Liverpool - Spartak Moskva

Ons 02.10.02 kl 20:45 (CL) - TV3 (opptak) / Tilskuere: 40.812 / Dommer: Alain Hamer (Lux) / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen

Kovtun

Liverpool kan i kveld klatre opp på andreplassen i gruppe B - dersom resultatene i begge kampene går vår vei. Russerne har ikke vunnet på 13 kamper i E-Cupen, og spiller med kniven på strupen etter to strake nederlag innledningsvis. Spartak har imidlertid god statistikk mot engelske lag - og slo som kjent Liverpool borte og hjemme i 1992.

Houllier velger å gjøre to forandring på laget som slo Man City 3-0 lørdag. Ikke uventet blir Traore erstattet av en skadefri Henchoz. Bruno Cheyrou går inn på midtbanen og skyver Heskey opp på topp sammen med Michael Owen. Milan Baros, som har spilt mange kamper på kort tid, starter derfor på benken. Markus Babbel er ute av troppen med influensa.

Liverpool vant myntkastet, og angriper derfor Anfield Road End i første omgang.

3 min: Riise finner Gerrard etter et godt raid på venstrekanten, men keeper blokkerer Stevens skudd til corner.

6 min: Riise er igjen involvert og finner Heskey med en utsøkt pasning. Owen er også "på ballen", men Emile er beslutsom, bruker farten og scorer alene med keeper fra 7-8 meter.

11 min: Henchoz havner i dommerens bok etter en sen takling av Pavlenko.

14 min: Liverpool er i ferd med å kjøre fullstendig over russerne. Danny Murphy spiller igjennom Bruno Cheyrou på hjørnet av 16-meteren. Franskmannen gjør en god prestasjon da han scorer sitt første mål i Liverpooldrakta, med å sette ballen i det lengste hjørnet.

20 min: Russerne kommer til sin første sjanse - en stor en - da de spiller flott en touch. Bare en god Henchoz forhindrer Kudyaskov å score. Sekunder senere er Owen alene med bare én forsvarsspiller. Michael gjør det meste rett, men avslutter med skudd i tverrligger!

22 min: Liverpool fortsetter å dominere. Heskey kommer til med en god heading, og Spartaks 39 år gamle keeper må ut i full lengde for å redde.

28 min: Kaptein header i mål 3-0 målet etter frispark fra Danny Murphy. Sami kan nesten ikke unngå å score fra 5-meteren når han får gå opp helt upresset.

Valencia er i ferd med å knuse FC Basel i Spania. Spanjolene leder for øyeblikket 4-0. Liverpool ligger dermed på 2. plass i gruppe B.

31 min: To raske angrep av Spartak - som også har gjort et spillerbytte. Dudek har ingen problemer med skuddene fra Pavlenko og Kudyaskov.

35 min: Murphy gjør det meste riktig, men avslutningen blir for dårlig fra god posisjon.

PAUSE: Endelig ser det ut som flaksen er i ferd med å snu seg for Liverpool i Champions League. Etter en tannløs forestillingen i Spania, og "bare" 1-1 hjemme mot FC Basel forrige uke, måtte Liverpool ha et godt resultat i kveldens kamp. Etter en perfekt oppladning mot City i helgen, gjorde Houllier likevel et par forandringer på laget. Formsterke Baros ble overraskende satt på benken, og Cheyrou kom inn på midtbanen. Midtbanen har spilt i en diamatformat - med Murphy på ventre, Gerrad på høyre og Cheyrou som en 3. angriper. Formasjonen har fungert svært bra. 1. omgang ble meget undeholdene - en ren oppvisning av hjemmelaget mot Russlands store lag det siste tiåret. Russerne har aldri klart å henge med når Liverpool har skrudd opp farten og spilt raske kombinasjoner på kontringer. Uten tvil noe av det beste angrepsspillet vi har sett hittil denne sesongen. Pauseresultatet i Spania går også vår vei. Hvis stillingen står seg ut, vil Liverpool gå forbi Basel på målforskjellen etter kveldens kamper.

46 min: Gerrard tester keeper tidlig i omgangen - men får ikke nok kraft i skuddet sitt.

57 min: Fortsatt høyt tempo i kampen, men Liverpool ikke fullt så farlige fremover på banen som i første. Cheyrou skyter et frispark i muren og ut til corner. Valencia leder nå 6-1 over FC Basel!

61 min: Traore kommer inn for Henchoz. Sveitseren er ikke synlig skadet - trolig et bytte for å spare den gode stopperen til neste kamp.

62 min: Omgangens største sjanse etter et frispark fra Hamann. Keeper får blokkert, og både Heskey og Owen er på ballen uten å klare å score.

66 min: Et hælspark fra Murphy finner Owen. Spissen slår inn til Heskey som fra 5-meteren ikke klarer å få ballen over streken.

77 min: Diao kommer inn for Gerrard. Trolig et taktisk bytte. Stevie var svært god i 1. omgang, og er ikke hemmet av skade.

79 min: Owen tvinger keeper til å gjøre en bra redning ved nærmeste stolpe.

81 min: Diao scorer sitt første mål for de røde når han header inn Heskeys overlegg. Godt forarbeid av Owen som fant makkeren sin ledig på høyrekanten. Innlegget er bra, men Diao gjør likevel en bra prestasjon når han i kamp med et par forsvarsspillere klarer å styre ballen i nettet.

82 min: Diouf kommer inn for Cheyrou.

89 min: Owen dribler og gjør en sterk prestasjon på kanten av 16-meteren - midt foran mål. Han finter skudd, men legger i stedet en kort ball ut til Heskey. Emile tar godt vare på sjansen og avslutter med et hardt nede i stolperota.

90+ min: Heskey blir snytt for et klart straffespark på overtid når veterankeeperen feller ham.

SLUTT En overbevisende og fullt fortjent seier til et Liverpoollag som styrte fra start til mål. Etter en svært god og underholdene førsteomgang, hvor de scoret tre mål på 28 minutter, var det bare snakk om hvor stor seieren skulle bli. Den siste omgangen ble ikke like god i kvalitet, men Liverpool skapte likevel mange gode muligheter og kunne godt ha vunnet mer enn 5-0. I Spania slo Valencia FC Basel 6-2. Liverpool går dermed opp på andreplass på tabellen inntil videre - og har dermed full styring over sin egen sjebne i denne gruppen. Skulle de likevel havne på lik poengsum som Basel til slutt, vil innbyrdes oppgjør være avgjørende.

Spillervurdering:
DUDEK (6)
En svært rolig kamp for vår gode keeper. Nesten ikke avsluttninger på mål i det hele tatt. Viser imidlertid klasse på et vanskelig skudd fem minutter før slutt.

CARRAGHER (6)
En rolig da på jobben også for høyrebacken. Har god kontroll, gjør det han skal gjøre uten å bemerke seg spesielt.

HYYPIÄ (7)
Sterk i duellene og noterer seg for en fin scoring. Et par skjønnhetsfeil, spesielt i fremspillene, trekker imidlertid ned.

HENCHOZ (8)
Det er utrolig bra å ha sveitsere tilbake! En prikkfri kamp - viser igjen hvor mye han er verdt for oss. Gjør et par viktig inngrep i første omgang og har full kontroll.

RIISE (7)
Meget god 1. omgang av nordmannen. Har flere gode raid på venstrekanten, pluss en pen målgivende til Heskey. Aktiv og jobber hardt gjennom hele kampen. I likhet med resten av laget var han ikke like energisk de siste 45.

GERRARD (7)
God og sterk 1. omgang også av Steven. Gjør en del ting veldig bra - men mister litt utover i kampen ballen litt for ofte.

HAMANN (8)
Svært god kamp av tyskeren. Gjør alt rett. Vil hele tiden ha balen, er tydelig spillersugen. Gjør de enkle tingene riktig, med god presisjon og beviser igjen sin sterke posisjon i midtbanemotoren.

MURPHY (8)
Gjennomført bra kampen også av Danny. Kreativ og spillbar. Jernen bak to av målene. Viser igjen at blir en viktig brikke utover sesongen.

CHEYROU (7)
Den nye franskmannen viser igjen frem lekre ting fremover på banen - og passer meget godt inn i Houllier "diamantoppstilling". Blir ofte den 3. spissen vår, og scoret et bra mål i første omgang. Fortsatt varierer prestasjonene litt for mye.

OWEN (7)
En av de få som var like god i begge omgangene. Kom ikke til med så mange avslutninger som vanlig, men hadde likevel minst en i hver omgang han skulle utnyttet bedre. Jobbet bra, og ble nesten mer en tilrettelegger utover i 2. omgang.

HESKEY (9)
Banens beste het Emile Heskey! Viser som alltid full innsats, og skapte konstant hodebry for gjestene. Når han i tillegg viser seg frem som en målfarlig spiss - er Emile vanskelig å stoppe.