Middlesbrough - Liverpool

Lør 09.11.02 kl 16:00 (PL) - Canal+ / Tilskuere: 34.747 / Dommer: Mark Halsey / Riverside / Skrevet av: Tore Hansen / Torbjørn Flatin (spillerbørs)

Chris Kirkland

Houllier bytter ut 10 spillere i forhold til det laget som startet i ligacupkampen mot Southamton. Bare Steven Gerrard "beholder" plassen i dagens startoppstilling.
Ikke uventet stiller de røde fra Merseyside med sitt vanlige forsvar (så lenge Henchoz er skadet), og har bare justert litt på midtbanen som vant 2-0 mot West Ham forrige helg. Smicer har gitt fra seg plassen til Gerrard, mens Heskey og Owen spiller på topp. El-Hadji Diouf er ikke på benken.
John Arne Riise spiller i dag sin 50. ligakamp.

Liverpool presser Boro tilbake på banen i åpningsminuttene. Et godt løp fra Owen, etter et like godt fremspill fra Riise, og et langskudd fra Gerrard er foreløpig beholdningen.
Liverpool ser ut til å spille med samme formasjon som mot West Ham. Heskey ligger på venstrekant, mens Murphy har tatt over Smicers rolle i "hullet" bak Owen.

Middlesbrough mer inn i kampen, og spiller seg til en stor sjanse etter 12 minutter. Maccarone forsøker først å hælsparke ballen i mål etter et godt innlegg fra høyre. I den påfølgende duellen skrek hjemmepublikummet etter straffe pga en nærkontakt fra Diao. Reprisen viser at Boro-spilleren kastet i bakken.
Boro er inne i en god periode, og kommer flere ganger rundt på kantene våre.

Jevnspilt kamp når halve 1. omgang er passert. Lagene har hatt hver sin gode periode - med et lite overtak til bortelag. Owen har kommet til to brukbare halvsjanser de siste minuttene.

32 minutter: 0-0 er fortsatt er greit resultat i en kamp hvor ingen av lagene spiller seg til de helt store sjansene. Boro alltid farlig når de kommer rundt på kanten - og har vært dyktig til nettopp det - spesielt på vår høyreside. Liverpool ligger som vanlig med laget tett samlet - og det ser ut som Michael Owen fortsatt er mannen vi må stole på foran mål.

Kjempesjanse til Boro etter 40 minutter. Igjen kommer Greening rundt på venstrekanten - litt for enkelt? - og legger inn en god ball på lengste stolpe. Geremi vunner over Riise i lufta og header i nettveggen.

1. omgang: Liverpool spiller en vanskelig bortekamp - før tirsdagens avgjørende Champions League kamp i Basel, og er i utgangspunktet ute etter godt resultat. Føste omgang var ikke altfor velspilt - og bød heller ikke på mye underholdning for det nøytrale publikum. Gjestene fra Merseyside kom best i gang, mens Boro begynte å vise seg frem da de begynte å lempe gode baller inn i feltet fra kantene. Hjemmelaget har mange sterke folk på midtbanen, og har i perioder kjempet oss ut av stilen. Liverpool ligger som vanlig med ni spillere tett samlet på midtbanen og satser vekselvis på lange baller opp mot Michael og på raske overgang. Hjemmelaget har skapt de to farligste sjansene i en jevnspilt omgang. Man sitter med en følelse av at Liverpool må heve seg et lite hakk for å returnere til Anfield med tre poeng.

Middlesbrough best ut i andre omgang. De styrer i øyeblikket kampen med en god midtbane, og tvinger oss bakover på banen.

56 minutter: Maccarone får ballen i feltet og skyter i mål. Scoringen annulleres for offside. En riktig dommeravgjørelse. Liverpool sliter med å heve spillet sitt etter en dårlig start på omgangen.

Fire minutter senere er igjen Boro fremme og utfordrer Dudek med et hardt langskudd fra kanten. Det ligger et mål i luften. Liverpools midtbaneformasjon fungerer ikke i øyeblikket!

Smicer kommer inn for Gerrard etter 68 mnutter. Verken Stevie eller Murphy har sprudlet.

Etter 82 minutter skjer dessverre det som mange fryktet. Liverpool hadde riktignok klarte å demme opp litt - etter en god offensiv fra Boro i starten av omgangen. Ballen slås inn i feltet. Dudek går ut i duell med Boksic, og den polske keeperen har ballen. Men han mister den igjen, og Soutgate får fomlet ballen i mål på et meget løst skudd fra ti meter. Tabbe av Jerzy, men Middlesbrough leder ikke helt ufortjent.

Fire minutter kommer (endelig) Baros innpå, men det ser likevel ut som seiersrekken vår er i ferd med å bli brutt.

OPPSUMMERING: Sesongens første nederlag i ligaen er et faktum. Nederlaget kom etter en tung og vanskelig dag på Riverside etter syv strake seire i Premier League. Før dagens kamp hadde Liverpool ikke tapt i ligaen siden 27. april (borte mot Tottenham). Med seier til Arsenal på Highbury mot Newcastle er dermed forspranget ned til The Gunners bare ett poeng.
Det ble aldri noen god dag på Riverside. Til tross for en jevnspilt 1. omgang, hvor både spill og sjanser ble omtrent likt delt mellom lagene, var det likevel tydelig at Liverpool slet. Middlesbrough spilte godt på midtbanen, og utnyttet svakheter i en formasjon som aldri fungerte perfekt hos oss. Murphy klarte aldri helt å gjøre den jobben i hullet bak Owen som Smicer gjorde mot West Ham, Steven Gerrard kjemper fortsatt med å finne formen - og Heskey blir i beste fall et oppspillpunkt på venstre midtbane. Vi savnet rytme, de riktige bevegelsene og flere målfarlige spillere. I andre omgang var Middlesbrough beste fra start til mål, og kanskje burde Houllier ha lagt om tidligere. Kanskje litt urettferdig mot en mann som har gitt oss syv strake, men det var tydelig for "alle" at vi kunne trenge litt friskt blod utover i siste omgang. Houllier kunne uansett ikke forutse målet til Southgate åtte minutter før slutt. Dudek kommer ut og forsøker å holde, mens han kanskje skulle valgt å bokse? Han får aldri helt kontroll på ballen og Southgate slenger frem en fot - noe som er nok til å rulle ballen over målstreken. Middlesbrough vant ikke ufortjent på en dårlig dag for Liverpool og personlige feil avgjorde. Dette var ingen perfekt oppladning før tirsdagens avgjørende kamp mot FC Basel. I morgen blir det nok et lite spillermøte før avreise til Sveits. Men som Houllier har sagt så ofte før: - Liverpool er aldri så farlige som når de må gå ut å kjempe for et resultat. Forhåpentligvis holder i hvert fall den statistikken...

Spillervurdering:
DUDEK (6) - En uvanlig feil fra polakken avgjør kampen til hjemmelagets fordel. I en sjansefattig kamp hadde han forøvrig ikke allverdens å gjøre.

CARRAGHER (7) - Trår til så det smeller i duellene og slipper sjelden til motstanderen på sin side. Carra er også stort sett bra i sitt pasningsspill selv om en og annen langpasning går i hytt og pine.

HYYPIÄ (7) - Kapteinen ruver i midtforsvaret og har spesielt god kontroll i lufta. En av Liverpools beste på en skuffende ettermiddag.

TRAORE (7) - Djimi har flere suverene brytninger og lar seg aldri slå på farten. Gjør et par slurvefeil, men har likevel kommet for å bli.

RIISE (6) - De velkjente forseringene fra John Arne fikk vi først se mot slutten av kampen. Nordmannen gjør en grei defensiv jobb selv om han ikke er like kompromissløs som resten av den bakre fireren, og lar f.eks. Geremi komme litt lett til med en farlig heading i 1.omgang.

GERRARD (6) - Stevie G er fortsatt ikke i sin beste form. Nedlegger en solid arbeidsinnsats, og slår en og annen farlig cross fra sin posisjon på høyresida, men det spruter ikke av scouseren for øyeblikket.

DIAO (6) - Tøff i duellene, og store Salif har pondus i det meste han gjør. Ikke alltid like presis og konstruktiv i sitt offensive arbeid i dag.

HAMANN (7) - Tyskeren møtte uvanlig hard motstand mot Boateng & Co på det sentrale midtfeltet. Er uansett en av de få i grått som greier å være med å prege spillet.

MURPHY(5) - Danny har hatt en flott sesong, men formkurven har hatt en nedadgående kurve de siste ukene. Ble litt tung og ubesluttsom mot et godt forsvar og kom aldri til rette i sin offensive rolle.

HESKEY (5) - En annen som slet med å få være med å prege kampen. Blir for isolert på kanten og selv om han kom til en og annen avslutning ble det litt for puslete av muskelbunten.

OWEN (6) - Virket livlig og på hugget før pause, uten at han greide å utnytte de få mulighetene som ble skapt for ham. Slet med å komme nok med i spillet, uten at det nødvendigvis var hans feil.