Vitesse - Liverpool

Tor 28.11.02 kl 20.45 (UEC) - / Tilskuere: / Dommer: Enrique (Spania) / Gelredome / Skrevet av: Anders Christensen / Torbjørn Flatin (spillerbørs)

Diao 21

3.plass i gruppe B i Champions League gjør at Liverpool må fortsette sitt spill i Europa i UEFA-Cupen. Nederlandske Vitesse er motstander i 3.runde. Stephane Henchoz gjør comeback etter skade, mens Jerzy Dudek beholder keeperplassen.

1. OMGANG:
Liverpool forsvarer målet i den svingen de fleste Liverpool-supporterne befinner seg.

Cheyrou og Diao spiller sentralt i midten, men Gerrard på høyre og Murphy på venstre.

2 min: Henchoz markerer seg tidlig med en glimrende takling mot Claessens.

9 min: En skadet Cheyrou byttes ut med Smicer. Cheyrou holder seg til kneet mens han bæres ut på båre.

10 min: Gerrard legger inn fra høyre, men Jevric plukker enkelt.

14 min: Owen vinner Liverpools første corner.

Smicer spiller i en offensiv rolle rett bak Baros og Owen.

17 min: Liverpool har et frispark fra god posisjon, men Murphy skyter rett i muren.

20 min: Dudek redder et frispark fra Janssen.

21 min: Diao feller Janssen og får gult kort.

25 min: Vitesse klarer ikke klarer en Liverpool-corner, men Gerrards volley går himmelhøyt over.

26 min: MÅL! 0-1, Owen. Gerrard spiller fram Baros, som igjen spiller fri Owen som avslutter iskaldt fra 10-11 meter.

29 min: Owen spiller fri Murphy inne i feltet, men Murphy skyter over. Stor sjanse for Liverpool!

32 min: Murphy utnytter slapt forsvarsarbeid hos vertene, men headingen hans går like over.

35 min: Frankel kommer i boka etter en sein takling mot Gerrard.

41 min: Gerrard skyter like over med en suser fra 25 meter.

43: En umarkert Mustapha kommer til avslutning på blindsida av Liverpools forsvar, men skudddet går heldigvis utenfor.

PAUSERAPPORT:
En meget positiv førsteomgang av Liverpool. Det tok ca 15 minutter før hjemmelaget hadde løpt fra seg, dog uten at de skapte de store farlighetene. Etter dette har Liverpool hatt bra kontroll, og spesielt midtbanen har vært veldig positiv og mye mer aggressiv og angrepsvillig enn i de siste kampene. Steven Gerrard viser prov på at han er på vei tilbake med flere glimrende pasninger, bl.a. en i forkant av målet. Murphy er også hele tiden farlig og kommer til flere gode avslutninger. Vladi er hele tiden på sprang og er flink til å skifte posisjoner med Murphy. Midtbanen er generelt veldig bevegelig og bedre enn på lenge. Forsvaret har full kontroll, og de to stopperne tar seg greit av det lille som kommer av Vitesse-angrep. Baros og Owen er hele tiden villige til å gå på løp, og er farlige hver gang de har sjansen. Et skår i gleden er skaden til Chayrou, som virket veldig alvorlig. Franskmannen tok seg til venstre kne, og ble tatt ut på båre i store smerter.

2. OMGANG:
Sjansefattig i åpningsminuttene.

54 min: Baros går ned etter en duell og holder seg til kneet. Han kommer seg heldigvis snart på beina igjen.

57 min: Frankel treffer nettveggen med et skudd fra skrå vinkel.

59 min: Murphy spiller fri Owen i midten, men alene med keeper setter han ballen rett på Jevric. Svakt av Owen.

60 min: En feil av Hyypiä gir Mbamba en stor mulighet, men Henchoz får blokkert skuddet i siste øyeblikk.

64 min: Henchoz er på plass igjen å får reddet et innlegg til corner. Vitesse presser nå.

65 min: Owen misser alene gjennom etter glimrende forarbeid av Baros. Skjøt først rett på Jevric, og returen satte han utenfor. Helt utrolig. Owen burde hatt hat-trick nå.

67 min: Owen alene gjennom for tredje gang, men igjen redder keeper. Dette er ikke Owens dag! (til tross for målet)

70 min: Mustapha legger inn fra høyre og Claessens header like over. God sjanse for Vitesse.

71 min: Smicer alene gjennom etter forarbeid av Baros igjen, men igjen redder Jevric. Liverpool er meget ineffektive, og burde ledet stort.

73 min: Emile Heskey inn for en stålende Milan Baros.

77 min: Hjemmefansen roper på straffe etter at Mbamba gikk ned i duell med Hyypiä og Dudek, men dommer vinker spillet videre.

77 min: Rojer og Sone inn for Frankel og Mbamba.

79 min: Murphy spiller gjennom Gerrard som takles i siste øyeblikk før han får avsluttet.

81 min: Mustapha skyter i stanga, og Sone setter returen utenfor! Liverpool heldige.

86 min: Gerrard tvinger fram en god redning fra Jevric med et lavt og hardt skudd.

90 min: Claessens får en kjempesjanse inne i feltet, men Dudek redder mesterlig.

Slutt.

SLUTTRAPPORT:
Med 1-0 over Vitesse i Nederland, har Liverpool skaffet seg et meget godt utgangspunkt foran returmøtet på Anfield om to uker. Etter å ha dominert førsteomgangen klart spillemessig, fikk vi et annet kampbilde i andre omgang. Liverpool ble liggende mye lavere, mens Vitesse presset på for å få en utlikning. Liverpool hadde likevel stort sett full kontroll og var hele tiden livsfarlige på kontringene. Blant annet var Owen alene gjennom tre ganger og Smicer en gang. Liverpool var aggressive og direkte i angrepsspillet, og det var en fullt fortjent seier. Liverpool var helt klart det farligste laget, og med bedre uttelling på sjansene kunne man ha vunnet med mye større margin. Vitesse fikk imidlertid en kjemepesjanse på slutten av kampen da Mustapha skjøt i stolpen, og for blankt mål setter innbytter Sone returen utenfor. Liverpool var heldige i den situasjonen, men greide heldigvis å ro seieren i land.

Spillervurdering:
Jerzy Dudek-6 Har lite å gjøre i dag, men gjør en grei match totalt sett. Litt shaky et øyeblikk i andre omgang når han kommer på halvdistanse. Gjør en god redning på slutten og befester sin stilling som klubbens føsrstekeeper.

Markus Babbel-6 Greier seg bra defensivt, men er lite med framover. Kommer med en reddende tå i andre omgang.

Stephane Henchoz-7 Godt å ha ham tilbake. Sterk i duellene og umulig å komme forbi. Beviser hvor viktig han er for et forsvar som var mye mer homogent i dag enn i det siste.

Sami Hyypiä-7 En bra match av kapteinen. Ruver i lufta og er tøff i duellene. Litt varierende framspill.

Djimi Traore-6 Ujevne framspill og plasseringer, men kompenserer med stor fart og gode taklinger. Får litt problemer på sin side mot slutten av kampen.

Danny Murphy-8 Gjør en meget god match og er Liverpools beste i dag. Kommer til flere sjanser i første omgang, og er gjennom hele kampen involvert i det meste Liverpool foretar seg framover på banen. Er svært konstruktiv, vinner baller, og jobber utrettelig.

Steven Gerrard-7 Utvilsomt et skritt i riktig retning for Stevie G. Veldig positiv i dag. Er villig til å ta tak i kampen, er aggressiv, og slår mange gode pasninger. Slukner litt mot slutten av kampen.

Salif Diao-6 Fikk et tidlig gult kort, og ble kanskje litt preget av det. Gjør en grei jobb, men er ganske anonym i sin ankerrolle. Vinner en del dueller, men er litt upresis i pasningsspillet.

Vladimir Smicer-7 Er veldig aktiv og villig til å gå framover. Lykkes ikke i alt han foretar seg, men bidrar med mye offensivt og er hele tiden et faremoment.

Milan Baros-7 Kommer ikke til så mange sjanser i dag, men er ofte involvert når noe skjer. Er hele tiden farlig, og det var et fint forarbeid til Owens mål. Bør starte mot United på søndag.

Michael Owen-7 Drøssevis med sjanser for Michael i dag, og scorer på kanskje den vanskeligste av dem. Misser bl.a. tre ganger alene med keeper, men han er hele tiden på sprang og er en konstant trussel for vertenes forsvar.

Bruno Cheyrou Spilte bare 9 minutter før han måtte ut med en kneskade.

Emile Heskey Kom inn for Baros mot slutten, uten å markere seg.