Liverpool - West Ham

Lør 02.11.02 kl 16.00 (PL) - / Tilskuere: 44.048 / Dommer: Eddie Wolstenholme / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin / Frank H. Larsen (spillervurdering)

LiverpoolWest Ham
Mål
2-0 (1-0 til pause)
Michael Owen (27)
Michael Owen (55)
Lagoppstilling
Jerzy Dudek
Jamie Carragher
Djimi Traore
Sami Hyypiä
John Arne Riise
Danny Murphy
Salif Diao
Dietmar Hamann
Vladimir Smicer
(Steven Gerrard 70)
Michael Owen
Emile Heskey
David James
Christian Dailly
Tomas Repka
Ian Pearce
Scott Minto
Steve Lomas
Edouard Cisse
Michael Carrick
Joe Cole
Trevor Sinclair
Jermain Defoe
(Titi Camara 66)
Innbyttere
Chris Kirkland
Bruno Cheyrou
Milan Baros
El-Hadji Diouf
Van der Gouw
Nigel Winterburn
Gary Breen
Garcia

Liverpool håper å vinne sin syvende kamp på rad i Premier League når de møter West Ham på Anfield, og samtidig styrke sin posisjon på toppen av tabellen.
Steven Gerrard er blitt satt på benken etter noen svake kamper i det siste, mens Vladimir Smicer er med fra start for andre gang denne sesongen.

1.omgang:

Liverpool prøver å legge press på gjestene fra London mens de angriper mot Anfield Road End i 1.omgang i regnværet på Merseyside. Vladimir Smicer har startet i en offensiv posisjon rett bak Michael Owen, mens Emile Heskey har trukket ut på venstresiden.

De røde har den første brukbare muligheten etter ni minutter da Smicer spilte fram til Owen litt ute til venstre. Angriperen gikk inn mot midten, men skrur forsøket like innenfor 16-meteren en meter utenfor den bortre stolpen. West Ham ligger dypt for å hindre at Michael får plass å løpe i, men det gjør samtidig at Liverpool får mye plass på midtbanen.

17 minutter og Michael Owen og Liverpool har kampens desidert største sjanse så langt. Repka gjør en feil og angriperen setter fart mot målet. Skuddet går via forsvaret og James må gjøre en kvalifisert redning.

Liverpool har mye av ballen men sliter med å skape skikkelige sjanser. John Arne Riise ble lagt ned på hjørnet av 16-meteren, men dommeren vinket vekk nokså halvhjertige protester. Regnet fortsetter å øse ned...

MÅL! Michael Owen gir Liverpool ledelsen.

Michael Owen får vendt opp på et fremspill fra Danny Murphy, og på det glatte underlaget er han både dyktig og heldig som kommer seg forbi tre West Ham forsvarere. Inne i feltet løfter han ballen over James og inn i motsatt hjørne.

West Ham har sin første sjanse etter 31 minutter, da Lomas header over på et overlegg fra kanten fra Defoe.

Gjestene har kommet litt mer med i kampen mot slutten av omgangen, uten å true Jerzy Dudek og hans forsvar nevneverdig.

Pauserapport:
West Ham har kommet til Merseyside for å prøve å tette igjen bak, og forhåpentligvis stjele et og annet framover. Et overbefolket og dyptliggende forsvar gir Michael Owen få muligheter til å bruke farten, men samtidig gir man inititativet og rommet på midtbanen til Liverpool. Man kan si at man delvis har lykkes, siden de røde bare har hatt noen få bra muligheter. Ved siden av et par tidlige forsøk fra Owen, samt scoringen, scoret nesten Jamie Carragher et sjeldent mål helt mot slutten av omgangen. En fin opprulling fra venstre endte med at Carra fikk en god skuddmulighet på motsatt side, men forsøket gikk like utenfor.
Michael Owen er ensom helt på topp, men Vladimir Smicer har etterhvert gitt ham bra hjelp med sine forseringer og tsjekkeren har gjort et positivt "comeback". Et skikkelig grisevær har nok også bidratt til å sette sitt preg på en kamp som så langt aldri har tatt helt av.

2.omgang

De siste 45 minuttene er i gang, og West Ham blir snytt for en corner i omgangens første angrepsforsøk.

West Ham har en kjempesjanse etter 48 minutter. Et høyt overlegg fra høyrekanten blir ikke klarert skikkelig og Steve Lomas får muligheten fra kort hold. Jerzy Dudek reagerer imidlertid lynraskt helt inne på målstreken. Gjestene har begynt med en helt annen intensitet og angrepsvilje etter pause enn hva som var tilfellet i 1.omgang.

MÅL! Toppscorer Michael Owen øker ledelsen på Anfield.

Et fremspill fra Smicer gjør at St. Michael kan runde sin tidligere lagkamerat David James. På den gjennombløte banen ruller ballen sakte mot det åpne målet, og hvor Vladi og en forsvarer desperat kjemper om å nå den først. I det ballen er i ferd med å komme over streken blir kula dyttet inn nettet av en skliende Christian Dailly. Et merkelig mål, som Owen nok vil bli godskrevet.

David James hindrer Michael Owen i få sitt hat-trick ved å gjøre en kvalifisert redning foran The Kop. Kampbildet er nå slik det var i mesteparten av 1.omgang, hvor Liverpool har ballen mye.

Titi Camara får en flott mottagelse på Anfield da han kommer inn som innbytter.

Steven Gerrard har kommet inn og spiller rett bak Owen i angrepet, mens man altså har spisser som Baros og Diouf på benken!

West Ham har ikke produsert noe som helst etter sin livlige start i 2.omgang og hjemmelaget synes nå å cruise inn til tre poeng.

Sluttrapport:
Liverpool spilte med Michael Owen alene på topp, og håpet at en offensive Vladimir Smicer og en Emile Heskey på venstrekanten skulle gi nok støtte. Totalt skapte de helrøde ikke altfor mange sjanser, og hvor de som var nesten utelukkende ble Owen til del. Med en toppscorer som nå er tilbake i målform var imidlertid det nok, og Liverpools nr.10 var heller ikke langt unna nok et hat-trick. I andre enden skapte West Ham en stor mulighet tidlig etter pause, samt at de hadde en heading over i 1.omgang, og det var i grunn det.
En solid arbeidskamp av Liverpool som hadde god kontroll bakover og vant fullt fortjent, uten at ligalederen behøvde å legge inn det høyeste giret.

Spillervurdering:
Jerzy Dudek 6 - Totalt sett en svært rolig dag på jobben. Er god og heldig da han redder fra Steve Lomas tidlig i 2.omgang, selv om det like mye var West Ham spilleren som misset?

Jamie Carragher 7 - Carra var uvanlig mye med framover i dag, og høyrebacken hadde til og med en farlig avslutning mot slutten av 1.omgang. Etterhvert spilte han mer på det sikre, og hadde god kontroll bakover.

Djimi Traore 7 - Fortsetter å vokse i sin midtstopper-rolle. Riktignok ikke en særlig hektisk kamp for den unge franskmannen, men han omtrer med langt mer sikkerhet og ro enn tidligere, i tillegg til noen tacklinger som både er godt timet og som det lukter svidd av.

Sami Hyypiä 6 - Var ikke på høyden i sin opptreden foran West Hams eneste sjanse av betydning, noe som trekker ned i en kamp hvor kapteinen hadde bra kontroll uten å fremheve seg spesielt.

John Arne Riise 7 - Et skritt framover for nordmannen som har slitt litt med formen i det siste. Benytter seg bra av det rommet han får framover, og har også kontroll defensivt.

Danny Murphy 7 - Danny spiller seg også opp i forhold til siste kamp mot Valencia. Er mer venn med ballen og bidrar til flere av Liverpools farligste sjanser. En av de bedre offensivt hos hjemmelaget.

Salif Diao 6 - Startet kampen bra og gjennomførte en ny solid kamp. God i tacklingsspillet, men er mindre med framover enn hva som ofte har vært tilfellet tidligere.

Dietmar Hamann 6 - Jobber godt og har god oversikt defensivt. Vinner mange dueller, men slurver litt i sitt pasningsspill. Var ikke på sitt mest dominerende, men det var vel heller ikke nødvendig i dag.

Emile Heskey 6 - Vinner en del dueller og brøyter plass til bl.a. John Arne Riise. Får imidlertid ikke involvert seg særlig mye offensivt i sin venstre kantrolle.

Vladimir Smicer 8 - Godt å se tsjekkeren tilbake i spillehumør, i rollen han trives kanskje best i, nemlig som link mellom midtbanen og angrepet. Er involvert i de fleste av Liverpools sjanser, prøver seg alltid på kreative løsninger, og er i tillegg flinkere til å holde på ballen enn hva tilfellet gjerne har vært. Meget positivt "comeback".

Michael Owen 8 - Rørlig, frisk, og alltid farlig. Får gjort mye i sin ensomme spissrolle. Dagens matchvinner.

Steven Gerrard - Gikk rett inn i rollen til sin erstatter Smicer, på et tidspunkt da kampen var vunnet. Gjør en helt grei jobb i de tyve minuttene han var på banen.