Spartak Moskva - Liverpool

Tir 22.10.02 kl 18.00 (CL) - TV3 / Tilskuere: / Dommer: Konrad Plautz (Østerrike) / Luzhniki / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Khlestov

Emile Heskey er tilbake på laget mot Spartak Moskva, og Michael Owen starter også igjen etter å ha blitt hvilt mot Leeds. Bruno Cheyrou er verken på laget eller på benken, uvisst av hvilken grunn. Reservelagets toppscorer Neil Mellor har blitt tatt ut blant reservene.

1.omgang:

En nokså rolig åpning i et ikke altfor kaldt Moskva, og på en gressmatte som til tross for å være litt løs ser brukbar ut. Liverpool synes å spille tradisjonelt 4-4-2, med Heskey som venstreving.

1-1!: Scoringer av Danishevskiy og Owen midtveis i 1.omgang.

Etter et nokså rolig første kvarter hvor Liverpool var stillestående våknet kampen til liv. Milan Baros fikk den første sjansen da han fikk lov til å kontrollere en corner fra Murphy og skyte fra 5 meter. Russerne fikk imidlertid avverket på streken. Tre minutter senere kunne tsjekkeren uforstyrret lade høyrebentet fra omtrent 16-meteren etter en dårlig klarering, men skuddet gikk like utenfor. Stor sjanse. Liverpool begynte å få mer fart på beina og det var en skikkelig kalddusj da en svak klarering gjorde at den gode Pavlenko kunne gi Danishevskiy sjansen til å skyte hardt og høyt tilside for Jerzy Dudek. Seks minutter senere var det imidlertid balanse i regnskapet. Jamie Carragher kom fra på høyresiden, og hans innlegg ble satt inn ved høyre stolperot fra Michael Owen's hode. Gjestene hadde også de farligste angrepet da det nærmet seg pause, og Emile Heskey hadde bl.a. en farlig heading. Ingen stor omgang av gjestene fra M'side, men selv om det har vært spillemessig nokså jevnt har Owen & Co vært langt vassere når de har gått til angrep. Russerne virker shaky når man presser den bakre fireren deres, og dette er en kamp hvor Liverpool bør kunne hente inn tre poeng.
Vi beklager igjen at vi hadde tekniske problemer utover i 1.omgang.

2.omgang:

Kampbildet synes å fortsette etter pause. Spartak har ballen en del, men Liverpool er vassere framover. 51 minutter var spilt da gjestene igjen var nære på. Salif Diao vinner på midtbanen, og Michael Owen greier nesten å komme seg igjennom på stikkeren som afrikaneren sender. Angriperen får imidlertid ikke helt kontroll.

Liverpool gjør sitt første bytte ved å sette inn Grégory Vignal for Emile Heskey. Angriperen har trolig fått føling med sin lyskestrekk igjen. Vignal synes å gå rett inn i Heskey's rolle på midtbanens venstreflanke.

Under en rolig periode av kampen får Spartak ut av det blå en god mulighet. Et tidlig innlegg fra russernes høyreside ender hos Danishevskiy, som er kommet foran Traore inne i feltet, men Dudek reagerer lynhurtig på avslutningen ved første stolpe.

MÅL!: 1-2, Michael Owen!

I en periode hvor Liverpool har skapt lite sjanser tar man ledelsen etter 69 minutter. Sami Hyypiä rager som et fyrtårn etter et frispark fra Murphy, men headingen går i tverrliggeren. Sami prøver å sende returen i mål, men denne gang blir forsøket reddet på streken. Michael Owen er imidlertid på plass slik en måltyv skal være og får puttet ballen over mållinjen.

Grégory Vignal fikk tyve minutter før han ble byttet ut som innbytter. Ny skade for unggutten. Igor Biscan har kommet inn for noen få minutter på førstelaget. Nå gjelder det uansett å kunne holde tett bakover.

Et pent angrep ender med at Diouf nesten finner Owen fri foran mål. Liverpool har så langt ikke hatt særlig problemer med å beskytte ledelsen. Fem minutter igjen av ordinær tid...

MÅL 3-1 ved Michael Owen.

Et flott angrep nede ved Liverpools høyreside ender med at Danny Murphy spiller fram til Michael Owen ved borte stolpe. Toppscoreren kan enkelt sluttføre sitt andre hat-trick for sesongen.

Liverpool prestere en jobb i Moskva som var like kald som været. Til tross for at man kom under midtveis i 1.omgang, i en periode hvor man selv hadde begynt å skape sjanser, holdt man roen og strategien. Med et kompakt forsvar og sentral midtbane begrenset man russerne stort sett til halvsjanser, og framover har man Michael Owen. Liverpool skapte ikke veldig mange sjanser i denne kampen, men de som kom var gjerne farlige. Det var uansett en ypperlig avslutning som sørget for utligning seks minutter etter at hjemmelaget tok ledelsen. En uforstyrret Jamie Carragher fikk legge inn fra høyrekanten, og Michael's pene hodestøt spratt inn nede ved den venstre stolperota. Liverpool hadde fortjent en ledelse ved pause etter at Milan Baros hadde to kjempesjanser før måltavla ble satt i sving på et halvfullt Luzhniki stadion.
I en nokså sjansefattig 2.omgang tok Liverpool ledelsen da Sami Hyypiä vant to dueller inne i feltet etter et frispark fra Murphy. Begge ganger brukte finnen sitt lyse hode, den første gangen endte læret i tverrliggeren, den andre gangen ble den klarert på streken. Michael Owen var imidlertid på rett sted til rett tid og fikk satt ballen bak keeper. Nokså halvhjertige russiske forsøk på å komme inn i kampen ga gode kontringsmuligheter for Liverpool. Helt i sluttsekundene ga det resultater da Danny Murphy ga Michael Owen hans hat-trick på et sølvfat.
Dette var første gang et engelsk lag har vunnet på russisk jord, og mer viktig for LFC; man styrket sin posisjon betraktelig i gruppe B i Champions League. Emile Heskey, Milan Baros og Grégory Vignal ble alle byttet ut, og det er engstelse for at Heskey og Vignal kan ha fått mer skadeproblemer.

Spillervurdering:
Jerzy Dudek 7 - En flott redning da kampen stod og vippet på 1-1. Ellers ikke veldig mye å gjøre. Iskald på tilbakespill.

Jamie Carragher 7 - Ny, bunnsolid kamp på høyrebacken. Fikk også noe så uvanlig som en målgivende pasning da han stod bak 1-1 målet til Michael.

Sami Hyypiä 7 - Råsterk i duellene, og brøyter vei i forkant av ledermålet. Et par slurvete pasninger trekker litt ned for vår kaptein.

Djimi Traore 8 - Hans beste kamp i Liverpools midtforsvar? Djimi vant "alle" dueller med dødsforakt og var bokstavelig talt stor i dag. Begynner talentet endelig å etablere seg for alvor?

John Arne Riise 6 - Fikk kjørt seg litt i starten, men stod brukbart i mot og gjorde i likhet med resten av forsvaret en stødig kamp. Konstrerte seg først og fremst om sin defensive oppgave i dag og har ikke helt den store spruten om dagen.

Danny Murphy 8 - Begynte litt slurvete, men da "Danny Boy" fikk orden på sitt spill ble også Liverpool mer sjanseskapende. Flere flotte pasninger og et par superraid på høyresida. Fikk fortjent sin assist i sluttsekundene.

Dietmar Hamann 8 - Nok en bunnsolid forestilling av tyskeren som trives i slike oppgjør. Gir motstanderen minimalt med rom foran Liverpools 16-meter og gjør få feil i sitt pasningsspill.

Salif Diao 8 - Afrikaneren er i ferd med å bli en skikkelig "hit" i den helrøde drakta. Råsterk, stort sett stødig med pasningsfoten, og kan også bidra med saker fremover. Det største komplementet vi kan gi han er at Stevie G ikke er særlig savnet for øyeblikket.

Emile Heskey 6 - Kom aldri særlig inn i kampen på venstresiden, og må også ta noe ansvar for baklengsgoalen. Ble byttet ut og kjente til lyskestrekken?

Milan Baros 6 - Var farlig frempå i 1.omgang og hele tiden villig til å gå på løp. Fikk det imidlertid ikke helt til å lykkes og ble mindre synlig etterhvert.

Michael Owen 9 - En uthvilt toppscorer var alltid på jakt etter scoringer i et urutinert russisk forsvar. En flott heading, og to "goalgetter mål" senere hadde han fått sitt hat-trick. Slu, farlig, effektiv, og i toppform!

Grégory Vignal - Full av innsats på venstresiden, men virket i overkant ivrig og slet med å komme inn i kampens tempo. Skadet eller bare byttet ut taktisk etter tyve minutter på banen?

El-Hadji Diouf - Et godt innhopp. Synes å være en perfekt mann å sette inn når Liverpool skal sikre en ledelse. Flink til å holde på ballen, sleip å få tak i, og skaper dermed masse frispark. Taktisk dyktig i dag.

Igor Biscan - Fikk noen få minutter på venstrekanten, hvor han gjorde en grei innsats.