Liverpool - Valencia

Ons 30.10.02 kl. 20.45 (CL) - TV3 (opptak) / Tilskuere: / Dommer: Terje Hauge / Anfield / Skrevet av: Anders Christensen / Torbjørn Flatin (spillerbørs)

Mista (88)

Liverpoool håper på å revansjere seg etter det forsmedelige tapet på Mastella for seks uker siden. Med seier i kveld, kan de røde sikre avansement dersom Basel avgir poeng i Moskva neste uke.

1.omg
33 min: 0-1
Carew legger ballen tilbake til Rufete som skyter fra 17 meter via hælen til Hyypiä og forbi en sjanseløs Dudek.

PAUSERAPPORT
Liverpool ligger under 0-1 etter at Rufete ga gjestene ledelsen etter 33 minutter. Omgangen har vært jevnspilt, men Valencia har hatt ballen mest de siste 15-20 minuttene. Den første halvtimen var preget av mange feilpasninger fra begge lag og lite sjanser. Liverpools kantspillere Murphy og Gerrard har kommet lite med i spillet, og de lange ballene fram til Owen og Heskey har stort sett vært mat for et solid Valencia-forsvar. Owen var alene gjennom etter 30 minutter, men ble feilaktig avblåst for offside. Rett før pause hadde Gerrard en kjempesjanse til å utlikne da Heskey først headet til Owen, som spilte fri Gerrard som kunne fyre løs fra 6-7 meter. Canizares i Valencia-målet reddet mesterlig, og omgangen ebbet ut med ledelse til bortelaget. Ingen god omgang av de røde, og det mye må forbedres etter pause dersom man skal komme fra dette med et godt resultat.

SLUTT: 0-1

SLUTTRAPPORT
Det er nå klart at Liverpool må unngå tap i siste kamp mot Basel for å avansere i Champions League. Dersom Basel ikke vinner mot Spartak neste uke, vil Liverpool gå videre med uavgjort, så det ser ikke helt håpløst ut. Valencias mål kom i det 33. minutt da Carew spilte ballen tilbake til Rufete, som skjøt i mål via Hyypiä fra like utenfor 16-meteren. Liverpool slet med å spille seg til sjanser mot et utrolig sterkt Valencia-forsvar, men hadde altså en kjemepsjanse til å utlikne ved Gerrard, som fikk sitt skudd mesterlig reddet av Canizares. Liverpool startet andreomgangen veldig friskt, og Owen hadde en kjempesjanse etter 48 minutter da Heskey gjorde et kjempeforarbeid på høyresida. Canizares var imidlertid igjen på pletten med en kjemperedning. Hvis Valencia hadde hatt ballen mest i førsteomgang, så var det ingen tvil om hvem som styrte spillet i andre. Valencias forsvar viste seg imidlertid vanskelig å spille ut, og Liverpool slet med å skape sjanser. I det 54. minutt burde Terje Hauge helt klart ha blåst og pekt på krittmerket, men han greide dessverre å unngå å se at en Valencia-forsvarer står på streken og redder med armen. Like etter har Heskey en halvsjanse når han snur seg inne i feltet og skyter utenfor, men så skjer det lite før innbytter Baros får en stor mulighet i sluttminuttene. Baros demper nydelig og får skutt godt fra 5-6 meter, men igjen redder Canizares, som spilte en god kamp for spanjolene. Valencia var heller ikke helt ufarlige på sine kontringer, og bl.a. hadde Baraja og Angulo gode skuddforsøk for gjestene. Alt i alt en skuffende kamp av Liverpool mot et Valencia-lag som forsvarte seg meget godt. Liverpools forsvar gjorde en god jobb, men var svært uheldig ved scoringen. Murphy og Gerrard kom lite med på kantene, og forsøkene på å spille gjennom i midten virket håpløse til tider. Owen og Heskey hadde en tøff jobb på topp, og kom til få sjanser. Resultatet var vel egentlig greit nok, selv om Liverpool kanskje hadde fortjent uavgjort etter andreomgangen.

Spillervurdering:
Jerzy Dudek-6 Har en veldig rolig dag på jobben, og tar seg stort sett greit av det som kommer. En svak utboksning og en feilberegning på et innlegg som treffer tverrliggeren trekker litt ned.

Jamie Carragher-6 Har god kontroll på Gonzalez, men markerer seg lite framover på banen.

Djimi Traore-7 Har enkelte skjønnhetsfeil, men han markerer seg også med en del glimrende brytninger. Helt klart i ferd med å etablere seg på førstelaget.

Sami Hyypiä-7 Lager et farlig frispark i første omgang, men har stort sett veldig god kontroll på Valencias spisser. Brukbar kamp av finnen.

John Arne Riise-6 Gjør en grei jobb defensivt og har få problemer på sin venstreside. Prøver seg med et par innlegg, men mangler den ekstra gnisten.

Steven Gerrard-6 Er ikke i toppform om dagen. Glimter til noen ganger, men det går stort sett i lavgir for Stevie G.

Danny Murphy-5 Fant seg aldri til rette ute på venstresiden, og manglet fullstendig spruten i dag. Danny har spilt mange kamper nå, så kanskje det er på tide med en liten pause?

Salif Diao-7 Vår bestemann i første omgang. Råsterk i kroppen og takler så det lukter svidd. Bryter bra og har flere gode framspill. Forsvinner litt utover i kampen.

Dietmar Hamann-7 Spilller jevnt over en god kamp på midtbanen. Har et godt tak på Aimar, men mangler likevel det lille ekstra i kveld.

Emile Heskey-6 Vinner en del hodedueller, men er ellers helt anonym i først omgang. Spiller seg opp etter pause, men blir byttet ut når han er på vei inn i kampen. Har et glimrende framspill til Owen.

Michael Owen-6 Fikk lite støtte og var stort sett anonym. Kom seg til et par store sjanser, men greide ikke å overliste Canizares.

Vladimir Smicer-5 Prøvde hardt da han kom inn, men fikk lite til. Greide ikke å sette sitt preg på kampen.

Milan Baros-6 Markerer seg lite bortsett fra sjansen han hadde mot slutten av kampen.

Bruno Cheyrou Spilte de siste drøye ti minuttene uten å markere seg.