Liverpool - Chelsea

Søn 06.10.02 kl 17:05 (PL) - Canal+ / Tilskuere: 43.856 / Dommer: G. Barber / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen

Grønkjer

Chelsea kom til Anfield med et dårlig resutalt i baggsjen fra Stavanger. De tapte også for West Ham i forrige ligarunde - hjemme på Stamford Bridge. Gjestene ville gjøre alt for å unngå sitt tredje strake nederlag. Liverpool må vinne for å henge på Arsenal.

Liverpool stiller samme med lag som knuste Moskva i midtuken. Det betyr at Cheyrou fortsetter i "Zidane-rollen" på midtbanen, mens Heskey og Owen danner spisspar. Chelsea er forsterket i forhold til laget som tapte mot Viking - spesielt bakover på banen.

Liverpool tar avspark og spiller mot The Kop i første omgang.

Chelsea best i gang de første fem minuttene. Liverpool blir løpende litt i mellom, og får ikke satt noe preg på spillet. Eneste sjanse forsløpig var et skudd/innlegg i nettveggen fra Grønskjær.

Gjestene eier fortsatt ballen og skaper sjansene når 15 minutter passeres. Liverpool klarer ikke å involvere midtbanen sin og holde ballen i laget. Foran et utsolgt Anfield har de fortsatt ikke skapte noe som helst foran Chelseas mål.
Lite underholdende fotballkamp hittil. You supposed to be at home, synger gjestene i sola på Anfield Road End.

Liverpool mer inn i kampen når klokken passerer halvtimen. For øyeblikket er det stillingskrig uten av noen av lagene klarer å spille seg til de farlige sjansene. De røde viser litt mer initiativ og kriging på midten. Et halvhjerteskudd utenfor av Gerrard, og en brukbar heading av Riise oppsummerer omtrent det som har skjedd hittil.

Hyypiä kommer til med et tungt skudd fra va 30 meter etter 38 minutter. Keeper får slått til corner.

Henchoz hinker av banen i smerter fem minutter før pause. Traore kommer inn i midtforsvaret.

PAUSE: Tilbake i hverdagen i Premier League sliter Liverpool med å få i gang spillet mot et Chelsea-laget som er forterket etter Viking-kampen. Gjestene kom best i gang, og midtbanen vår ble altfor ofte stående å se på. Vi slet med å komme opp i situasjonene, og vant for få baller. Riise har måtte gi tapt for en rask Jesper Grønkjær et par ganger på slutten av omgangen. Hittil har heldigvis innleggene ikke vært presise nok. Fem minutter før pause måtte Henchoz kaste inn håndkleet etter å ha spilt en meget godt kamp hittil. Hva vil det ha å si for sluttresultatet? Chelsea har riktignok sjeldent kommet til de gode avslutningene foran Dudek. Londonerne er imidlertid både raske og presise når de velger å gå fremover - og har en rask danske på høyrekanten. Liverpool må få bedre fasong på midtbanen sin de siste 45. Hamann og Murphy har holdt det sammen hittil, mens Gerrard bare glimtvis viser hva han kan prestere. Kampen har enda ikke kommet inn i et spor som passer Cheyrou. Franskmannen har ikke vært venn med ballen - og sliter med å sette sitt preg. Etter at Chelsea kom best i gang, har Liverpool etterhvert kjempet seg inn i matchen. Det kriges for lite, bevegelsene stemmer ikke, og fremover gå det mest på lykke og fromme. Chelsea vinner altfor ofte ballen for lett. Et langskudd fra Hyypiä (!) var kanskje vår beste sjanse. Stillingskrig ved pause. Mye å rette for Houllier i andre omgang.

2. omgang er i gang. Chelsea har gjort to bytter i pausen.

Bedre start av Liverpool enn i første. De vinner flere dueller og frispark i farlige situasjoner og spiller mer som er lag. Kampens største sjanse etter 52 minutter da et frispark fra Hamann først går i muren. Gerrard plukker opp returen og skyter uten tilløp i tverrligger fra lang avstand! Keeper får såvidt to fingre på ballen.

Halvspilt andreomgang og kampen er igjen helt jevn. Chelsea har hatt en god periode, men det skapes fortsatt nesten ingen sjanser foran målene.
Milan Baros kom inn for Cheyrou med 20 minutter igjen å spille.

Innhoppet av Baros har vært positivt. Tsjekkeren har fart, teknikk og går rett på mål. Han holdt på å score sesongens mål da han dro bort Desailly på hjørnet av 16-meteren og kom litt skrått alene med keeper. Dessverre er han ikke like nøyaktig i avslutningen, og skyter over.

I det vi passerer nitti minutter trenger Heskey seg igjennom i midten. Han forsøker å vippe ballen inn i lengste stolpe, men treffer treverket. Michael Owen - som omtrent ikke har kommet til en eneste avslutning i hele kampen, hiver seg frem og setter inn returen!

SLUTT: For andre året på rad kniper Liverpool alle tre poengene mot Chelsea på overtid. Londonerne ryker dermed på sitt tredje strake tap og sitt første på bortebane i ligaen. Typisk nok er det Michael Owen som er raskt frempå på en returball. Spissen som har fått mye kritikk denne sesongen scorer sitt femte ligamål og blir matchvinner. Selve kampen var lenge verken spesielt god eller underholdene. Chelsea spilte meget bra taktisk og tvang Liverpool til å gjøre feil på feil - spesielt på midtbanen. Gjestene var alltid tett oppi situasjonene, dekket mye flate og tvang de røde bakover på banen. Chelsea var lenge det beste laget i første omgang, men Liverpool kom omsider inn i spillet og begynte å skape sjanser før pause. Etter hvilen gikk Liverpool ut med mer tenning og begynne å vinne viktige baller på midtbanen igjen. Det ble dessverre knapt nok en ti minutters offensiv. Chelsea jobbet hardt og var lenge suveren i forsvar med med den dyktige Desailly som den store sjefen bakerst. De skapte likevel nesten ikke farlige situasjoner foran Dudek - til tross for at de i perioder hadde mye av spillet. Etter at kampen hadde utjevnet seg helt, begge lag kriget uten å skape noe, kastet Houllier inn Milan Baros. Den unge tsjekkeren skapte straks fart og rom på kanten. Han kjørte raskt et par runder med ellers så stødige Chelsea-forsvarere og skapte panikk i gjestenes forsvar. Han gjorde alt forarbeidet selv da han skjøt over fra litt skrå vinekl etter å ha dratt seg forbid Desailly. Innhoppet hans var med på å løfte både laget og angrepsspillet vårt på en litt grå dag. Det så likevel ut til å ende målløst inntil Emile Heskey kjempet til seg en ball på kanten av 16-meteren, dro seg innover over avsluttet med å sette ballen i stanga. Michael Owen setter imidlertid inn returen og setter hele Anfield i ekstase med sitt viktigste mål så langt i sesongen. Liverpool holder dermed følge med Arsenal - er fortsatt to poeng bak - etter at det lenge var stillingskrig. Endelig viser Liverpool at de klarer å avgjøre jevne oppgjør til sin fordel!

Spillervurdering:
DUDEK (6)
Til tross for at de møter et lag som er utfordrer til ligagullet, blir Jerzy nesten helt arbeidsledig. Må knpat nok gjøre en eneste kvalifsert redning.

CARRAGHER (7)
Som vanlig en svært profesjonell jobb av Carra. Sliter et par ganger i begynnelsen av kampen, men sørger for at Stanic & Co. ikke fikk dominere. Gjør også et par helhjertet forsøk fremover.

HENCHOZ (7) En god og solid så lenge han får spille. Går rett opp i situasjonen uten frykt - og vinner det meste. Hinker dessverre av banen litt før pause.

HYYPIÄ (8)
Er i ferd med å finne den roen og tryggheten i spillet som vi kjenner så godt. Gjør en bra kamp, og er vår bestemann bakover. Vinner de viktigste duellene, er tett oppi situasjonen, og er flink til å sette i gang spillet.

TRAORE (6)
Blir egentlig aldri satt på de store prøvene av Chelseas angrepsrekke. Rydde greit opp i det som kommer. Ingen store feil. Men likevel fortsatt litt unøyaktig i enkelte klareringer og pasninger.

RIISE (6)
Dette ble en kamp hvor John Arne ikke fikk anledning til å komme fremover på sine gode raid og fryktede langskudd. Han hadde mer enn nok med å passe på Grønkjær - og en motstander som lå med høyt press gjennom hele kampen. I første omgang slet han i perioder med å få tak på dansken, men lot seg sjeldent lure de siste 45.

MURPHY (6)
På en dag hvor de fleste av våre midtbanefolk slet, var Danny intet unntak. Forsøker å gå i mellom og dekke store flater i første omgang. Jobber hardt, men lykkes bare delvis. Aldri i nærheten med å bli så avgjørende som han kan være i tette kamper.

GERRARD (6)
Heller ingen stor dag av Stevie G. som kanskje var heldig som ikke ble byttet ut? Ekstremt stor feilprosent på sine oppspill. Forsøker nesten uten unntak å slå på direkten, men er i så tette kamper nødt til å variere mer. Vi savnet vel også litt mer tenning og knotter av scouseren?

HAMANN (8)
Er totalt sett vår beste på en litt grå dag for laget. Holder sammen lag når midtbanen rakner, og løser oppgavene nesten perfekt. Står frem med erfaring og rutine og er svært viktig for å holde sammen lagets skjelett.

CHEYROU (5)
Hvis vi ble gledelig overrasket onsdag, skuffet franskmannen tilsvarende i dag. Nå ble dette aldri noe kamp som passet hans spill, men blir likevel litt for lett. Må heve spillet sitt for å forsvare fast plass på laget utover sesongen.

HESKEY (6)
I en kamp som var preget av stillingskrig ble spissene svært lite involvert. Er bevegelig og binder opp folk med den kraftige kroppen sin. Viser frem superkreftene i sluttsekundene med forsvarsspillere i ryggen, og er sterkt involvert i vinnermålet.

OWEN (7)
Dette er vel den kampen hvor Michael har kommet til færrest avslutninger i høst - og vært mest usynlig. Gjør et par bra raid på kanten og får lagt inn noen brukbare innlegg. Men blir pakket godt inn og kommer sjeldent løs inne i 16-meteren. Inntil klokken såvidt passerer 90 minutter og han øyner muligheten for en returball...