Liverpool - Southampton

Lør 24.08.02 kl. 16:00 (PL) - / Tilskuere: 43058 / Dommer: Jeff Winter / Anfield / Skrevet av: Trym Oust Sonstad

Williams (27.)

Første hjemmekamp for sesongen spilles mot Southampton. Dette blir trolig også det første ordentlige møtet med hjemmepublikummet for nye spillere som f.eks. Bruno Cheyrou (bildet). Franskmannen starter riktignok på benken.

John Arne Riise er en av få spillere som spilte landskamp i midtuka. Han spiller derfor ikke fra start. Det gjør derimot Emile Heskey, som var innbytter sist. Lagoppstillingen lukter forøvrig av 4-3-3. Kanskje får vi se Heskey og Diouf på hver sin kant, med Owen i midten?

Før kampstart er det ett minutts stillhet for de to jentene som tidligere denne uka ble funnet drept. Spillerne spiller også med svarte sørgeband rundt arma.

MÅL! El Hadji Diouf scoret i hjemmedebuten i det andre minutt(!), etter flott forarbeid av kantspiller Emile Heskey. Senegaleseren styrte ballen i mål ved bakre stolpe.

Rapport 20 min.: De som savnet plan over spillet i Norges siste landskamp, kan se til Liverpool. Akkurat nå finnes variasjon, kreativitet og planer i lange baner! Likevel har det stort sett vært nestensjanser så langt - bortsett fra målet, selvfølgelig. I det femtende minutt var Owen nære på å snappe et svakt tilbakespill, men Southamptons keeper fikk avverget. Selv om Liverpool virker solide, har også Southampton vist i glimt at de kan være farlige. Spesielt må Liverpools forsvarere ha et våkent øye til den lynraske latvieren Marian Pahars.

Rapport 35 min.: Sami Hyypiä avverger en enda skumlere situasjon da han dristig klarerer et innlegg på hel volley midt foran Liverpools mål i det 23. minutt. To minutter senere er Diouf nær ved å spille både Owen og Murphy for blank goal med en fancy hælflikk. Bare minutter deretter er Owen igjennom. Denne gangen er det Danny Murphy som skaper situasjonen. Dessverre blir Owen holdt, men en våken dommer gir Liverpool frispark - et frispark Murphy smeller i skjøten mellom stang og kryss. Et fantastisk frispark. Michael Owen setter returen i mål, men blir avblåst for offside. Mye Owen & Murphy (høres ut som et engelsk forretningsnavn,,) i det siste, altså. Ellers registrerer vi at gammelkaptein Jamie Redknapp har scoret for Tottenham.

Pauserapport: Etter en litt død periode, våknet Liverpool igjen på slutten. I det 42. minutt regisserte Danny Murphy et flott angrep, som inkluderte mange spillere og mange nestensjanser til å score. Ett minutt før halv tid fikk Liverpool to feite sjanser etter en corner. Headingen fra Owen ble klarert, men rett i beina til en helrød. Dessverre led returen fra Hyypiä samme skjebne som Owens heading. En frisk Danny Murphy var involvert i den siste sjansen i omgangen, også. Etter at Saints-forsvarerne hadde rygget lenge, forsøkte Danny seg på en dupp fra 20 meter. Dessverre var det ikke nok følelse over forsøket.
Alt i alt har Liverpool spilt positiv fotball. I perioder vi fått se flott kombinasjonspill langs bakken, som mer enn den ene gangen nær har endt med scoring. Så selv om Southampton også har vist tenner i glimt, er det fortjent at Liverpool leder 1-0.

MÅL! El Hadji Diouf scorer igjen. Denne gangen tidlig i andre omgang. Målet kom etter et langt innkast og en stuss fra Heskey. Diouf snek seg inn på tøfler på bakre stolpe og headet ballen i nettmaskene.

Rapport 65. min.: Andre omgang startet som den første. Etter det har det derimot vært noen forskjeller. Southampton har lagt seg litt lavere og Liverpool må angripe mer mot etablert forsvar. Tross det, skaper de fortsatt nestensjanser - størst da Diouf og Owen sammen satte opp Gerrard, som slo hardt inn foran (mot?) mål; Lite om å gjøre at ballen kunne ha endret retning. Ellers nevner vi at da norske Jo Tessem kom på etter vel ti minutter av andre omgang, kvitterte Liverpools supportere med å synge om en annen nordmann: Jooohn Arne Riise. I det 65. minutt kom Southampton på en sjelden visitt i Liverpools målgård. Den gamle plageånden Jo Tessem var ekstremt nære ved å sette ballen i mål, men Danny Murphy var heldig og klarte å klarere via tverrliggeren..

STRAFFEMÅL! Idet klokka rundet 90 minutter, ble innbyttede Bruno Cheyrou felt. Det var i og for seg ingen tilfeldighet, for den syndende forsvarspilleren hadde helt sikkert aldri sett den finta før. Og han glemmer den helt sikkert ikke, heller.. Uansett: Danny Murphy satte straffesparket sikkert i øverste venstre kryss. Keeper var etter ballen, men uten sjans.

Sluttrapport: Etter at Southampton hadde yppet seg i en periode midt i andre omgang, tok Liverpool totalt over mot slutten. John Arne Riise kom inn for Michael Owen i det 71. minutt. Nordmannen ble plassert på venstre flanke, mens Heskey ble flyttet fram sammen med Diouf.
For å ta det som skjedde rimelig fortløpende: I det 73. minutt fikk Danny Murphy en kjempesjanse fra kloss hold, men keeper fikk avverget. Det gjorde også Liverpools keeper minuttet senere, men Jerzy Dudek mistet for en sjelden gangs skyld ballen da han gikk opp for å plukke den ned. I det 75. spilleminutt bød Diouf Saints-forsvaret opp til dans. Som ved et trylleslag var alle motstanderne plutselig fintet vekk, og medspiller Heskey på full fart mot mål. Sistnevnte skjøt hardt og godt i nærmeste nedre hjørne, men igjen var keeper Jones på plass. rett før denne situasjonen, hadde Murphy forsøkt på omtrent det samme. Så, etter 77 minutter, gikk Djimi Traore på en sjelden, men god, overlap. Og innlegget holdt samme høye nivå, i motsetning til det påfølgende skuddet fra Danny Murphy, som ventet foran kassa. I det 81. minutt ble Diuouf byttet ut til stormende applaus, fordel Vladimir Smicer. Det første tsjekkeren gjorde var å skyte godt, men ikke godt nok fra 25 meter. Tre minutter etter dette, kom nytt bytte, som skulle vise seg enda mer innflytelsesrikt på kampbildet: Steven Gerrard ut - Bruno Cheyrou inn. Kort tid etterpå hadde franskmannen altså skaffet sitt nye lag et straffespark. Og bare minutter etter det igjen - ett og et halvt minutt på overtid, spilte han strålende fri Vladimir Smicer - som heller ikke klarte å overliste Southamptons keeper.
Dermed skulle det meste av situasjoner være nevnt fra denne kampen - en kamp Liverpool vant fullt fortjent, tross enkelte skremmeskudd fra bortelagets side. Flere nye og gamle spillere fikk vist seg fram fra sin så godt som beste side, så hvis du ikke er Southamton-supporter, er alt egentlig bare fryd og gammen på Anfield i øyeblikket: Liverpool har nå vunnet sine to første seriekamper, noe som ikke har skjedd siden sesongen 1994/-95..!

Spillervurdering:

Jerzy Dudek - 6 Lite å gjøre. Gode igangsettinger. Mistet ballen en gang han prøvde å plukke den ned - kunne blitt farlig.

Abel Xavier - 7 Godt av portugiseren, som har vist seg som en god hodespiller i serieåpningen. Det gjelder forresten på flere måter: Xavier er flink til å finne alternativene, men velger samtidig det sikre når det er påkrevd.

Stephane Henchoz - 7 Slipper heldigvis problemer med farten til en småskadd Marian Pahars. Holder orden på alt som kommer i lufta, og det meste på bakken.

Sami Hyypiä - 7 Henchoz og Hyypiä var to sider av samme 7'er i dag. Det som er skrevet om sveitseren, gjelder også for finnen. Som i tillegg holdt på å score på en retur etter en Owen-heading.

Djimi Traore - 5 Mange upresise pasninger i begynnelsen. Og også utover i kampen fortsatte han å gjøre valg som de andre spillerne tydelig ikke var med på. Stort pluss for raidet som nær endte med Murphy-scoring. Det vil vi se mer av!

Danny Murphy - 8 Banens beste for andre gang på rad. Hvem sa at Liverpool mangler kreativitet på midtbanen? "Danny boy" har tydeligvis brukt sommeren godt, mens de andre spillerne har spilt i VM. Kriger, vinner, setter opp og scorer - nesten.

Dietmar Hamann - 7 Slår noen feilpasninger og treffer ikke godt nok med skuddene sine, ellers 8! Frustrasjonen lyser ut av øynene på motstanderne når Hamann har frarøvet dem ballen med en enorm takling eller etter å ha lest pasningen deres som førsteklassingenes ABC.

Steven Gerrard - 6 Åpnet som en virvelvind, men endte i mild bris. Klarte aldri å sette sitt preg på kampen, som han gjør på sitt beste, og slet periodevis med å få tak på Southampton-spillerne.

Emile Heskey - 7 Heskey assisterte begge scoringene. I tillegg jobbet og slet han seg til en sterk 7'er.

Michael Owen - 6 Alt har ikke gått på skinner for storscoreren denne seriestarten. I glimt viser han likevel hva som bor i ham - fortsatt. Samspilte godt med Diouf, og var nære ved å komme helt igjennom ved flere anledninger. Men det siste lille ekstra mangler fortsatt. Men ikke neste gang..

El Hadji Diouf - 8 Etter at han skulle scoret ett mål sist, slo han kraftig tilbake med to mål i hjemmedebuten. Krydre den prestasjonen med enkelte briljante tekniske detaljer, og vi snakker en solid hjemmedebut!

(Bruno Cheyrou 84.) - På de seks minuttene han fikk viste hans seg som en stor tekniker da han skaffet straffe, og som en stor playmaker da han spilte fri Smicer.
(John Arne Riise 71.) - Fikk lite ballkontakt.
(Vladimir Smicer 81.) - Viste stor vilje, som nær kunne skaffet ham scoring. Får flere sjanser.