Manchester City - Liverpool

Lør 28.09.02 kl.16:00 (PL) - Canal+ / Tilskuere: 35.141 / Dommer: Paul Durkin / Maine Road / Skrevet av: Anders Christensen

0-1 Owen!
Murphy slår en corner som en City-forsvarer header tilbake i feltet. City klarer ikke klarere etter gjentatte forsøk, og Owen kan helt umarkert dundre ballen opp i nettaket fra to meter.

Pauserapport
Manchester City har hatt ballen mest i en førsteomgang der Liverpool leder etter Owens tidlige scoring. Målet kom etter mye klabb og babb inne i City-forsvaret, og etter dette Liverpool har konsentrert seg mest om å forsvare seg, noe de har greid bra hittil. Anelka har vært frampå et par ganger for hjemmelaget uten at det har blitt veldig farlig. Et skudd ble klarert til corner, mens en suser av et langskudd gikk ca en halv meter til side for Dudeks venstre stolpe. Liverpool har hatt noen farlige kontringer, bl.a. et glimrende angrep da Murphy brøt og Gerrard spilte inn i midten til Owen, som fikk sitt skudd reddet. Owen har ellers vært livlig, og hadde en annen kjempesjanse da Jihai Sun headet tilbake. Owen plukket den opp, men Schmeichel reddet til corner. Ellers har Hamann vært god på Liverpools midtbane, og forsvaret har hatt brukbar kontroll.

2. omgang

MÅL!!!! 0-2, Owen!
Owen scorer etter 64 minutter. Gerrard spiller fri, og Owen setter ballen iskaldt til side for Schmeichel.

0-3 Owen(87)!!!!!
Schmeichel er langt ute. Owen finter vekk Sun, og kliner til fra 14-15 meter via stolpen og i mål.

Ingen tvil om at dette ble Michael Owens dag! Etter ukesvis med skriverier om Owens måltørke, gav han svar på tiltale i dag med tre mål mot Manchester City. Det var en merkelig kamp, der City eide ballen i store perioder, og dominerte banespillet fullstendig. Dette ble enda tydeligere i andre omgang, og det var tydelig at Houllier hadde gitt sine gutter beskjed om å ligge lavt. Taktikken virket da også prikkfritt da man var drepende effektive i angrepsfasen. Det så ut som at Liverpool gikk på banen i andre omgang for å forsvare seg, og selv om City hadde ballen klart mest, klarte de sjelden å skape de helt store problemene for Liverpools forsvar. Traore stod fram sammen med Hyypiä i andre omgang, og hadde en lang og viktig tå med i flere situasjoner. Ellers var selvsagt Owen hele tiden på alerten og scorer først etter et glimrende gjennomspill fra Gerrard. Ballen satte han iskaldt til høyre forbi Schmeichel. Det siste målet kom etter massivt, men frustrert City-press,og en Schmeichel som stod høyt oppe på banen. Owen kunne ha skutt med en gang, da målet stod tomt, men han valgte å roe ned, før han fintet vekk Sun og klinte ballen i mål fra 14-15 meter via stolpen. Ingen spillemessig stor kamp av Liverpool, men en hundre prosent taktisk vellykket gjennomføring.

Spillervurdering:
Jerzy Dudek 6- Misser med en utboksning i første omgang og gir en unødvendig retur tidlig i andre omgang. Redder ellers noen gode skuddforsøk fra Horlock og Anelka.

Jamie Carragher 6- Har bra kontroll bakover, men bidrar med lite offensivt. Rydder opp i en del farlige situasjoner.

Djimi Traore 7- Ingen tvil om at denne mannen er en mye bedre stopper enn back. Et lite minus for dårlig kommunikasjon med Dudek tidlig i andre, men rydder ellers opp i stor stil og får en tå på det meste.

Sami Hyypiä 8- Gjør vel egentlig ingen nevneverdige feil i dag. Står fram som sjefen i et godt forsvar. Rydder bra opp, og har også en del gode pasninger. Er frampå med en farlig heading i første omgang.

John Arne Riise 6- Gjør i likhet med Carragher en god defensiv jobb, men markerer seg ikke framover i det hele tatt.

Danny Murphy 6- Gjør mye grovarbeid, men blir veldig usynlig utover i kampen. Markerer seg lite framover på banen.

Steven Gerrard 7- Spillemessig fortjener han vel kanskje ikke noe mer enn enn 6'er, men med to målgivende pasninger gir jeg ham 7 under tvil. Er temmelig usynlig i dag, men markerer seg altså likevel med noen øyeblikks magi.

Dietmar Hamann 7- Den klart beste på Liverpools midtbane i dag. Særlig i første omgang spiller Hamann bra, med godt blikk og også bra driv framover. Mindre synlig i andre, men han beviser nok en gang hvor viktig han er i dirigentrollen.

Emile Heskey 6- Jobber nok en gang bra defensivt, men skaper for lite fra sin kantrolle. Kommer til en bra mulighet i første omgang, men skyter svakt og utenfor.

Milan Baros 6- Virker hele tiden villig til å gå på løp, men blir i dag for ensom i duellene med sterke stoppere som Distin og Howey. Byttet ut med Diouf.

Michael Owen 9- Så skjedde det alle har snakket om hele uka. "The goals have returned", og Owen er igjen den store helten. Det hjalp nok på selvtilliten med det tidlige målet, for det var den gode gamle St.Michael vi så i dag. Livsfarlig på kontringer, og drepende effektiv når muligheten bød seg.

El-Hadji Diouf 6- Spilte den siste drøye halvtimen, men markerte seg ikke. Ble liggende veldig langt tilbake på banen, og kom ikke til noen sjanser.