Sunderland-Liverpool

Søn 15.12.02 Kl 17:05 (PL) - C+/Sky / Tilskuere: / Dommer: M. Halsey / Stadium of Light / Skrevet av: Tore Hansen

Det fjerde strake nederlaget i ligaen er et faktum. Med kaptein Hyypiä på tribunen - satt ut av laget eller hvilt? - avsluttet de røde igjen sterkt. Men ikke godt nok til å vinne!

Murphy

Liverpool har kun tatt 1 poeng på de fem siste ligakampene, og jakter sin første seier i Premier League på over en måned når lagene møtes på Stadium of Light. Sunderland ligger utsatt til i bunnen av tabellen, og er også på desperat poengjakt.

Jason McAteer og Jody Craddock er skadet for hjemmelaget. McAteer "unngår" dermed å møte sine tidligere lagkamerater, mens Stephen Wright og Phil Babb ser ut til å starte i forsvar på dagens Sunderland-lag. Emile Heskey står over for gjestene.

Sami Hyypiä satt ut av laget eller hvilt?
Før kampstart kom den dramatiske beskjeden om at Sami Hyypiä ikke spiller. På Liverpools Offisielle Nettsted ble det først lagt ut en melding om at kapteinen var "axed" - satt ut av laget. Etter kampslutt har Houllier gått ut og sagt at Sami ble "hvilt". Inntil videre får vi tro at den siste versjonen stemmer. Det skapte uansett forbauselse at Biscan gikk inn i midtforsvaret foran spillere som Markus Babbel og Djimi Traore! Baros spiller på topp sammen med Owen.

3. min: To raske cornere av Liverpool - uten at det fører til noen farligheter. Sunderland slår kontra og Flo ruller opp et farlig angrep som endre med hjørnespark til hjemmelaget.

Sami Hyypiä zoomes inn på tribunen. Nesten trist å se den store finnen sitte blant publikum på en dag som dette.

12. min: Første store sjanse til Sunderland når Flo finner Phillips på høyrekanten. Baller blir spilt på tvers til en nokså umarkert Kilbane. Skuddet går heldigvis utenfor.

21. min: Jevnspilt i regnet på Stadium of Light når halve første omgang passerer. Begge lag har hatt et par skudd og halvsjanser. Liverpool spiller i en tradisjonell 4-4-2 oppstilling.

23. min: Flo er igjen sentral når de ruller opp et nytt angrep på høyre. Flo kommer nokså alene, avventer og spiller til Phillips som skyter halvannen meter utenfor bortre stolpe.

28. min: Muprhy går gult for usportslig oppførsel etter å ha kastet ballen på en motspiller.

30. min: Sunderland har ballen mest og har for øyeblikket et lite spillemessig overtak.

36. min: Sunderland ikke ufortjent opp i føringen da McCann lobber perfekt over en utrusende Kirkland. Carragher ikke helt uheldig forut for scoringen da han halvveis liggende ventet på at dommer skulle blåse  frispark. I stedet fanger Flo opp ballen og spiller fri McCann. Kanskje burde Kirkland ikke gått fullt så langt ut?

40. min: Hjemmelaget har det meste av spillet da Smicer kommer til med et godt skudd på keepers venstre hjørne.

43. min: Baros kommer fri i midten og er plutselig helt alene med keeper. Tsjekkeren misbruker en 200% prosent sjanse! LFC i ferd med å sette inn en sluttspurt før pause.

PAUSE
Går det mot Liverpools fjerde strake tap i ligaen? Ved pause leder i hvert fall et godt arbeidssom Sunderland 1-0 og har hatt initiativet i en ikke altfor velspilt 1. omgang. De første 45 har først og fremst vært preget av mye hard jobbing i regnet på Stadium of Light. Været har ikke innbydd til finspill for noen av lagene. Mange satte et stort spørsmåltegn ved vrakingen av Hyypiä før kampen. Igor Biscan ble overraskende valgt foran klubbens kaptein - og er ikke skyld i at Liverpool ligger under. Som vanlig den siste tiden, spiller Liverpool uten selvtillit og fasong fremover på banen. Typisk misbruker Baros en kjempesjanse et minutter før slutt. Målet kom etter en litt merkelig situasjon på venstrekanten. Ballen havnet etterhvert hos McCann som lobber over Kirkland.

46. min: Hamann går ut i pausen med en skade i leggen. Riise kommer  inn. John Arne spiller på venstre kant, Smicer inn i midten.

49. min: Owen legger fint igjen til Baros som skyter på direkten fra 15-16 meter. Keeper er raskt nede og får slått til corner.

53. min: Murphy tar et bra frispark. Skuddet har retnng mot krysset, men Macho får slått til corner! Liverpool virker friskere nå i 1. omgang.

58. min: Nytt farlig skudd fra Murphy etter fint forarbeid på venstre. Danny skyter 5 cm utenfor venstre stolperot.

61. min: Kirkland redder straffe etter at Carragher har stoppet ballen med hånda!!

63. min: Diouf kommer inn for Biscan! Traore går inn i midtforsvaret, og Riise ned på venstreback. Etter en sterk offensiv av Sunderland, har Liverpool tatt over.

68. min: Endelig lyktes det for Liverpool! Carragher sender en lang ball inn mot midten av feltet. Baros er helt på grensen av offside når han tar i mot ballen og vender rundt. Alene med keeper gjør han denne gangen ingen feil, og setter den kaldt nede til venstre.

71. min: Diao kommer inn for Smicer. Liverpool har bruk for muskler i sluttminuttene.

78. min: Meget godt raid av Diouf på høyresiden. Kommer seg helt ned til dødlinja og legger inn til Owen. Spissens første forsøk blir blokkert. Han forsøker også å plassere returen mellom stengene - uten å lykkes - i stedet for å spille til bedre plasserte Baros.

81. min: Liverpool kommer til mange avslutninger - og presser hjemmelaget hardt bakover på banen. Både Diouf og Baros kommer til med gode skuddforsøk. Milans skudd er bare centimetere utenfor!

85. min: Helt i mot spillets gang går hjemmelaget opp i føringen fem minutter før slutt. Innbytter Procter scorer sitt første Premier League mål når først Traore og deretter Henchoz ikke klarer å rydde opp i midtforsvaret. Skuddet går lavt i mål til høyre for Kirkland.

SLUTT
Ligamarerittet fortsetter! Vårt fjerde strake nederlag er et faktum etter 2-1 nederlag på Stadium of Light. Til tross for den dårlige formen den siste tiden, ville Liverpool hatt en gylden mulighet til å ta innpå ligaleder Arsenal med seier. Igjen kom de røde dårlig i gang. Igjen spilte de uten selvtillit, uten fasong og gjorde altfor mange feil til å spille god fotball. Med navnet til Igor Biscan på startoppstillingen i stedet for en Hyypiä som ble satt ut av laget (!) - leverte lagene en jevnspilt første omgang i vanskelige forhold. Kampen ble aldri velspilt, men begge lag kjempet godt - det var brukbar fart og det var stor nerve spesielt i 2. omgang. Etter at vi igjen kom et mål bakpå før pause, hevet laget seg i andre omgang. Vi gikk hardt ut og tok over styringen - skapte sjanser, men hadde ikke nødvendig tur foran mål inntil Milan Baros satte inn utligningen. Det var en pen scoring, hvor han dro med seg et gjennomspill fra Carra og satte ballen iskaldt under keeper. Før det hadde Chris Kirkland gjort en god strafferedning fra McCann. Chris lurte seg et par meter ut og var raskt nede på skuddet! Etter utligningen lå det et Liverpool mål i luften da plutselig innbytter Proctor får kranglet med seg ballen forbi Traore og Henchoz. Han skyter utagbart forbi Kirkland 5 minutter før slutt. En skikkelig kalddusj og en bitter pille å svelge på en dag hvor uavgjort hadde vært et rettferdig resultat.

PS: Liverpool har ikke tapt fire strake i ligaen siden Graeme Souness' dager på Anfield. Den kontroversielle skotten ledet laget sitt til tap mot Coventry, Blackburn, Everton og Chelsea i perioden 1. til 25.september 1993.

SPILLERBØRS

Kirkland (8)

Chris står igjen frem som vår beste spiller. Vil helt sikkert se videon med det første målet om igjen en del ganger, men kan heller ikke direkte lastes for målet – selv om han befant seg litt i ingenmannsland da lobben kom. Er sikkerheten selv ellers – og gjør en meget god redning på straffesparket. Får også plusspoeng for å sette ballen raskt i spill.

Carragher (6)

Vanskelig å se på tv-bildene nøyaktig hva som skjer når dommeren dømmer straffe mot ham. Ser ut som ballen går i både ansiktet og hånda, og egentlig ikke så mye å si på avgjørelsen fra mannen i sort. Spiller ellers stort sett som vanlig – burde kanskje hatt frispark da Sunderland scoret sitt første?

Henchoz (6)

Er den jevneste av våre bakerst. Er ikke heldig på det siste målet – igjen er det litt klabb og babb – og rot med klareringer som straffer seg. Men gjør også mye bra gjennom 90 minutter.

Biscan (6)

Den store overraskelsen på dagens lagoppstillingen. Litt urettferdig for ovenfor Igor å komme inn å komme inn for en vraket Sami Hyypiä – i en uvandt posisjon. Det blir nesten som å hoppe er Wirkola med dårlig utstyr attpå til. Når det er sagt gjorde ikke Igor noen grove feil. Slet litt med offsidelinja – har kanskje ikke nok fart i den rollen?, men har samtidig egenskaper som gjør at han kan bli brukt som vikar i ukjent farvann. Men hvorfor Houllier velger å foreta et slikt bytte på en så sentral plass når laget sliter med selvtillit…?

Traore (6)

Djimi er innsatsfull og relativt sikker defensiv. Det ble åpent er par ganger på kanten hans i første omgang. Spilt seg opp, men viser etter vår mening igjen at han er en enda bedre spiller ved siden av Hyypiä eller Henchoz i midtforsvaret. Når han kommer seg fremover på banen er innleggene og pasningene altfor ofte altfor svake.

Murphy (7)

Er den beste på midtbanen, og er nær ved å komme på scoringslisten med et par svært gode skuddforsøk. Kreativ og forsøker å finne konstruktive løsninger når han går fremover. Mister sjeldent ballen og er en god motor.

Gerrard (6)
Spiller litt slik vi har blitt vandt med ham de siste ukene. Glimter til, men gjør også feil og tabber som man bare rister på hodet av. Houllier regner med at Stevie kommer til å spille seg i form – trolig har han også rett i det, men bevismaterialet er enda for tynt.

Hamann (6)

Tyskeren måtte ut i pausen med skade. Spiller en kamp på det jevne, men heller ikke mer i regnværet i første omgang. Forhåpentligvis er ikke skaden alvorlig.

Riise (6)

Nordmannen spilte heller ikke i dag fra start uten av noen helt vet hvordan han spilt seg ut av laget? Er en potet på venstrekanten, opererer på flere plasser, og gjør først og fremst en jobb i en kraftkamp som dette.

Smicer (5)

Hva skal man egentlig si om Vladi? Gjør enkelte glimrende kamper, og har også kamper hvor han ikke spiller så godt, men likevel er involvert i det meste som skjer fremover. I dag passet ingen av disse beskrivelsene.

Diouf (7)

Kom inn og gjorde et positivt innhopp. Er noe av det nærmeste vi har en driblesterk vingspiller, og beviser at han har kvaliteter å tilføre hvis han blir brukt riktig. Vandrer fra side til side, og hadde et par gode raid på kantene. Har svakheter defensivt, men du verden som han jobber og sliter!

Baros (8)

Det vil være en grov forsømmelse av Houllier å ikke gi Baros flere kamper fra start fremover. Er vår beste angrepsspiller, skulle ha scoret på slutten av første omgang, men så ut til å bli en slags helt med målet i andre omgang, så lenge det varte. Flink til å komme i scoringsfarlige situasjoner. Sterk i kroppen, fiks og frekk. Vil se mer av Milan frem mot jul!

Owen (5)
En litt tung dag for Michael, hvor Liverpool er trege med å komme fremover, og som oftest spiller mot et etablert forsvar. Det gjør jobben til Owen enda vanskeligere. Kommer knapt nok til en avslutning.