligheten han får i sluttminuttene. Hva skal til for at han skal bli førstevalg?

Vladimir Smicer - Tsjekkeren ble satt ut på venstringen i de siste minuttene, uten at han greide å prege kampen.