Liverpool - Basel

Ons 25.09.02 kl. 20:45 (CL) - TV3 (opptak) / Tilskuere: 37.634 / Dommer: Dick van Egmond (Nederland) / Anfield / Skrevet av: Anders Christensen / Frank H. Larsen

LiverpoolBasel
1-1 (1-1 til pause)
1-0: Milan Baros (33)1-1: Julio Rossi (42)
DioufHaas

Liverpool satser alt på å slå tilbake etter den miserable kampen mot Valencia i forrige uke. Kun seier er godt nok mot Basel, i det som er de rødes kamp nummer hundre i Europacupen på Anfield. Manager Gerard Houllier sier også at Michael Owen vil få fornyet tillit som straffeskytter dersom sjansen skulle by seg, dog kun hvis han ikke har blitt felt selv. Et offensivt Liverpool-lag med både Heskey og Cheyrou på laget i tillegg til spissene Baros og Owen satser tydeligvis alt på å angripe i dag.

1.omg:
En utrolig start, der Riises skudd så vidt blir slått i tverrliggeren av keeper i første minutt.
Riise prøver seg igjen etter fem minutter, men skuddet går i sidenettet. Liverpool presser...
Riise igjen etter ti minutter, treffer tverrliggeren med en suser fra 25 meter.Liverpool har alt spillet i starten av matchen og angriper med alt de har. Riise har tydeligvis stilt inn skuddfoten i kveld.

Basel har kommet bedre inn i kampen, og har en brukbar sjanse etter ca 20 minutter, når Yakin skyter like utenfor.

Michael Owen har en kjempesjanse etter 25 minutter når han løper fra to sveitsere. Skuddet går like utefor.

Spillet bølger fram og tilbake med store sjanser til begger lag. En fantastisk takling fra Gerrard hindrer Basel i å få avsluttet et angrep. Baros prøver igjen med et godt forsøk, men skuddet går like utenfor.

MÅL! Baros!
1-0 til Liverpool, og gjett hvem! Milan Baros scorer med et kjempeskudd fra 13-14 meter, og skyter knallhardt nede til høyre for keeper etter å ha spilt vegg med Heskey.

Liverpool fortsetter å presse, og har store sjanser ved Cheyrou og Baros. The Kop synger "super Danny Murphy", som har en stor kamp på midtbanen. Baros er livsfarlig, og ser ut som han kan score igjen når som helst.

1-1
Rossi scorer etter tabbe av Carra. Basel kommer gjennom på Liverpools høyreside, etter manglende press fra midtbanen. Carragher opphever offsiden,og greier heller ikke å klarere, slik at Rossi kan skyte ballen i mål mellom beina på Dudek.

Baros gjør det nesten bra igjen like etter, men treffer undersiden av tverrliggeren!

Pauserapport
Helt utrolig at Liverpool ikke leder med flere mål allerede. Hjemmelaget leder sjansestatistikken klart, og har bl.a. tre skudd som treffer treverket (Riise to ganger og Baros en). Liverpool spiller stor angrepsfotball, men dummer seg nok en gang ut i forsvar, da Carragher ikke klarer å klarere.

2.omg.
Liverpool angriper, og har flere gode sjanser i starten av omgangen. En heading av Murphy og et skudd av Heskey fører nesten til mål for Liverpool.

Liverpool prøver så godt de kan, men sliter nå med å åpne opp Basels forsvar.

Liverpool har et frispark fra god posisjon, men skuddet fra Murphy går i muren. The Kop roper på hands, men ingenting skjer.

En stoooooooooor sjanse for Baros, men en forsvarsspiller redder mirakuløst på streken!

El-Hadji Diouf kommer inn for Heskey etter 70 minutter for å styrke Liverpools angrep. Han spiller på venstre, som Heskey.

Diouf scorer nesten med en gang, men Zuberbuler redder
igjen.

Liverpool fortjener virkelig å få noe ut av denne kampen, men keeper Zuberbuler spiller stort i Basels mål.

Michael Owen byttes ut mot Patrik Berger etter nok en frustrerende kamp.

Diouf misser en kjempesjanse når han header rett på keeper fra fem meter.

Liverpool presser på, men begynner å bli en smule frustrerte nå. Gerrard skyter himmelhøyt over med et skuddforsøk.

Gerrards frispark treffer hodet til Hyypiä, men headingen går like over.

Diouf går for frispark, men får gult kort for filming. Tiden er i ferd med å renne ut...

SLUTT

Sluttrapport
Ingen tvil om at dette var de forspilte sjansers kamp for Liverpool. Liverpool hadde nok sjanser til å vinne komfortabelt, men en kombinasjon av sløsing med sjanser, uflaks(tre stangskudd), en utrolig Zuberbuler i Basels mål og en sovende Jamie Carragher, var grunnen til at vi bare greide 1-1. I første omgang hadde Liverpool en drøss med store sjanser, men et øyeblikks uoppmerksomhet var det som skulle til for at Basel fikk utlikne. Liverpool gikk ut i hundre også i andre omgang, og selv om man ikke greide å skape like mye som i første, hadde nok sjanser til å avgjøre. Bl.a. hadde Milan Baros en meget stor sjanse som ble reddet på streken og ut til corner. De siste 20 minutten bar preg av frustrasjon fra Liverpoos side, og man hadde problemer med å skape de helt store sjansene, men unntak av Diouf heading rett på keeper. Basels keeper Zuberbuler stod som en levede vegg matchen gjennom, og var uten tvil man of the match. Altså ingen god dag for Liverpool, selv om spillet i og for seg var oppløftende.

Spillervurdering:

Jerzy Dudek 6- Så arbeidsledig at det nesten ikke gir grunnlag til karakter. Var uheldig med scoringen, som gikk mellom beina hans, men det var ingen keepertabbe.

Jamie Carragher 6- Var hovedårsaken til at Rossi fikk slippe til ved målet. Ellers hadde han brukbar kontroll defensivt, og bidrar også litt offensivt.

Stephane Henchoz 7- Viser seg fram med noen gode taklinger, og viser at forsvaret med og uten ham er to vidt forskjellige ting.

Sami Hyypiä 7- Har lite å gjøre, men rydder opp når det trengs. Ingen store problemer. Virker mye tryggere med Hechoz ved sin side.

John Arne Riise 7- Åpner forrykende med to susere i treverket i åpningsminuttene. Får mye rom på sin side og bidrar bra offensivt, men slukner noe utover i kampen. Bra kontroll bakover.

Danny Murphy 6- Veldig variabel. Vinner mange dueller, men roter også til en del. Prøver å ta tak offensivt, men det blir etter hvert lite ut av det.

Steven Gerrard 7- Den beste på Liverpools midtbane i dag. Han er over alt, vinner taklinger, og pasningene sitter. Lå an til en 8'er, men får trekk for de siste 20.

Bruno Cheyrou 6- Overraskende bra defensiv i dag. Vinner mange dueller, og bidrar også en del offensivt i første omgang. Slukner utover i kampen.

Emile Heskey 6- Er ingen kantspiller! Kommer for lite framover, men får pluss for forspillet til Baros' scoring. Har også en meget god avslutning i andre omgang.

Milan Baros 7- Litt strengt med en 7'er kanskje, for Milan gjorde en god figur nok en gang. Scorer Liverpools mål med en suveren avslutning, men burde ha scoret flere. Litt uflaks ved et par anledninger. Viser styrke og hurtighet, og er vel alt i alt Liverpools bestemann sammen med Gerrard.

Michael Owen 5- Nesten helt usynlig i dag. Har en bra mulighet i første omgang, men det var omtrent alt vi så av Michael i dag. Fungerte mer som en møtende spiss idag, og tilbragte altfor mye tid inne på egen banehalvdel.

El-Hadji Diouf- Bruker for mange berøringer, og går litt for lett i "sekken." Misbruker en stor mulighet mot slutten. Får også gult kort for filming, selv om det kanskje var litt strengt.

Patrik Berger- Er lite involvert etter at han kom inn. Prøver seg på et par skudd, uten at det blir noen farligheter ut av det.