Liverpool - Vitesse

Tors 12.12.02 Kl 20:45 (UEC) - liverpoolfc.tv / Tilskuere: 23,576 / Dommer: / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen

Et mål av Owen i 1. omgang var nok til å sende Liverpool videre i UEFA-Cupen. Kun 23,000 på tribunen fikk se et lag som er langt unna toppformen.

LiverpoolVitesse
Mål
1-0 (0-0 til pause)
Owen '20
Lagoppstilling
Kirkland
Carragher
Henchoz
Hyypiä
Traore
Murphy
Diao
(Hamann '67)
Gerrard
Smicer
(Baros '87)
Diouf
(Riise '77)
Owen
Jevric
Claessens
Amoah
(Dingsdag '67)
Janssen
Cornelisse
Mbamba
Jansen
Levchenko
Peeters
Frankel
(Mustapha '34)
Stefanovic
Innbyttere
Babbel
Biscan
Dudek
Mellor
Van Fessem
Beukering
Sone
Rojer
Gule kort
Henchoz

Houllier velger å beholde samme forsvar som i de siste kampene. Chris Kirkland, beholder plassen mellom stengene etter en kjempedebut mot Charlton. Djimi Traore har fått kritikk i de siste kampene, men beholder plassen på venstreback.
På midtbanen blir Hamann hvilt, og duoen Diao/Gerrard skal styre midtbanen. Vladimir Smicer, har ikke vært i toppform den siste tiden - får nå en sjanse til å spille seg inn på laget igjen med kamp fra start. Emile Heskey er skadet, og kan ikke spille. På topp skal Diouf og Owen sørge for målene som gir Liverpool en plass i morgendagens trekning i Lyon.

Det er ikke utsolgt på Anfield i kveld. Liverpool spiller i sine "Champions-league drakter" og angriper Anfield Road End i første omgang.

3. min: Gjestene får slått en farlig ball inn foran mål. Kikrland fint ute og klarerer. Nervøs åpning på kampen. Liverpool forsøker å slå langt og tidlig når de vinner ballen på midten.

8. min: Murphy tar et raskt frispark inn i feltet. Ballen finner Owen, men Liverpools nr 10 avslutter langt utenfor.

12. min: Første store sjanse til de røde da Murphy blir spilt igjennom i inne i feltet. Keeper kommer ut og sender ballen ut til corner.

17. min: Vitesse farlig frempå med et innlegg fra høyre. På motsatt side står en spiller omtrent på  f5-meteren og header i stanga! Kampens farligste sjanse hittil.

20. min: Etter en svært rolig start fra Liverpool nettmaskene ved Michael Owen. Spissen scoer sitt 19. e-cup mål etter at Murphy slår en rask ball inn i feltet. Keeper redder først, men Michael setter inn returen. Liverpool leder dermed 2-0 sammenlagt.

24. min: Gjestene igjen farlig frempå en et godt frispark fra drøyt 30 meter.

31. min: Liverpool har vært mye bedre etter Owens ledermål. Hyypiä header like utenfor fra en godt slått corner fra Murphy.

33. min: Et godt løp av Murphy på venstrekanten. Danny avanserer inn i feltet og spiller en ball på tvers innover mot Owen. Michael smeller til med venstre, men skuddet blir blokkert.

45. min: En liten feil av Diao på midten gir Vitesse mulighet til å bryte. Hardt skudd rett på Kirkland.

PAUSE
Liverpool sliter med å komme i gang på en kald kveld på Anfield. Det er langt fra fullt og spillet på banen har foreløpig smittet over på publikum. Etter en rolig start hvor hjemmelaget aldri klarer å holde ballen i laget - skape store sjanser fremover, har gjestene et par brukbare muligheter før Michael Owen utnytter et godt fremspill av Murphy. Carragher starter angrepet, mens Dannys raske ball inn i feltet er perfekt for MO. Michael skyter først i keeper, men setter inn returen. Etter scoringen har Liverpool 5-6 gode minutter, før tempoet i kampen igjen synker. Ingen gode førsteomgang. De røde har på ingen måter overbevist, og sliter fortsatt stort med å spille god fotball. Men hjemmelaget leder 2-0 sammenlagt over Vitesse Arnhem, og ser ut til å gå mot sikker plass i 4. runde av UEFA-Cupen.

46. min: Vitesse rett i angrep, og får lagt inn en farlig cross i feltet, men forsvaret får ryddet opp. Sekunder senere blir Murphy felt, The Kop skriker etter straffe.

50. min: Henchoz pådrar seg gult kort etter å ha kommet sent inn i en takling på venstrekanten. Vitesse skyter et innlegg/skudd over fra frisparket.

59. min: Hjemmelaget kontrollerer for øyeblikket kampen. Diouf får til et godt løp på høyre, og finner Murphy på løp inn i feltet. Danny får ikke helt kontroll over ballen. Steven Gerrard har foreløpig vært vår beste spiller - og er sentral på midtbanen.

67. min: Begge lagene bytter spillere. Houllier velger å sette inn Hamann for Diao.

70. min: Stor redning av Kirkland! Hyypiä klarer ikke helt å få kontroll i kamp med en spiss. Ballen havnet hos en spiller på vei igjennom på blank goal. Kirky redder, og Vietesse misbruker også returen!

77. min: Riise kommer inn for Diouf. Nr 7 kommer først opp på dommerens tavle, men Houllier ombestemmer seg og tar ut Diouf i stedet for Smicer. John Arne går inn på venstre kant, mens Smicer spiller rett bak Owen.

Kun 23,576 tilskuere på Anfield i kveld. Dårlig fremmøte på en dårlig kamp...

87. min: Vladi går ut, Baros kommer inn.

90. min: Innbytter Baros nær ved å legge på til 2-0, men får skuddet sitt blokkert på streken.

SLUTT
Ikke mye å skrive hjem om på en kveld hvor Liverpool gikk videre til 4. runde i UEFA-Cupen. Men et lag som fortsatt sliter tydelig med å finne formen vinner i hvert fall en fotballkamp, og gjør jobben alle forventer. Etter en varierende start går Liverpool til pause med 1-0, og fester etterhvert et visst grep utover i 2. omgang. De kontrollerer brukbart, likevel er det en svært tam forestilling hvor hjemmelaget sjeldent klarer å sette holde ballen i laget og sette noe trøkk fremover på banen. Laget mangler en rytme, og får aldri skikkelig flyt på spillet sitt. Heldigvis unngår vi personlige feil bakover, og vinner kampen fortjent etter 90 minutter. Det er fortsatt mye å jobbe med frem til søndag klokken 17:05...

SPILLERBØRS

Kirkland (7)
En rolig dag på jobben, men gjør kort og godt ingen feil. Må i aksjon et par ganger og er overbevisende i alt han foretar seg!

Carragher (6)
Typisk kamp av Carra. Full kontroll bakover, men bidrar med ingenting fremover på en dag hvor vi savnet bredde i spillet vårt.

Henchoz (6)
En kamp på det jevne for sveitseren. Solid i det meste og er sjeldent truet.

Hyypiä (6)
Kapteinen er god på dødballer foran gjestenes mål, og var nær et par ganger. Men gjør igjen et par slurvefeil bakover…

Traore (6)
Begynte kampen svakt, men spiller seg opp. Forsøker et par løp på kampen i 2. omgang.

Smicer (7)
En ny dag hvor det varierte mye i prestasjonene. Men er tross alt vår mest kreative spiller fremover. Drar i gang mye i en periode i 2. omgang, velger ikke alltid riktig løsning, men burde likevel fått slutte kampen…

Murphy (7)
Er Liverpools beste i første omgang. Genial pasning frem til Owen da vi scoret. Slapper litt mer av i 2. omgang og er ikke like sentral fremover.

Diao (6)
Stort sett en grei kamp som vikar for Hamann. Gjør et par unødvendige feil – den ene i første omgang ble farlig foran Kirkland.

Gerrard (7)
En av våre beste, selv om han enda ikke har satt inn turboen. Spiller på det sikre og det enkle – noe som er fornuftig når formen ikke er helt inne. Skynder seg langt mot bedre form…

Diouf (5)
En svak kamp av El-Haji. Ikke venn med ballen og kommer sjeldent i posisjon hvor han får utnyttet sin styrke best.

Owen (6)
En kamp hvor han ikke er mye involvert i spillet, men scorer likevel det avgjørende målet. Blir nokså ensom på topp på et lag som skaper lite fremover.

Vurdert av Torbjørn Flatin