Ajax-Liverpool

01.08.03 kl 21:15 (Pre-season) - Sky Sports / Tilskuere: / Dommer: Ruud Bossen / Amsterdam Arena / Skrevet av: Runar H. Larsen/Torbjørn Flatin (spillerbørs)

Slutt: Det ble 0-0 mot Ajax i den første kampen i Amsterdam-turneringa.

Hyypia

Pre-season turnering i Amsterdam. Harry Kewell til bake etter ankelskaden for Liverpool. Jari Litmanen er reserve for vertene fra Nederland.

Kampen er i gang, og Harry Kewell starter nok en gang på høyre flanke, mens Diouf bekler venstrekanten.

5 min: Jerzy Dudek må i aksjon for første gang. Wamberto slår gjennom lynraske van der Vaart langs høyrekanten, men Dudek redder flott med beina til corner. Corneren blir headet over av Galasek. Ufarlig.

Ajax og van der Vart har startet friskt, kantspilleren slår inn i feltet, og Dudek ser Sonck heade like utenfor etter 9 minutter.

Liverpool mer inn igjen etter dette, og Kewell slår gjennom Baros etter 10 minutter, men skuddet er for dårlig til å skape problemer for vertenes målvakt.

Van der Vaart på farten igjen etter 17 minutter: Steven Gerrard er uppmerksom og misser på et enkelt utkast fra Dudek, men Vaart dundrer ballen over fra godt hold.

Vignal pådrar seg gult kort for takling på Pienaar, innlegget fra frisparket ender nesten i mål bak Dudek, men domemren har uansett blås for offside...

Rapport 25 min: Ajax knallåpnet i høyt tempo, men gjestene kom mer inn i kampen etter ti minutter og skapte et par havsjanser. Milan Baros har vært frisk og aktiv, mens Kewell har vist seg fram på høyrekanten (!) ved et par anledninger. Ajax tok mer over etter dette, og har god kontroll på kampen. Vignal sliter med sin mann på venstrekanten, og Liverpools midtbane er ikke på høyde med Ajax.

Sami Hyypia rager høyest på en Murphy-corner etter 26 minutter, men finnen klarer ikke å få god nok kontakt med ballen og header langt utenfor.

Harry Kewell operer i de flestes øyne ute av posisjon på høyrekanten, men har vist glimt av storhet så langt de gangene han har vært involvert. Etter en drøy halvtime mottar australieren ballen fra Milan Baros, og smeller til med venstrebeinen. Pasanen blokkerer imidlertid skuddet.

Trabelski får gult kort for en felling på Diouf på full fart ned venstrekanten i det 32. minutt. Murphy tar frisparket fra 25-meter og forsøker på skudd. Ballen skrur imidlertid himmehøyt over målet.

I det 43. minutt har Ajax et flott angrep som avsluttes av van der Vaart. Omgangens store spiller vender bort forsvaret og kommer alene med Dudek, men polakken redder mesterlig. Returen får den gode målvakta også klarert.

Pause 0-0: Liverpool sliter med tempoet, og henger rett og slett ikke med i svingene i kveldsens vennskapskamp mot Ajax på Amsterdam Arena. Midtbanen klarer ikke å komme inn i kampen som man hadde forventet. Framover på banen plages Liverpool med å få til kombinasjonsspillet, og laget har i det hele tatt skapt lite. Baros og Kewell har vist positive takter. Duoen har hatt et par muligheter uten at det har blitt skikkelig farlig. Konklusjonen etter de første 45 er at man møter et veldig godt lag som er i form, og har svært mye å gå på. Får vi se et "nytt" Liverpool etter hvilen?

2. omgang:

Ingen bytter på noen av lagene i pausen.

Ajax starter best, og Dudek må i aksjon et par ganger uten at det blir farlige situasjoner. Etter 54 minutter får Harry Kewell (som fortsatt spiller på høyre kant!) en mulighet etter at Owen slår ut i feltet fra dødlinja, men £5M mannen setter ballen svakt utenfor til høyre for keeper.

Liverpool litt mer med etter dette, og Diouf burde ha sendt laget i ledelsen. Senegaleseren blir spilt gjennom av Baros, men fra spiss vinkel fra høyre setter han skuddet skrått utenfor, og Ajax-forsvaret får ryddet opp. Flott angrep fra Liverpool!

Gjensyn med Jari Litmanen for Liverpool-fansen. Finnen erstatter Wamberto i det 62. minutt, og har helt sikkert lyst til å vise seg fram foran gamle lagkamerater på hjemmebanen i Amsterdam.

Rapport 68 min: Ajax best i gang også denne omgangen, men etter halvspilt omgang ser det plutselig ikke så ille ut for The Reds. Liverpool er mer med, og har også skapt et par sjanser mens det har blitt bedre bakover på banen. Bedre tempo på Gerard Houlliers elever, men det virker som hjemmelaget liikevel er mer uthvilt. Van der Vaart på ferde igjen 25 minutter ut i omgangen, og skuddet sniker seg en centimeter utenfor Dudeks venstre kryss. Dudek har faktisk fått en hånd på ballen, og flikker til corner. Glimrende redning nok en gang av keeperen som tydligvis er i form etter å ha slitt litt forrige sesong.

Dobbeltbytte for Liverpool i det 74. minutt. John Arne Riise erstatter Gregory Vignal, mens Vladimir Smicer tar over for en sliten Harry Kewell.

Ti minutter før slutt setter Sami Hyypie ballen nesten i eget mål. Kapteinen forsøker å få tåa på at vanskelig innlegg fra høyre, mister kontrollen men ballen går heldigvis utenfor stolpen til corner. Hyypia pådro seg noen minutter tidligere gult kort.

Spissparet Baros/Owen klarte ikke å lage mål i kveld. 8 minutter før full tid blir duoen erstattet av Emile Heskey og Florent Sinama-Pongolle.

Ny mulighet til Diouf fem minutter før slutt. En ball sniker seg gjennom forsvaret fra høyre, og Diouf får avsluttet fra 10 meter men keeper avverger.

Dagens redning fra Dudek rett før full tid! En corner treffer hodet til Socnk, men polakken får slått den i tverrliggeren og ut. Ny god redning. Samme mann må i aksjon igjen rett etterpå, denne gangen er det en volley fra Jari Litmanen som må stoppes.

Slutt 0-0.

Sluttrapport: Liverpool kom mer inn i matchen etter hvilen, og skapte vel så mange sjanser som Ajax de siste 45. Vertene kom likevel til de farligste mulighetene, og Liverpool må takke en god Dudek for at det ikke ble baklengs. Dette var en veldig god gjennomkjøring for The Reds som tydligvis hadde hard sommertrening i beina. Hvordan dette setter laget i forhold til Ajax totalt sett er vanskelig å si, men vertene var jevnt over hakket kvassere.

SPILLERBØRSEN:

Dudek 8: En miss i første, en miss i andre. Er likevel den spilleren som gjør at Liverpool holder nullen. Redningen i sluttminuttene da han slo ballen i tverrligeren og ut var helt i verdensklasse. En aldri så liten "matchvinner" i kveld.

Carrager 6: Solid i duellspillet og rydder opp viktig et par ganger. Litt typisk Carra-match, anonym framover men uansett litt for høy feilprosent på pasningenen.

Hyypia 6: Stort sett solid, men ble litt stresset enkelte ganger. Fikk gult kort for alt for sein takling i andre omgang, og det er veldig uvant for mannen som nesten aldri får kort! Ikke helt vanlig kaliber på kapteinen.

Henchoz 7: Sveitseren er tilbake for fullt etter skadeproblemene og gjør få feil. En viktig mann i duellene, Grunnlurt av van der Vaart et par ganger, men det var han uansett ikke alene om. En stabiliserende faktor i forsvaret.

Vignal 5: Hadde en vrien motstander på kanten men taklet ikke oppgaven tilfredsstillende. Virket nervøs og preget av stundens alvor og var ikke moden for oppgaven denne gangen.

Kewell 7: Godkjent i comebacket. Spilt hele kampen på høyrekant og var ikke veldig mye involvert i spillet. De gangene han var med glimtet han til med ferdigheter og tempo på høyt nivå. Nyttig gjennomkjøring for Kewell kantspilleren.

Gerrard 6: Representerte det som var typisk for Liverpool; virket tung i beina og sleit med å komme inn i kampen. Kom aldri helt med i kampen, og tapte duellen sentralt på midtbanen.

Murphy 6: Litt mer involvert i pasningsspillet enn makker Gerrard. Dette var imidlertid med vekslende hell, pasningene varierte fra direkte svake til noe bedre. Fikke heller ikke satt sitt stempel på midtbanen.

Diouf 6: Nokå mye involvert, men uten at det ble mye ut av det. Glimtet til med fine detaljer, mens andre ganger viklet han seg inn vanskelige situasjoner. Brukbar men inneffektiv. Burde scoret i andre omgang.

Owen 6: Kom lite med uten at det nødvendigvis var hans feil. Fikk dårlig støtte og var svært anonym. Usynlig i dag.

Baros 8: Totalt sett Liverpools beste. Hele tiden farlig og aktiv, og unggutten er en konstant trussel. Skaper mye ut av lite og tar hele tiden initiativ. Helt klart i meget god form!