Liverpool - West Bromwich

Lør 21.09.02 kl.16.00 (PL) - / Tilskuere: 43.830 / Dommer: David Elleray / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin / Magne Thoresen (på Anfield)

LiverpoolWest Bromwich
Mål
2-0 (0-0 til pause)
1-0: Milan Baros (55)
2-0: John Arne Riise (90)
Lagoppstilling
Jerzy Dudek
Jamie Carragher
Sami Hyypiä
Stephane Henchoz
John Arne Riise
Danny Murphy
Dietmar Hamann
Steven Gerrard
Bruno Cheyrou
(Salif Diao 87)
Michael Owen
Milan Baros
(Emile Heskey 76)
Russell Hoult
(Joe Murphy 36)
Sean Gregan
Darren Moore
Phil Gilchrist
Igor Balis
(Lee Marshall 81)
Larus Sigurdsson
Andy Johnson
Jason Koumas
(Daniele Dichio 46)
Neil Clement
Jason Roberts
Scott Dobie (byttet ut 36)
Innbyttere
Chris Kirkland
Djimi Traore
El-Hadji Diouf
Ronnie Wallwork
James Chambers
Gule kort
Danny Murphy
Emile Heskey
Sean Gregan
Røde kort
Russell Hoult

Etter å ha gitt bort ledelsen helt mot slutten i de to siste hjemmekampene mot Newcastle og Birmingham "må" Liverpool ha tre poeng når de tar imot nyopprykkede West Bromwich.
Gérard Houllier har satt ut Djimi Traore etter at den unge franskmannen har startet alle kampene tidligere denne sesongen, og satt opp John Arne Riise på venstre back. Med Stephane Henchoz tilbake som partner til Sami Hyypiä minner forsvaret igjen om det som forriges sesong slapp inn minst mål i engelsk toppdivisjon. Både Bruno Cheyrou og Milan Baros spiller sin første Premier League kamp fra start på Anfield.

1.omgang:

Kampen er i gang, Liverpool har vunnet målvalget og angriper mot Anfield Road End i 1.omgang.

Liverpool har den første sjansen etter fem minutter. Bruno Cheyrou dribler seg glimrende forbi et par forsvarere, før Danny Murphy først skyter i en forsvarer og keeper redder returforsøket. WBA spiller med tre midtstoppere og fem på midten, mens Liverpool bruker Murphy, Hamann og Gerrard sentralt på midtbanen og med Cheyrou som link mellom midtbane og angrep.

12 minutter er gått da Hamann nydelig spiller igjennom Owen. Spissen bruker imidlertid for lang tid og greier ikke å utnytte sjansen. Minuttet etter er det Murphy som gir Gerrard en god mulighet, men keeper greier å slå ballen til corner. Hjemmelaget har begynt å presse WBA etter en nokså rolig start på kampen.

Russell Hoult gjør en ny glimrende redning på en heading fra Danny Murphy. Liverpool trykker veldig på nå og har fortjent en scoring.

Det har stort sett spill mot et mål, selv om hvert lag hadde en bra sjanse like før halvtimen var spilt. Først kom Michael Owen rundt keeper helt nede ved dødlinjen, men Baros fikk ikke hodet på overlegget. I neste angrep måtte Jerzy Dudek ta fram sitt beste på et skudd fra Roberts etter at Carragher hadde misset på en klarering med hodet.

Drama på Anfield da Murphy først ble felt etter å ha rundet keeper, og dommeren pekte på straffemerket. Keeper Russell Hoult fikk i tillegg til det røde kortet. Michael Owen satte imidlertid sparket svakt rett på keeper.

Liverpool var trolig heldig som ikke fikk straffe imot seg da Hyypiä felte Roberts. Michael Owen brente en kjempesjanse da han ble spilt fri av Steven Gerrard. Hva er det som skjer, Michael?

Pauserapport: En omgang hvor Liverpool har dominert, hatt ballen svært mye, og også hatt en håndfull med gode sjanser da først og fremst ved Michael Owen. Det aller største da Owen svakt satte et straffespark løst og nesten midt i mål. West Bromwich spiller med tre midtstoppere og tetter godt igjen i midten, hvor Liverpool litt fantasiløst har presset mesteparten av sitt spill. Murphy, Hamann og Gerrard styrer den sentrale midtbanen, men hverken Bruno Cheyrou eller Milan Baros har kommet ordentlig inn i kampen. Gjestene har lite å by på, hvis en ser bort i fra et skudd som Dudek reddet mesterlig og en situasjon som "luktet" straffe. Det kan ligge an til et bytte hvor Houllier setter inn enten Heskey eller Diouf på kanten?, mot et lag som altså spiller med ti mann etter at keeper Russell Hoult ble utvist etter situasjonen som ga straffespark.

2.omgang:

Milan Baros har den første sjansen foran The Kop etter 48 minutter, da han flikker et innlegg fra Steven Gerrard like utenfor. Det tyder på at Heskey snart skal inn.

MÅL! Milan Baros sender ballen i nettet etter med en heading etter et innlegg fra Gerrard.

Det var et sveipende innlegg fra Steven Gerrard på høyrekanten som ble headet inn fra Baros inne i straffefeltet. Milan styrer ballen inn opp i hjørnet fra omlag fem meter, en goal som kan minne om den Diouf gjorde mot Southampton. Det er altså tsjekkerens første ligastart på Anfield.

Owen, Hamann og Baros har hatt halvsjanser mens Liverpool leter etter scoringen som kan definitivt avgjøre denne kampen. Houllier har fortsatt ikke gjort noe bytte selv om resultatet ikke står i stil til overtaket i banespill.

Liverpool triller mye ball, uten å skape særlig med muligheter framover. Det er tendenser til litt frustrasjon på The Kop, som med de siste hjemmekamper friskt i minnet vet alt om at det er mulig å gi fra seg knappe ledelser i sluttminuttene.

Emile Heskey blir byttet inn et kvarter før slutt. Litt overraskende er det Milan Baros som må sette seg på benken.

Liverpool har jobbet seg til noen cornere de siste minuttene, uten helt å skape klare sjanser. Roberts hadde en bra mulighet i andre enden. Fortsatt omlag ti neglebitende minutter igjen...

Diao har kommet inn for en blek Bruno Cheyrou. Skal vi endelig greie å holde buret rent igjen?

2-0: John Arne Riise!

På overtid setter nordmannen spikeren i West Brom kista ved å kline ballen i nettet fra ca 10 meters hold. Sjansen oppstod etter at Murphy hadde fått lagt inn fra en corner, og Michael Owen ved bortre stolpe til slutt får dempet ballen og spilt tilbake til en John Arne Riise som dunker kula inn via stolpen.

Sluttrapport:
Liverpool gjorde det igjen spennende foran sitt eget publikum, ved å "vente" på 2-0 scoringen til etter at 90 minutter var passert. Riktignok hadde man mye av banespillet, og også en del sjanser, men i lange perioder var likevel de røde nokså fantasiløse mot en motstander som alltid hadde som prioritet å forsvare seg. Intensiteten og tempoet var også av høyst varierende kvalitet. Mye ble trykket inn i midten, hvor West Brom stod sterkt med sine tre midtstoppere, og i tillegg fortsetter Michael Owen sitt mareritt med å misse på straffespark og andre klare målsjanser. Liverpool prøvde å få litt mer bredde i sitt spill ved å sette Steven Gerrard ut på høyrekanten, og det var da også Stevie G som med et glimrende innlegg åpnet for den første scoringen. Milan Baros sendte ballen i mål med hodet. John Arne Riise avsluttet ballet med et knallhardt skudd i hjørnet. Det var deilig både med en hjemmeseier, og en kamp hvor Jerzy Dudek holdt buret rent!

Spillervurdering:

Jerzy Dudek 6 - Vanskelig å bedømme siden han ikke gjør noen feil, men samtidig har en svært rolig dag på jobben. Gjør en klasseredning på et skudd fra Roberts.

Jamie Carragher 6 - Kan gå uventet mye framover på banen mot en motstander som gjerne hadde ti mann bak ballen. Det blir likevel ikke så mye kreativt fra Carra. Bakover har han god kontroll.

Sami Hyypiä 6 - Et steg fremover, tross alt, for en kaptein som har slitt litt i det siste. Har god kontroll på bakken, men taper overraskende mange luftdueller mot Jason Roberts. Er heller ingen stor trussel for motstanderen på de mange dødballene som de røde hadde fremover.

Stephane Henchoz 7 - Sterk til å tackle, markere og finne de rette posisjonene. En av Liverpools beste spillere, og det var veldig godt å ha Stephane tilbake i midtforsvaret igjen.

John Arne Riise 6 - Viser energi og offensive takter på venstrebacken, selv om det gikk litt i perioder for rødtoppen. Defensiv gjør han jobben og får et pluss for en fin scoring.

Danny Murphy 6 - Var uvanlig anonym på høyresiden i 1.omgang, men ble mer involvert mer sentralt etter pause. Spiller seg opp, men har en dag hvor hans offensive fremstøt glimrer mye med sitt fravær.

Dietmar Hamann 7 - Har en svært lav feilprosent på sine pasninger, vi talte til én, selv om det nokså ofte er av den enklere sorten. Blir gående en del på lavgir tempomessig, men har også sine offensive fremstøt. En kandidat til hjemmelagets beste.

Steven Gerrard 6 - Har glimt hvor man ser hans enorme kraft og tempo. Spiller nærmest høyreving mesteparten av 2.omgang, og selv om man da nok mistet litt av trykket i midten betalte det seg ved en suveren målgivende pasning fra Stevie G til 1-0. Har perioder hvor han er mindre synlig.

Bruno Cheyrou 5 - Ikke så kreativ som man skulle ønske, mister ballen en del og er i det hele tatt ikke særlig aktiv i sin rolle mellom midtbanen og angrepet. Skuffende kamp.

Michael Owen 5 - Har et par gode initiativ i 1.omgang, bl.a. i forkant av straffesparket, og også et godt forsøk etter pause. Om den totale utnyttelsen av sjansene er det likevel bare en ting å si: Bedrøvelig!

Milan Baros 6 - Svak før pause, men spiller seg opp. Flott scoring hvor han iskaldt styrer ballen inn med hodet. I etterkant av målet tente han også litt til i form av mer tæl og fart, og det var derfor litt overraskende at det var han som måtte vike for innbytter Heskey.

Emile Heskey - Emile fikk en rolle på høyrekanten det kvarteret han spilte, og jobbet bl.a. frem et par-tre cornere. En grei innsats fra kraftpluggen.