Newcastle - Liverpool

Ons 01.01.03 kl 20:45 (PL) - Canal+ / Tilskuere: 52.157 / Dommer: Dermot Gallagher / St. James' Park / Skrevet av: Trym Oust Sonstad

Trist kveld på regntungt St. James' Park, da Liverpool spilte sin tiende ligakamp uten seier.

Diao (65)

Rapport 10 min.: Hektisk åpning på det nye året på et vått St. James Park. Ingen klarer å holde lenge på ballen og foreløpig har det vært mest midtbanekriging. Både Steven Gerrard og Salif Diao har pådratt seg gule kort allerede - begge feilaktig idømt..

MÅL! John Arne Riise lager et frispark omtrent på hjørnet av sekstenmeteren. Robert skyter via Milan Baros i den sprukne muren og inne ved den nærmeste stolpen. Skal motgangen ingen ende ta?

Rapport 30 min.: Fortsatt høyt tempo og oppjaget spill. Ved siden av målet har det bare vært en stor sjanse. Den kom i det 20. minutt, etter at Shearer og Acuna hadde kombinert fint på Liverpools høyre side. Bare en god benparade av Chris Kirkland avverget mål. Rimelig sjansefattig, altså, og også i spill har det vært temmelig jevnt. Kanskje har Newcastle vært hakket vassere, men dette har snudd litt de siste minuttene. Liverpools fremspill er i ferd med å bedre seg, etter at det så langt har vært for mange lange oppspill mot lagets egentlig enslige spiss, Baros.

Pauserapport: Mer innsats og tempo enn godt spill i første omgang, noe en søkkvåt bane må ta noe av skylden for. Bortsett fra en periode fra det 30. til de 40. minutt, har nok Newcastle vært det førende laget. Samtidig har de skapt litt mindre få sjanser enn Liverpool, for å si det sånn. Siden forrige rapport, har det vært tre sjanser. Først, i det 35. minutt, var det John Arne Riise som klinte til en corner på direkten. Skuddet ble dessverre blokkert. Det ble ikke Alan Shearers frispark fem minutter senere, men det strøk heldigvis på utsiden av stolpen. Rett før slutt kom Steven Gerrard fri inne i Newcastles sekstenmeter og slo en pasning på tvers inn foran mål. Bruno Cheyrou nådde fram et par meter for sent, så en Newcastle-forsvarer fikk klarert til corner - ikke helt uten risk for selvmål.. Nå kan vi ikke annet enn håpe at denne situasjonen blir toneangivende for andre omgang, og at denne blir bedre enn den første - i likhet med mot Arsenal. Ellers ser det stygt ut med tanke på poeng i dag, også!

Rapport 60 min.: Friskere og mer aggressiv start på andre omgang. Spesielt Milan Baros - nå er byttet ut med skade fordel ligadebuterende Neil Mellor (bildet) - har vært nære ved. Første gang i det 50. minutt, da en Gerrard-corner endte hos tsjekkeren ad omveier. Dessverre klarte han ikke å få kontroll over ballen alene med keeper. Tre minutter senere skjedde omtrent det samme etter frispark, men det ble med bare nesten for Baros. I det 55 minutt var det El Hadji Diouf sin tur til nesten å lykkes. Denne gangen var det en lang tå som forhindret Liverpool-scoring. Tross det, bortelaget er på hugget nå og fortjener en utligning hvis det fortsetter sånn.

UTVISNING! Fortjener utligning, men får i stedet en utvisning... Salif Diao ble utvist etter en stygg takling i det 65. minutt. Det første gule kortet, tidlig i første omgang, skulle han derimot ikke ha hatt. Synd for Liverpool, som likevel fortsatt er i siget, som da Mellor stusset bakover mot Newcastles mål i det 67. minutt. Shay Given avverget.

Rapport 75 min.: Liverpool holder motet oppe, kjemper bra og fortsetter å styre kampen, selv uten sin ellevte mann. Den eneste store sjansen siden sist kom da Vladimir Smicer gikk hele veien fra midtbanen til sekstenmeteren, hvor han leverte ballen til Mellor. 20-åringen gikk først overende på det glatte underlaget, men klarte så å reise seg, vende og skyte. Nok en gang traff skuddet en Newcastle-forsvarer og spratt ut til corner. Men håpet er ennå ikke ute! Rett før dette blir publisert er det derimot i ferd med å bli ruinert, da Diouf er heldig som slipper å bli utvist etter en flyvende knottetakling. Rett etterpå blir han byttet med Gregory Vignal, et bytte som dytter John Arne Riise fram fra venstre back.

Sluttrapport: Nok en trist dag, denne gang atpåtil på et tungt og regnvått St. James' Park  mot et av lagene vi må regne med å konkurrere med om en plass i Champions League. Bortsett fra de siste minuttene (da Kirkland avverget en stor Shearer-sjanse), var det Liverpool som førte hele andre omgang - selv en mann i undertall. Bare så synd da, at laget brukte hele første omgang på å komme igang, som om på Highbury. Sammenlignet med det nevnte besøket i London, var dagens kamp et klart skritt tilbake. Men sammenlignet med kampene før det igjen, var det bedring - iallfall defensivt og særlig i andre omgang. Sånn sett er det ikke lett å beskrive det som skjer, bortsett fra å slå fast at krisen vedvarer. Bare for å understreke det: Everton og Southampton er blant lagene som ligger foran oss på tabellen!

Spillervurdering:

Chris Kirkland 7 - Kan vanskelig lastes for baklengsmålet på den sleipe banen som gjorde keeperspill litt ekstra vrient.  Har et par kvalifiserte redninger, og selv om utspillende var av varierende kvalitet unngikk han nevneverdige feil på det vanskelige underlaget.

Jamie Carragher 6 - Tøff, kompromissløs, og med brukbart tak på Robert.  Hans manglende presisjon på fremspillende bidrar til at de røde mister ballen for lett.

Sami Hyypiä 8 - Stod fram og tillot paret Shearer/Bellamy lite.  Sterk i duellene, også på egne dødballer, og med få feil.

Stephane Henchoz 7 - Får som regel inn den avgjørende tåa mot kvikke angripere og gir heller ikke bort noe gratis i gjørmehullet på St. James' Park.  Midtforsvaret var den lagdelen som holdt mål i dag.

John Arne Riise 6 - Hadde en grei oppgave med å holde ferske Kerr i sjakk, men selv om han virket pigg og spillesugen greide han sjelden å engasjere seg offensivt.

Igor Biscan 5 - Kroaten har fysikken, og ikke så verst fart heller, men plassert ute på høyrekanten blir han som Bambi på isen.  Bidrar ikke til å skape bredde i det hele tatt.

Salif Diao 5 - Vant ballen en del i starten, men var aldri kreativ og kom etterhvert også stadig for sent inn i situasjonene.  Burde være en alt for rutinert spiller til å hoppe inn med knottene først ved midtlinja, etter først å ha blitt tildelt et gult tidlig i kampen.

Steven Gerrard 8 - På en tannløs midtbane uten oppfinnsomhet og trøkk måtte Stevie G prøve å gjøre mye av jobben sjøl.  Greide det til i hvert fall en viss grad, og var drivkraften så lenge Liverpool orket å presse hjemmelaget bakover fra starten av 2.omgang.  Storformen er like om hjørnet.

Bruno Cheyrou 5 - Det er nok noe kreativt og følsomt i de hvite fotballstøvlene, men hvis du skal spille på midtbanen mot Newcastle en mørk januarkveld i øsende regn må du først kunne slåss.  Det gjorde aldri Bruno, og han var da følgelig også helt anonym.

Milan Baros 5 - Fikk det ikke lett med å løpe på lange og vanskelige baller som ensom spiss i 1.omgang.  Da han kom til sjanser etter pause brente han dem.  Sannsynligvis ble han byttet ut fordi han fikk en smell, men det var uansett ingen god dag på jobben for tsjekkeren.

El-Hadji Diouf 6 - Greier å holde en del på ballen og skape noen situasjoner, selv om det alt for ofte er for langt tilbake på banen.  Newcastle hadde tydelig som mål og få han ut av fatning, og med hjelp av dommeren greide de til slutt det da afrikaneren burde fått sitt andre gule.

Neil Mellor 7 - Kom seg fri på høyrekanten en gang, og hadde nær scoret i ligadebuten da han fikk hodet på et frispark.  Når han i tillegg ga hjemmelagets forsvar en del bryderi må det karakteriseres som mer enn godkjent for unggutten i en periode av kampen hvor Liverpool stort sett spilte med en mann mindre.

Vladimir Smicer 5 - Det blir for puslete, for ofte, med Vladi.  Det var derfor neppe noe sjokk at på en bane delvis under vann og hvor de røde skal slå tilbake i undertall, så var ikke dette kampen for mannen som bærer det magiske 7'tallet for de røde.

Spillervurdering: Torbjørn Flatin