Blackburn - Liverpool

Ons 29.10.03 kl 21:00 (Carling Cup 3.runde) - Viasat/Sky / Tilskuere: 16 918 / Dommer: Mike Riley / Ewood Park / Skrevet av: Einar Kvande

Scoringer fra Murphy, Heskey (2) og Kewell sendte Liverpool videre i ligacupen. Blackburn fikk Neill utvist før pause. Heskey bommet også på straffe for de røde. Liverpool har trukket Bolton hjemme i 4.runde av Carling Cup. Trekningen fant sted live på Sky Sport umiddelbart etter kveldens kamp.

Neill (39)

Sist Liverpool var på Ewood Park ble resultatet 3-1 seier, men også to benbrudd og en offentlig krangel mellom managerne Gérard Houllier og Graeme Souness.  Mye tyder derfor på at det kan bli et "friskt" oppgjør når disse innleder sitt spill i årets ligacup.

Florent Sinama-Pongolle er å finne i Liverpools startoppstilling for første gang i dag, mens Chris Kirkland vokter buret for første gang i en offisiell kamp etter den stygge kneskaden han pådro seg mot Crystal Palace i januar i fjor.

Ellers er det en meget overraskende lagoppstilling manager Houllier serverer i kveld. En backrekke med 4 mann som alle har stopperplassen som sin beste posisjon. Kewell blir hvilt, og erstattet av Le Tallec, mens Owen ikke engang er på benken. Trolig blir stjernespissen hvilt til søndagens kamp mot Fulham. En som gledelig tidlig er tilbake i førstelagssammenheng er imidlertid Dietmar Hamann, som har fått en plass på benken i kveld.

Hos hjemmelaget blir det gjensyn med gamle kjente i form av Friedel, Babbel og Thompson. Lucas Neill er også i startoppstillingen.

Ryktene før kampstart ville ha det til at Hyypiä pådro seg en hamstring-skade under oppvarmingen, men den store finnen entrer likevel banen. Biscan starter på høyrebacken, Traore på venstre. De to H'ene i midtforsvaret.

Kampen er igang

Hendelsesfattig åpning på kampen. Friske takter fra Traore på venstrebacken, og et svakt skuddforsøk av Le Tallec er alt å skrive hjem om de første ti minuttene.

En fæl tverrsoverpasning av Gerrard gir Thompson sjansen etter 11 minutter. Den tidligere Liverpool-spilleren sender ivei et skummelt skudd som går like utenfor. Lucas Neill er ikke særlig populær blant bortefansen, og blir buet hver gang han har ballberøring.

Etter en jevn åpning på kampen, har nå Blackburn festet et visst grep om begivenhetene. Hyypiä sliter tydelig med sin hamstring-skade, og John Arne Riise varmer opp for Liverpool.

Liverpool har hevet seg litt når vi passerer 20 minutter, og en Le Tallec/Sinama-Pongolle kombinasjon kunne med litt flaks gitt uttelling.

Halvtimen spilt, og Heskey serverer en nydelig gjennombruddspasning til Sinama-Pongolle, som burde avsluttet umiddelbart. I stedet renner situasjonen ut i sanden.

32 minutter og Ferguson smeller et frispark i tverrliggeren bak Kirkland, etter at Traore felte Cole like utenfor 16-meteren.

1-0 Yorke (34.min) Dwight Yorke header et nydelig innlegg fra David Thompson i mål via stolperoten

39 minutter og straffe til Liverpool etter at Neill feller Sinama-Pongolle som bakerste forsvarer.

Neill får rødt kort av dommer Riley!

1-1 Murphy (40.minMurphy setter straffen kontant i mål.

Liverpool friskere nå. Le Tallec får tilsnakk for å ha gått inn med strake føtter i en tackling, mens Friedel redder et godt skuddforsøk av Murphy. 2 minutter tilleggstid før pause.

PAUSE

Ingen stor førsteomgang på Ewood Park. Lite skjedde før Dwight Yorke førte hjemmelaget opp i en fortjent ledelse, etter en godt innlegg av David Thompson. Kampen våknet imidlertid til liv fem minutter før pause. Florent-Sinama Pongolle blir felt av Lucas Neill i klar scoringsposisjon på 6-7 meters hold. Klar straffe til Liverpool, og Neill må også se det røde kortet da dommer Riley straffer han for å være bakerste forsvarer. Straffen setter Murphy kontant høyt i venstre hjørne, og Friedel har ikke en sjanse selv om han velger riktig hjørne.

Liverpools nykomponerte forsvarsrekke har fungert overraskende bra så langt, selv om en fæl tversoverpasning fra Biscan og Traores felling av Cole trekker litt ned. På midtbanen har kaptein Gerrard trukket i trådene, og Murphy og Le Tallec har jobbet godt. Lengst fremme har Sinama-Pongolle vis glimt av hva han kan, men har også hatt et par slurvete ballmottak.

2.omgang er igang.

Riise inn for Hyypiä. Hamstring-skaden gjør at finnen ikke kommer på banen etter pause. Traore går inn som midtstopper. På topp kommer Kewell inn for Sinama-Pongolle.

47 minutter og Heskey lurer offside-fellen, men avslutter helt elendig alene med Friedel.

1-2 Heskey (49.min) Emile Heskey header El Hadji-Dioufs flotte innlegg kontant i mål.

Blackburn går rett i angrep, og vinner et frispark. Det innøvde frispark-trekket ender med en farlig avslutning fra Thompson.

Emile Heskey var nær ved å øke Liverpools ledelse ytterligere etter 53 minutter. Han setter et godt innlegg fra Le Tallec like over mål.

Liverpool ser ut til å ha festet grepet på kampen nå, og virker å ha bra kontroll.

60 minutter og Harry Kewell kunne satt spikeren i Blackburn-kista, men setter ballen umotivert og svakt utenfor alene med Friedel.

1-3 Heskey (61.min)  En ren kopi av 2-1 målet. Et utsøkt innlegg fra Diouf blir ekspedert i mål av Heskey med pannebrasken.

To fete sjanser til Blackburn like etter 3-1 målet.

Stadionuret passerer 65.minutter og Liverpool virker å ha god kontroll. Viser til tider fikse kombinasjoner, men lar Blackburn komme til med noen farlige kontringer av og til.

70 minutter og de tilreisende supporterne tar seieren på forskudd, og drar allerede nå igang You'll never walk alone. Men like etterpå får Blackburn en kjempesjanse.

Ny straffe til Liverpool etter 74 minutter. Kewell blir dratt ned av Gresko. Heskey er ute etter sitt hat-trick, og plukker ballen fra Gerrard som egentlig skal ta straffen. Men Friedel redder Heskeys svake straffespark, og berger også returen.

Store sjanser til Liverpool etter straffen. Heskey setter ballen over fra kort hold, etter flott forarbeid av Diouf.

1-4 Kewell (79.min) Diouf har spilt seg stort opp i andre omgang, og serverer en nydelig pasning på lissa til Harry Kewell. Kewell setter ballen sikkert i mål fra kloss hold

2-4 Ferguson (81.min) Barry Ferguson reduserer for Blackburn

Blackburn setter inn en liten sluttspurt, men Liverpool er farlige på kontringer, og har gode avslutninger mot mål ved Diouf og Kewell.

Assistent-dommeren viser 4 tilleggsminutter på Ewood Park.

3-4 Yorke (94.min) Dwight Yorke scorer fra kort hold. Dommer Riley blåser umiddelbart etter av kampen.

SLUTT

Liverpool hadde bedre kontroll enn sluttresultatet tyder på i andre omgang.Heskeys straffebom og flere store sjanser kunne ført de røde opp i både 5-1 og 6-1 før Blackburn startet sin sene opphenting. Yorkes redusering til 3-4 kom såpass sent at det aldri var tvil om hvor seieren ville havne. Mot 10 mann fikk de røde relativt fritt spillerom i andre omgang, og vant en fortjent seier. De store rommene gjorde at en spiller som Diouf kunne briljere stort, og senegaleseren kom lett rundt på sin kant, og fikk lagt farlige innlegg. Heskey headet to av disse i mål, og kunne med litt større effektivitet også scoret et par mål til. Diouf hadde også målgivende til Kewells scoring.

SPILLERBØRS:

Chris Kirkland (6)

Kirkland gjorde sine saker bra i come-backet. Kan ikke lastes for noen av scoringene, men fikk få sjanser til å vise seg fram.

Igor Biscan (6)

Kom overraskende bra fra kampen, tatt i betrakting at han måtte spille i en uvant posisjon på høyrebacken. Bidrar lite offensivt, men er stødig på defensiven. Et par horrible tversoverpasninger trekker ned.

Stephane Henchoz (6)

Sveitseren er et stykke fra å være helt match-fit ennå. Gjør en solid og helhjertet innsats, og ingen store feil. Med mer spilletid vil formen også komme, og fortsetter Stephane i samme spor er han snart tilbake der han var før skadeavbrekket.

Sami Hyypiä (7)

Liverpools beste før pause, og det på tross av at han spiller hele omgangen med en hamstring-strekk han pådro seg under oppvarmingen. Konge i lufta, og dirigerer forsvaret som i sine velmaktsdager. Er vi i ferd med å se den gode, gamle Sami igjen? Meget synd at han måtte kaste inn håndkledet i pausen på grunn av skaden.

Djimi Traore (7)

Franskmannen spilte sin første kamp for året for Liverpools førstelag, og med tanke på at han har spilt kun reservelagsfotball hittil i år kom han fra oppgaven med bravur. Meget frisk på venstrebacken før pause, med flere gode offensive raid. Et par feilpasninger trekker ned. Etter pause går han inn i favorittposisjonen som stopper, og spiller en meget solid omgang.

John Arne Riise (6)

Riise kommer inn for Hyypiä i pausen, og gjør en grei omgang. Prøver seg på noen raid, og viser vel at formen er for oppadgående.

El-Hadji Diouf (8)

Fra å være kanskje Liverpools svakeste spiller i første omgang, spiller han seg stort opp og viser verdensklasse de siste 45. Finner store rom ute på venstrekanten når Blackburn må spille med bare 10 mann. Driver sine motspillere til vanvidd til tider, med flotte avdriblinger og suverene innlegg. Tre målgivende pasninger, og vår Man of The Match.

Danny Murphy (6)

En ok kamp av Danny-boy, tatt i betraktning av at han nylig har kommet tilbake fra skade. Utmerket seg vel ikke spesielt på midtbanen, men er bombesikker fra straffemerket.

Steven Gerrard (7)

Kapteinen er dirigent på midtbanen, trekker i trådene og sørger for å få med seg sine medspillere. Spiller med et herlig driv og entusiasme, men noen stygge feilpasninger på tvers av banen trekker ned.

Antony Le Tallec (6)

En gjennomsnittskamp av den unge franskmannen. Viser til tider glimrende overblikk, bra tempo og fart, men blir borte i perioder.

Florent Sinama-Pongolle (6)

En frisk spiller, men kom ikke til så mange sjansene i den omgangen han fikk. Skaffet straffesparket i en situasjon der han trolig hadde scoret, men bommer også på noen gode muligheter. Et par svake ballmottak trekker også ned.

Emile Heskey (7)

Før pause synes vi faktisk han var svakere enn Sinama-Pongolle, men spilte seg stort opp i andre omgang. To flotte scoringer med hodet, men burde minst hatt to til. Jaktet sitt hat-trick utover i kampen, men et svakt straffespark som Friedel redder hindrer han i å få matchballen.

Harry Kewell (7)

Et friskt pust når han kommer inn for Sinama-Pongolle etter pausen. Den tidligere Leeds-spilleren er vel form-spilleren fremfor noen på Liverpool-laget for tiden, og leverer nok en forestilling av høy klasse. Setter på nytt navnetrekket sitt i målprotokollen.

Dietmar Hamann
Får overraskende nok noen minutter på banen, men for lite spilletid til å bli vurdert på børsen. Det er imidlertid herlig å ha tyskeren tilbake, ikke minst så overraskende tidlig. Rehabiliteringen etter den langvarige skaden må ha gått mye bedre enn forventet.