Aston Villa - Liverpool

Søn 24.08. kl.15.00 (Premier League) - Canal + /Sky Box Office / Tilskuere: 42.573 / Dommer: Durkin / Villa Park / Skrevet av: Tore Hansen

Svak kamp av de røde på Villa Park sikret likevel sesongens første poeng. Houllier vil igjen måtte svare på kritiske røster!

Diouf

Statistikken er på vår side – i hvert fall dersom man ser på de siste årene. Liverpool har kun tapt 1 av de 9 siste kampene mot Villa. Houllier har aldri opplevd å tape mot dagens motstander på bortebane. I ligastarten i fjor scoret John Arne Riise vinnermålet nettopp mot Aston Villa. Vi har ikke tapt de to første kampene av sesongene siden 1924. Da røk vi 4-2 mot Aston Villa hjemme og 2-0 på Highbury.

1. min: De hvite fra Anfield tok avspark. Liverpool jakter sin fjerde strake seier på Villa Park.

Diouf starer på venstre mens Kewell begynner på høyresiden av midtbanen. Gerrard og Murphy sentral.

5. min: Lite spill de første minuttene. Kampen har ikke satt seg. Villa litt over. Har hatt en corner og en avsluttning som gikk over Dudek.

9. min: Owen finner Diouf med en lur stikker inn i feltet. Afrikaneren skyter hardt rett på Sørensen som må gi retur. Ballen går til Kewell som skyter litt svakt utenfor med keeper ute av balanse. Kjempesjanse.

12. min: Kampen har åpnet seg veldig de siste minuttene. Flere gode halvsjanser på begge sider.

17. min: Murphy tester Sørensen med et godt skuddforsøk. Fin retning på ballen som keeper får fistet over. Liverpool har brukt 10-12 minutter på å  komme i gang - men styrer nå kampbildet.

21. min: Villa har kommet overraskende lett til på et par raid, og er nær ved å etter at Angel har lurt offsidefella og kommer skrått inn i feltet alene med Jerzy. Keeper presser ballen ut mot kampen og Diouf redder til slutt på streken.

30. min: Etter fine tendense etter et kvarters spill har Villa tatt overføringen de siste 6-7 minuttene. Liverpool sliter med å få etablert noe konstruktivt spill og kommer urovekkende ofte på etterskudd defensivt.

34. min: Nesten selvmål av Villa da Mellberg og Sørensen kolliderer. Ballen ruller en meter til side for det åpne målet!

36. min: Diouf og Kewell har byttet kant de siste minuttene - uten at det har løsnet for oss fremover.

PAUSE
En omgang det er vanskelig å bli klok på. Mye slurv og rot i spillet vårt - spesielt på midtbanen, har gjort det vanskelig for Liverpool å ta tak i kampen. Villa gikk ut best, men gjestene i sine hvite bortedrakter, kom først for alvor inn etter drøyt ti minutter. Da kom også de største sjansene våre. Nærmest var Harry Kewell som skulle hatt mer is i blodet da Sørensen måtte gi retur fra Diouf. Harry satte ballen upresist utenfor - og har levert en rusten omgang. Murphy hadde også god adresse på et skuddforsøk. De fire foran kaptein Hyypiä har fungert til tider dårlig. Det har gitt Aston Villa mye gratis. Hjemmelaget vinner for mange dueller og altfor ofte havner ballen inn i bakrommet og andre farlige områder for Dudek. Polakken har vært tryggheten selv - heldigvis, og har vært flink til å sette ballen raskt i gang. Kampen er åpen og jevn. Liverpool har likevel levert under pari, og må heve spillet sitt dersom de skal kunne ta med seg alle poengene. Foruten en trygg Dudek har Diouf vært mye borti ballen sammen med Gerrard. Murphy og Kewell har mye igjen for å sette preg på kampen.

46. min: 2. omgang i gang. Sammy Lee har varmet opp Finnan og Baros i pausen.

49. min: Lurt skudd av Angel. Ballen skrur og Dudek velger å bokse. Mest fart i Villa innledningsvis.

51. min: Owen finter pasning på 16-meterstreken og forsøker å drible seg forbi tre forsvarere. Han lykkes nesten. Som i starten av første omgang starter Kewell og Diouf på henholdsvis høyre og venstre.

54. min: Bare en god Dudek forhndrer scoret når hjemmelaget igjen utspiller forsvaret. Igjen mister vi ballen for lett på midten. Denne gangen var Diouf synderen.

56. min: Våre defensive problemer blir bare mer og mer synlige. Dudek må igjen gjøre en kvalifisert redning for å holde nullen. Houllier forbereder bytter...

60. min: Villa setter et frispark i tverrliger/stanger. Meget godt skudd som holder på å ryste Liverpool. Hjemmelaget styrer det meste og presser oss til å gjøre feil på feil.

68. min: Villa holder på å rote det til for seg selv innenfor 16-meteren, men får etterhvert ordnet opp. Gerrard klemmer til med en stempling (frustrasjon?), men slipper unna. Veldig svak omgang av Liverpool!

73. min: Barry får godt treff. Skuddet går like til venstre for Dudek.

77. min: Beste angrep i omgangen av Liverpool da Diouf legger over fra venstre mot høyre på en kontring. Kewell legger igjen til Baros som skyter på direkten. Sørensen redder imidlertid sikkert.

86. min: John Arne Riise er igjen nær ved å bli matchvinner på Villa Park. På corner får han klokkerent treff og Sørensen får gjort en refleksredning på streken. På returen skyter Owen via en forsvarsspiller og i nettveggen! Liverpool har kastet inn litt kull mot slutten.

SLUTTRAPPORT
Liverpool går av banen med bare ett poeng av seks mulige etter sesongens andre ligakamp. Til tross for hjemmetap forrige helg var det tross alt noe positivt å holde frem etter kampslutt. På Villa Park var det meste grått, upresist og altfor dårlig innsats som lag. Kampen gav langt flere spørsmål enn svar! Det kollektive manglet og nøkkelspillere som Gerrard, Kewell og Owen - for å nevne noen, skuffet stort. Etter en variabel førsteomgang, hvor vi i hvert fall tidvis klarte å legge press på Villa - og også skapte et par store sjanser, forventet man at LFC kom til å sette inn støtet etter hvilen. Det skjedde aldri. Tverti mot. Hjemmelaget brettet opp ermene, var gode på kantene og lempet baller med stort presisjon inn i feltet. Mange av disse sjansene kom etter skandaløst spill på midtbanen. Vi klarte ikke å vinne nok dueller, manglet totalt presisjon og stod aldri frem som en trygg enhet. Det ble i sannhet en svak forestilling - til tross for at vi løftet oss litt de 7-8 siste minuttene. Riise kunne blitt matchvinner med en steike bra heading. Det ville imidlertid vært blodig urettferdig - og ikke gitt et riktig bilde av kampen. Liverpool har mye å jobbe med og mye å rette på frem mot onsdag.
Og: Etter bare to kamper av sesongen ville presset mot Houllier stige merkbart frem mot hjemmekampen mot Tottenham og det klassiske byderbyet mot Everton neste helg. Tålmodighet finnes ikke i fotball. Gérard er inne i sin sjette sesong. Resultatene preger alt. Det koster for mye å ikke komme blant de fire beste - og ny utestengelse fra Champions League. Det finnes ingen unntak - heller ikke for manageren i Liverpool F.C.!

Innbytter Baros klarte ikke å snu kampen mot Villa

SPILLERBØRS

Dudek (8)

Trygg og sikker i alt han foretar seg. Flink til å sette ballen raskt i spill. Viktig  å ha en rutinert mann bakerst på en slik dag. En av de få som kan gå av banen med hevet hode.

Carrager (5)

Både plusser og minuser i margen til Carra. Ble utfordret på farten, men hadde som vanlig også et par gode inngrep. Men er det godt nok til å holde Finnan unna onsdag?

Henchoz (6)

Får nok å jobbe med ettersom som midtbanen mister grepet. Problemer når Villa utnytter bakrommet – og raske Vassell kom susende – men klarer seg totalt sett bra.

Hyypiä (7)

Har fått en bra start på sesongen, og er også en av våre beste av utespillerne i denne kampen. Luftstyrken hans er fortsatt inntak til finnen som fyller 30 år i oktober.

Riise (6)

Bra defensiv kontroll etter å ha blitt litt rystet mot Chelseas kantmenn forrige helg. Gjør også et par gode forsøk fremover – ikke minst da han tvang frem en refleksredning fra Sørensen like før slutt. Godkjent kamp.

Kewell (4)

Selv om han er involvert i et par av våre største sjanser, blir dette likevel for svakt og for dårlig av Harry. Mister ofte ballen, virker slurvete og ute av form. Igjen vil det bli satt spørsmål ved bruken av han (stort sett) på høyre kant.

Diouf (7)

En av våre beste utespillere i dag. Jobber hardt og ser ut til å blomstre på venstresiden. Er involvert i det meste som skjer fremover – og reddet også en ball på streken. Kan bli en positiv overraskelse denne sesongen!

Murphy (4)

En dag uten verken marginer er farten på sin side. Virket tung og uinspirert. Brukte mye tid på å kjefte på dommeren. Sesongen har startet, Danny!

Gerrard (5)

Godt å ha Stevie tilbake. Varierte mye i prestasjonene. Forsøkte å ta tak og få med folk, men mislyktes som regel. Dårlig adresse på fremspill og et par (nesten) katastrofale gratisballer til Villa er ikke nok av en mann med hans potensial.

Heskey (4)

Ingen god dag på Villa Park etter en brukbar kamp for England i midtuken. Vant en del baller i luften, men det blir totalt sett på dårlig og for lite produktivt på et lag som skal kjempe i toppen både i England og Europa!

Owen (4)

Michael har også hatt en svak innledning. I dag ble riktignok støttet fra midtbanen dårlig, men løpene og initiativene manglet fullstendig mot en ikke altfor god motstander.