Liverpool - Sunderland

Søn 17.11.02 kl 15.00 (PL) - Canal+ / Tilskuere: 43.074 / Dommer: Andy D'Urso / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Darren Williams

Liverpool håper å overta tabelltoppen i dag, men det avhenger av at man tar alle tre poengene hjemme mot Sunderland. Markus Babbel starter sin første offisielle kamp på over et år, mens John Arne Riise er vraket. Steven Gerrard har fått en plass på benken etter all oppstusset de siste dagene.

1.omgang

Kampen er i gang og Liverpool stiller som ventet med Heskey og Owen på topp, og med Smicer i "hullet" mellom de to spissene og midtbanen. Markus Babbel spiller høyreback, og Jamie Carragher er blitt flyttet over på venstresiden i forsvaret.
Lite har skjedd foran målene i noen oppjagede åpningsminutter.

Markus Babbel scorer nesten i sitt "comeback" etter seks minutter da han kommer inn på blindsida og bredsider et hardt overlegg fra Murphy over tverrliggeren fra kort hold.

Et skudd fra Danny Murphy etter et kvarters spill går via en forsvarer og rett i tverrliggeren. Diao greier ikke å få returen mellom stengene. En stor sjanse i en kamp hvor Liverpool har et klart overtak uten å skape særlig med farlige sjanser så langt.

18 min - Danny Murphy sender en frispark i muren fra god posisjon, og Dietmar Hamann følger opp med et forsøk som går like utenfor.

26 min - Den aktive Murphy slår et nytt frispark, men en nydelig heading fra Owen blir like godt reddet av Macho ned ved stolperota. Corneren blir resultatløs.

33 min - Flott skuddforsøk fra Michael Owen som er ved hjørnet av 16-meteren. Ballen fyker imidlertid noen få centimetere på feil side av motsatt kryss.

35 min - Danny Murphy kliner til fra 16-meteren og 3.keeper Jurgen Macho må gjøre en ny god redning. Nesten utrolig at de røde ikke har scoret i en kamp som er spill mot ett mål.

Jerzy Dudek har ikke behøvd å gjøre en eneste redning i en omgang hvor det helrøde hjemmelaget har dominert stort. Et resolutt og hardtspillende Sunderland har gjort det vanskelig for vertene å spille seg igjennom forsvaret, men man har likevel hatt mange nok sjanser på gode langskudd og dødballer til å ha ledet med flere mål. Danny Murphy har vært over alt i de første 45 minuttene, og var også aller nærmest da hans skuddforsøk gikk via en forsvarer og klokkerent i tverrliggeren. Murphy har vært frempå flere ganger og gitt keeper Jurgen Macho sjansen til å storspille for Sunderland. Michael Owen har også vært svært nære på et par gode avslutninger. Markus Babbel fikk nesten en drømmeåpning på sitt comeback da han satte ballen like over tverrliggeren etter bare seks minutter, men tyskeren har totalt sett vært meget bra. Hvis Liverpool greier å holde dette trykket er det vanskelig å se hvordan Sunderland skal greie å holde stand enda en omgang.

2.omgang

50 min - Etter en litt treg åpning av omgangen greier nesten Salif Diao og krangle seg gjennom motstanderens forsvar på egenhånd. Liverpool har startet trykket mot The Kop.

55 min - Smicer skyter en meter over etter at Heskey og Diao ved felles hjelp har fått lagt tilbake et overlegg. Sunderland ligger i en massiv mur foran sitt eget straffefelt og greier å presse hjemmelaget til å avslutte fra langt hold.

65 min - Et frustrert Anfield kan se at Liverpool eier ballen nesten konstant, men ikke greier å trenge igjennom et overbefolket gjesteforsvar. Diouf og Riise for Smicer og Carragher er Houlliers svar på å prøve skape det nødvendige gjennombruddet.

69 min - Skudd fra Babbel og Diao blir blokkert, men gjør at Michael Owen får en halvsjanse. Toppscoreren får imidlertid ikke glem på skuddet.

74 min - Stor sjanse for Liverpool da Diouf får lov til å heade uforstyrret fra straffemerket etter en corner, men forsøket treffer Michael Owen!

81 min - Liverpool trykker og trykker, men uten å komme til skikkelige sjanser nå. Skuddstatistikken viser 20-0!

83 min - Kjempesjanser foran The Kop. Først må
McCartney renske unna på egen mållinje da Owen og Diouf truer målet, og så treffer Murphy rent med pannebrasken på den påfølgende corneren men Macho rydder opp med en refleksredning. Er det noen høyere oppe som ikke liker oss?

Sluttrapport
Da det var ti minutter igjen av kampen var skuddstatistikken altså 20-0! Dette var en kamp hvor Liverpool trykket og trykket, men ikke greide å overliste et forsvar som dannet en massiv mur rundt sin egen keeper. I den andre enden hadde ikke Jerzy Dudek en eneste redning å gjøre. Det røde hjemmelaget fikk imidlertid aldri den lille åpningen som skulle til for at man kunne fått hull på byllen. En rekke bra skuddforsøk og sjanser etter dødballer hadde man, men Jurgen Macho i Sunderlands mål spilte en kamp han aldri vil glemme. Det er vanskelig å kritisere hjemmelaget etter en slik kamp hvor det var spill mot ett mål, og man ikke tillot det andre laget å komme til i det hele tatt. Det vil komme kamper under resten av sesongen hvor man vil ha et langt mindre overtak enn dette, men likevel vinne komfortabelt. Det var imidlertid en dag hvor det bare ikke ville lykkes.

Spillervurdering:
Jerzy Dudek 6 - Hadde absolutt ingen ting å gjøre, bortsett å holde seg varm og ta imot noen tilbakespill.

Markus Babbel 7 - Et veldig positivt comeback fra Markus. Var våken, trygg, og alltid villig til å støtte opp om angrepsspillet. Litt større presisjon på noen av innleggene kunne kanskje vært ønskelig, likevel: Markus er tilbake i startelveren!

Djimi Traore 7 - Lekte med Sunderland-angripere som hadde minimal støtte. Var suveren både i lufta og på bakken, og ingen tar ham på farten.

Sami Hyypiä 6 - Solid jobb på en grei arbeidsdag i forsvaret. Greide ikke å markere seg så mye på offensive dødballer som man kunne ha håpet på.

Jmaie Carragher 6 - Fullstendig kontroll bakover, men på en dag hvor det var mye plass framover blir Carra litt kantede når han skal framover på "feil" side.

Danny Murphy 8 - Danny var over alt, og ingen var nærmere en scoring en midtbanesliteren. Ingen hadde fortjent det bedre å bli matchvinner enn ham heller.

Salif Diao 7 - Dominerte sentralt med sin rå styrke og kampglød. Mange helhjertede forsøk framover også, selv om presisjonen var av litt varierende kvalitet.

Dietmar Hamann 6 - Hadde en enkel jobb defensivt i dag mot en motstander som ikke var interessert i å angripe. Tyskeren prøvde stadig å få igang gode angrep, men var litt mer unøyaktig enn han pleier å være.

Vladimir Smicer 6 - Vladi greide ikke å følge opp innsatsen fra Basel. I sin favorittrolle bak to spisser kom han for sjelden med i spillet og ble totalt sett nokså anonym.

Emile Heskey 6 - Vant sin del av dueller i lufta og på bakken, men kom vel knapt til en skikkelig avslutning noe som ikke kan karakteriseres som godkjent i en kamp hvor Liverpool presser nesten uavbrutt.

Michael Owen 7 - Farlig og kvikk i 1.omgang hvor han hadde gode avslutninger på hodet og utenfor straffefeltet. Var også en trussel etter pause selv om han aldri fikk den avgjørende sjansen han hele tiden søkte etter.

John Arne Riise - Ble satt inn på venstrekanten for å skape større bredde og offensiv kraft. Greide vel aldri det.

El-Hadji Diouf - En joker som man håper kan bidra med det lille ekstra i en stillingskrig som dette. Stod bak et par sjanser med sine fikse føtter, og kunne blitt helten på en heading som han ikke fikk styrt i mål.