Liverpool - Blackburn

Tor 26.12.02 kl 16.00 (PL) - / Tilskuere: 43.075 / Dommer: Neale Barry / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Magne Thoresen (på Anfield)

Djimi TraoreLucas Neill

En teknisk feil har dessverre gjort at det løpende referatet fra denne kampen er blitt slettet.

Pauserapport:  De første tyve minuttene var noe av det bedre Liverpool har gjort i det siste, hvor ballen gikk hurtig og hvor man med to rene spisser og bedre bredde på midtbanen greide å holde et press mot Blackburn selv om de store sjansene uteble.  Det var derfor fullt fortjent da John Arne Riise fikk ballen fra Michael Owen på hjørnet av 16-meteren, og nordmannen sendte ballen via en forsvarer og over Brad Friedel til 1-0 ledelse.  Dessverre falt aggressiviteten den siste halvdel av omgangen og det ble etterhvert Blackburn som tok over en del av initiativet, uten at de heller skapte alt for store vanskeligheter for Chris Kirkland.  Det nærmeste var rett før pause, da et skudd fra David Thompson forandret retning.  Den samme Thompson har i stadig større grad skapt trøbbel for en usikker Djimi Traore, og det er på sin høyreside at gjestene har bygget opp neste alt sitt angrepsspill.

Sluttrapport:  Dette ble dessverre noe av et hakk i plata.  Liverpool spilte fotball i et drøyt kvarter, før man ga fra seg initiativet og syntes å prøve mer på å sikre 1-0 ledelsen enn å avgjøre kampen selv med en ny scoring.  Riktignok var det ikke så mye å gjøre med at Andy Cole fikk drømmetreff på volley fra drøyt tyve meter et kvarter før slutt, men de helrøde burde ha avgjort kampen før det mot et middelmådig Blackburn.  Typisk nok løftet man seg igjen etter dette sparket i ræva, men Milan Baros og spesielt Michael Owen greide ikke å utnytte store sjanser mot slutten.  Liverpool har uansett bare seg selv å klandre, og det vil også bli stilt nye spørsmål ved Gérard Houlliers ledelse under kamper.  Djimi Traore hadde nok en gang fått tillit på venstre back, mens han som innbytter for en småsyk Vladimir Smicer satte Igor Biscan på høyrevingen.  En vil også undres over at det nok nesten en time før Milan Baros kom på banen, den eneste angriperen som er i form for øyeblikket.  3 poeng på 8 kamper kan ikke bortforklares, og det er den dårligste perioden i ligaspill siden 1953-54.  Nå må det foretas noen grep, Monsieur Houllier!

Spillervurdering:

Chris Kirkland 6 - Kunne ikke lastet for målet, og hadde egentlig bare en kvalifisert redning han måtte gjøre på skuddet fra Thompson sent i 1.omgang.  En nokså rolig dag på jobben.

Jamie Carragher 6 - Ingen tiltak framover fra Carra, men scouseren gjorde forsåvidt jobben siden han holdt Damien Duff i stramme tøyler det meste av tiden.

Sami Hyypiä 6 - Tok seg egentlig greit av Blackburns angripere, og hadde god kontroll i duellspillet.  En del klareringer i nærheten av straffefeltet gikk til motspillere, men det var like mye fordi midtbanen ga dårlig defensiv støtte.

Stephane Henchoz 6 - Stephane hadde et par blokkering av vanlig "Henchoz klasse", og ellers holdt han forsvarsfortet greit nok i samarbeid med Sami.  Det var en "klarering" fra sveitseren som falt ned i bena til Cole før utligningsmålet, uten at det var nærliggende å klandre ham for det da han var sterkt presset og kanskje til og med skulle hatt et frispark.

Djimi Traore 5 - Djimi hadde en og annen susende tackling, men hans posisjonsspill og presisjon på pasningene holdt ikke til ståkarakter.  Ikke kan vi huske at han var over midtlinja heller.  Virker som en fisk på land som venstreback.

Vladimir Smicer 5 - Startet bra, hvor han tok enkelte initiativ og prøvde å spille fram spissene ute fra høyrekanten, men ble etterhvert helt borte.  Tsjekkeren har ikke pondus nok til å "melde seg på" i kamper igjen, etter at det først har gått i stå.

Steven Gerrard 7 - Etter vår mening Liverpools beste, eller minst dårlige om man er litt sarkastisk.  Prøver i hvert fall helhjertet i perioder, og hadde en par langpasninger av klasse som brøt opp spillemønsteret.  Steven var imidlertid til tider også han anonym.

Danny Murphy 5 - Danny var bra de først tyve minuttene, da han var en drivkraft i sin favorittposisjon sentralt på midten.  Den siste timen var ham imidlertid helt anonym, og virket tung og sliten.

John Arne Riise 6 - Sunnmøringen får pluss for scoringen og raidet som burde gitt vinnermålet til Owen i sluttsekundene.  Forøvrig fremhevet han seg mest ved noen dype raid, mens han de gangene han kom alene med sin back aldri synes å våge å utfordre.  Virker fortsatt ikke i toppform.

Emile Heskey 6 - Emile var aldri virkelig i nærheten av å score i dag heller, men gir sine medspillere rom med sin styrke i duellene.  Jobber hardt, men det var kanskje et par smeller som gjorde at manageren byttet ham ut?

Michael Owen 5 - Måten han snublet ballen inn til Brad Friedel da han skulle avgjøre kampen på overtid summerte opp dagens Michael Owen.  En spiller helt ute av form, og med en stadig mer frynsete selvtillit.

Milan Baros 6 - To minutter etter at tsjekkeren var kommet innpå hadde han hatt to avslutninger.  Det skjedde i hvert fall saker og ting rundt Milan, og om ikke annet så skapte han litt forvirrig i et stort sett komfortabelt Blackburn forsvar.  Han er formspilleren av de aktuelle til en plass i angrepet, og han burde ha startet.

Igor Biscan 5 - Riktignok spilte ikke Smicer noen stor kamp, men det var likevel uforståelig hvorfor store Igor ble plassert ute på høyrekanten.  Prøver på et par konstruktive løsninger framover, men trekker hele tiden innover og innskrenker den lille bredden som man tross alt hadde.

El-Hadji Diouf - Afrikaneren greide ikke å få til noe kreativt på venstrevingen i de få minuttene han spilte.