Aberdeen - Liverpool

Tir 05.08.03 kl 20:00 (Preseason) - / Tilskuere: 20.469 / Dommer: Alan Freeland / Pittodrie / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Tage Herstad(i Aberdeen)

Sterk 2.omgang hvor Harry Kewell scoret sitt første mål for de røde. Murphy, Heskey og Mellor 2 nettet også.

Luzi

Liverpool med et lag for hver omgang i kveld. Det betyr at flere av de lovende ungguttene får en gylden mulighet til å vise seg fram. Florent Sinama-Pongolle og Anthony le Tallec spiller begge fra start, mens John Welsh starter andre omgang i ESS Centenary Cup matchen mot Aberdeen på Pittodrie.

1. omgang:

1-0: Aberdeen går opp i ledelsen etter bare to minutter, australieren Zdrilic setter ballen bak Kirkland etter en cornersituasjon.

1-1: Danny Murphy utligner etter åtte minutter av kampen. Pongolle lar inn fra siden, le Tallec header ned til Murphy som knaller til på hel volley fra 20 minutter og rett i kassa.

Liverpool har kommet seg etter åpningsjokket og Baros har også vært frempå et par ganger i et friskt åpningskvarter.

Henchoz må rydde opp under et farlig Aberdeen angrep, og Chris Kirkland må også reagere raskt for å stoppe et gjennomspill, men halvveis i omgangen er det likevel Liverpool som har hatt flest avslutninger på mål.

Aberdeen får et farlig frispark like utenfor 16-meteren da Kirkland tror dommeren har blåst og tar ballen med hendene.  Keeperen retter imidlertid opp ved å redde forsøket.

30 minutter spilt og Sinama-Pongolle skyter et lavt skudd som keeper redder.

32 minutter og Baros sender ballen utenfor etter et soloraid.  Like etterpå skyter Murphy uvanlig svakt utenfor på et frispark fra drøyt tyve meter.

De røde har ikke imponert spesielt den første halvtimen.  Flott scoring av Murphy, mens 18-årige Sinama-Pongolle har jobbet bra, ellers har det vært nokså grått.

40 minutter - Florent Sinama-Pongolle brenner et straffespark, etter at han selv ble felt.  Skuddet var svakt rett på keeper.

Et susende skudd fra Vignal like før pause blir slått til corner.

Pauserapport fra Aberdeen: Totalt sett en skuffende omgang fra Liverpool.  En midtbane med Murphy, Biscan, Le Tallec og Diouf greier ikke å skape noe trykk, og spissene Sinama-Pongolle og Baros må gjøre mesteparten av angrepsjobben selv.  Scoringen fra Danny Murphy var flott, ellers har det vært lite som har gledet et fullsatt stadion.  Florent Sinama-Pongolle får også et pluss for 45 minutter med stor innsats og vilje til initiativ.  Dessverre misbrukte han sjansen til å score sitt første mål for de røde da han satte et straffespark svakt rett på keeper etter selv å ha blitt felt.  I andre enden har Aberdeen kun truet gjestene ved et par anledninger, og farligst var det da Kirkland måtte reagere raskt på et gjennomspill.

2.omgang:

Det er kun Chris Kirkland av de som begynte kampen som også starter etter pause.  Alle utespillerne er byttet ut altså, og man har i tillegg Patrice Luzi og Neil Mellor på benken.

Steven Gerrard har overtatt kapteinsbindet fra Sami Hyypiä.

1-2:  Heskey kommer seg fri og dunker ballen inn fra en skrå vinkel.  En flott individuell scoring fra den store spissen.

1-3:  Harry Kewell scorer sitt første mål for Liverpool!  Australieren finter seg flott fri før han løfter ballen over keeper.  Michael Owen la opp til Liverpools nummer syv med en flott forsering.  Glimrende scoring!

Liverpool spiller med tre sentralt, hvor Welsh er høyre, Gerrard sentralt og Cheyrou på venstre.  Harry Kewell har en rolle rett bak spissene.  Midtbanen har fungert langt bedre etter pause enn hva tilfellet var i 1.omgang.  Unge John Welsh biter bra fra seg.

64 minutter og Michael Owen brenner en kjempesjanse da han alene med keeper vipper ballen utenfor.

Owen og Djimi Traore har begge vært ned og fått behandling, men har begge kommet seg på beina igjen uten tilsynelatende problemer.

Neil Mellor kommer inn for Emile Heskey.  Emile har også fått en smell, men det skal ikke være alvorlig.

1-4: Neil Mellor har vært på banen i fem minutter før han sender ballen i nettet.  Et skudd fra Bruno Cheyrou åpnet opp for at spissen kunne gjøre en bra avslutning.

1-5:  Mellor igjen!  Et flott fremspill fra Michael Owen gjør at John Arne Riise får en sjanse.  Keeper halvklarer skuddet og Mellor er frempå slik en måltyv skal være.

Sluttrapport fra Aberdeen:  Det var et helt annet Liverpool som entret banen i 2.omgang.  Steven Gerrard skapte mer pondus sentralt på midtbanen, mens Michael Owen og Emile Heskey var friske og angrepsvillige på topp.  Den største forskjellen var kanskje likevel Harry Kewell, som skapte masse trøbbel for Aberdeen i sin rolle bak de to spissene.  Plutselig viste man spilleglede, det ble produsert sjanser, og fire scoringer ble altså satt inn etter pause.  Aberdeen var i realiteten sjanseløse, og hadde nok med å forsvare seg.  Da trivdes også Neil Mellor.  Scoringsmaskinen fra reservelaget kunne gjøre to mål mot slutten av kampen, etter at Heskey og Kewell hadde gjort hver sin flotte scoring tidlig i 2.omgang.  Målet til Harry hans første i Liverpools trøye.

Spillervurdering:

I første omgang var det bare Danny Murphy og Florent Sinama-Pongolle som kan få helt godkjent.  Murphy kanskje først og fremst for en flott scoring, mens den franske unggutten var frisk lengst fremme.  Han ødela imidlertid litt av sin kveld med å brenne et straffespark.

Etter pause var de offensive spillerne Owen, Heskey og Kewell alle meget bra.  Michael Owen skapte stadig vanskeligheter med sin fart, Emile Heskey fortsatte hva som har vært en meget bra pre-season for ham, mens Harry Kewell sprudlet i sin rolle mellom midtbanen og angrepet.  Steven Gerrard styrte sentralt på midten, og unge John Welsh kan også si seg godt fornøyd med sine 45 minutter på førstelaget.  Mest anonym på midtbanen var Bruno Cheyrou.  Liverpools forsvar hadde en svært rolig dag i 2.omgang.