Liverpool - Tottenham

Lør 26.10.02 kl.16.00 (PL) - Canal+ / Tilskuere: 44 084 / Dommer: Mike Riley / Anfield / Skrevet av: Frank H. Larsen

Vladimir Smicer

Houllier gir Steven Gerrard og El Hadji Diouf tillit fra start. Disse erstatter Emile Heskey (skadet) og Milan Baros. Chris Kirkland og Bruno Cheyrou er begge tilbake på benken etter skade.

17 min: Keane løsriver seg fra Hyypia. Skyter utenfor via medspiller.

18 min: Gerrard sender enn stikker til Owen. Ballen akkurat for lang slik at Keller får avverget.

21 min: Jamie Redknapp fyrer løs fra frispark. Dudek må gi retur, men Carragher får klarert til corner.

25 min: 40-meters pasning fra Hyypia finner Owen. Owen avanserer. får spilt til Diao innenfor 16-meteren. Diao får ikke avsluttet og sender ballen videre til Diouf. Tottenham får avverget.

27 min: Ny langball til Owen. Men Keller opptrer som sweeper og klarerer.

28 min: Kampens største mulighet. Diao får en flott pasning fra Carragher. Avanserer inenfor 16-meteren. Prøver å avslutte i lengste hjørnet, men setter ballen utenfor.

32 min: Diao spiller gjennom Owen. Owen alene med keller og setter ballen i mål. Dommer Riley annullerer fordi Diouf hindrer motspiller.

33 min: Owen blir lag ned av Perry på 25 meter fra mål. Hamann dytter frisparket til Riise som avslutter via mur til corner.

39 min: Corner til Tottenham. Poyet får ballen i fanget. Men skrått hold gjør at han avslutter utenfor.

46 min: Bunjevcevic skyter utenfor.

52 min Gerrard mottar ballen 10 meter inn på Tottenham banehalvdel. Avanserer til 16-meteren. Avslutter svakt utenfor via motspiller

62 min: Traore klarer ballen til Poyet. Avslutningen slås mesterlig til corner av Dudek.

63 min:På den påfølgende corneren får Poyet til en god heading som Hamann får klarert på målstreken.

64 min: Baros vinner duell med Richards. han får sent ballen til Owen. Men skyter himmelhøyt over fra 16 meter.

72 min: MÅL 1-0 Murphy. Hamann vender vekk en motspallier. Spiller på tvers til Murphy. Han står stille og plasserer ballen i mål fra 22 meter.

74 min: Tottenham får pumpet ballen inn. Flere hvitkledde, men de får ikke bestemt seg for hvem som skal avslutte. Keane er nærmest.

76 min: Sheringham går ut og Redknapp tar over kapetinsbindet for Tottenham.

82 min: MÅL 1-1 Richards. Acimovic runder Carragher.
Slår inn. Tre-fire mann umarkert. Richards header i mål.

86 min: MÅL 2-1 Owen (str.). Owen tunnel på Perry før Carr legger han ned innenfor 16-meteren - straffe. Owen tar straffen selv. Et løst straffespark går inn til venstre for keeper.

87 min: Ferdinand med en stor sjanse.

3 minutters tillegg.

91 min: Redknapp blir byttet ut.

SLUTT 2-1

Sluttrapport
Liverpool åpnet denne kampen med en svært spennende midtbane. Gerrard på høyre, Diao og Hamann sentralt og Murphy på venstre. Men Liverpool slet veldig de første 45 minuttene med å finne rytmen. Spillerne virket noe slitne etter den krevende Moskva-turen. Tottenham hadde ballen mye, men de røde skapte likevel de beste sjansene i 1.omgang. Diao burde ha scoret på sin mulighet, mens Owen hadde ballen nettet. Diouf opptrådte ureglementert og dommeren annullert korrekt. I 2.omgang sto kampen lenge og vippet, og ingen kunne ha argumentert mot en Tottenham-ledelse. Liverpool sliter dog med å skape store sjanser. Litt ut av intet får Murphy ballen servert perfekt fra Hamann og Liverpool tar føringen. Pool slipper så Spurs inn i kampen med å ro seieren i land. Med noe usikkert forsvarsspill blir man så straffet ved at Richards, som hadde brukbart tak på Liverpool-spissene hele kampen,får gå opp nokså uhindret. Det er sjeldent vi ser at motstanderen får boltre seg såpass fritt innenfor de rødes 16-meter. Men lagene viser nok en gang tålmodighet og den rette innstillingen. Står på fullt ut og får belønning gjennom Owen, som både får straffe og tør å ta den selv. Straffen ikke av de beste, men mål er mål. Etter ledermålet klarte for så vdt Pool å kontrollere inn kampen. Men det virket likevel noe usikkert i de bakre rekker. Laget skaper nå færre sjanser enn tidligere i sesongen, men ser likevel ut til å få de nødvendige scoringene og dermed nye tre poeng på veien mot ligamesterskap(?) nummer 19.