Celtic - Liverpool

Tor 13.03.03 kl 21.05 (UEFA-Cup) - / Tilskuere: 59.756 / Dommer: Terje Hauge / Celtic Park / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Bård Thoresen (spillervurdering)

Henrik Larsson og Emile Heskey scoret begge i sitt "comeback", da Liverpool fikk et godt utgangspunkt med uavgjort i Glasgow.

Guppy

Emile Heskey er friskmeldt og går rett inn på laget, trolig i en rolle rett bak Michael Owen på topp.  Celtic har sin toppscorer Henrik Larrson tilbake i spill igjen, og man har samtidig tatt ut John Hartson og Chris Sutton i en offensiv oppstilling.

1.omgang:

13 sekunder! - Nesten en sjokkåpning for Liverpool da Sutton nesten umiddelbart etter avspark vinner en hodeduell med Traore, og gir John Hartson en skuddsjanse.  Ballen går imidlertid via tverrliggeren og over.

1-0 Larsson - Sjokkåpningen er et faktum!  Før to minutter er spilt får Henke Larsson bevist at han er tilbake ved å sette ballen inn bak Jerzy Dudek.  Liverpool får aldri klarert skikkelig etter den første store sjansen.  Et innlegg fra høyre går over til motsatt side, Thompson sender ballen direkte inn i feltet igjen og med et rødt forsvar på bærtur kan Larsson sende ballen i mål med kneet fra kort hold.

10 min - Hartson har hatt ytterligere en sjanse i tillegg til skuddet helt i åpningen, og 60.000 entusiastiske skotter har hjulpet de grønnstripede til å ryste Liverpool under innledningen av denne kampen.

1-1 Heskey - Om Larsson er tilbake er store Emile det også!  John Arne Riise gjør et glimrende raid på venstrekanten og går forbi et par mann før han skjærer inn mot midten.  Nordmannen slår en liten stikker inn til Heskey som fra 7-8 meter skyter lavt forbi keeper og inn ved høyre stolperot.  En ypperlig scoring.

30 min - Etter ti minutter med bakoversveis har Liverpool greid å roe ned både motstander og publikum.  Belønning fikk man altså etter et drøyt kvarter da Riise tok initiativet til et flott angrep som Heskey avsluttet med venstra.

35 min - Hamann har hatt et skuddforsøk, og Owen og Heskey var nære på å skape en sjanse, etter hvert som Liverpool har kommet på høyde med de skotske mesterne og vel så det.

Pauserapport:  Et hjemmelag med kolossalt trøkk og tempo greide å ryste et vanligvis stødig Liverpool-forsvar i åpningsminuttene, og det kunne fort blitt mer enn en litt heldig scoring fra Henke Larsson.  Svensken fikk stå alene rett foran mål i et rødt forsvar i oppløsning, og ballen gikk via kneet til toppscoreren og mellom bena til Jerzy Dudek.  Spesielt på Liverpools høyreside var det hett, hvor Alan Thompson var flink til å holde på ballen, og legge opp til sjanser med sitt gode venstreben.  Liverpool greide imidlertid å stilne stormen nokså snart, og Hyypiä og spesielt Djimi Traore fikk etterhvert også bedre tak på John Hartson i lufta.  En arbeidsvillig El-Hadji Diouf, en stødig Didi Hamann, og en sentral Steven Gerrard fikk mer kontroll på midtbanen, og selv om Liverpool ikke har vært overivrige etter å gå i angrep var den siste drøye halvtimen av 1.omgang mer enn godkjent.  Betaling fikk man altså etter 17.minutter, da en energisk John Arne Riise kunne spille fram en dårlig markert Emile Heskey, og denne gangen gjorde ikke den store spissen noen feil.  Thompson gikk ut for vertene med skade, noe som var et slag for dem siden erstatter Guppy har vært langt mindre farlig.

2.omgang:

50 min - Frisk start da Celtic litt halvhjertet mente at de skulle hatt straffe, og Michael Owen hadde en mulighet men ble presset ut mot siden av gode Balde hos Celtic.  Dommer Terje Hauge har forøvrig greid seg bra så langt.

53 min - God redning av Dudek da Larsson kommer igjennom.  Spillet bølger i begge retninger.  Liverpool-fansen synger om King Kenny Dalglish...

60 min - Liverpool har hatt et par cornere foran sine egne fans, og gjestene fra Merseyside har hatt et overtak i de siste minuttene.

62 min - Et flott angrep fra gjestene som startet med en utmerket pasning fra Gerrard til Diouf.  Afrikaneren sendte ballen inn i feltet, men avslutningen fra Heskey går like utenfor.  El-Hadji Diouf har igjen vært meget bra for Liverpool.

63 min - I neste angrep er det Djimi Traore som må gjøre en glimrende klarering for å stoppe Celtic.  Den unge franskmannen har også vært bra i de rødes midtforsvar.

70 min - Spillet bølger fram og tilbake, uten at de store sjansene oppstår.

75 min - Owen har et godt skudd som går like utenfor, mens Diouf må klarere foran egen keeper.  Liverpool har vært vel så farlige som hjemmelaget etter pause.

82 min - 1-1 vil være et utmerket resultat for de røde gjestene, og Celtic har blitt mer og mer frustrerte.  Også på tribunene er det de fra Merseyside som nå dominerer.

85 min - Riise skyter et frispark fra 20 meter i muren.  Liverpool synes å være nærmest en seier i øyeblikket.

87 min - El-Hadji Diouf synes å ha ertet på seg Celtic fans ute på sin side, da han svarte tilbake etter først å ha blitt dyttet.  Forhåpentligvis vil det ikke få noe etterspill.

Sluttrapport:  Et utmerket resultat for Liverpool, som etter å ha ridd av en ti minutters storm tidlig i kampen var mer enn på høyde med Celtic.  Man greide å få mye kontroll på midtbanen og gjorde både motstanderlaget og hjemmesupporterne mer og mer frustrerte.  De grønne og hvite hadde lagt mye av sitt skyts ute på Liverpools høyreside i forsvaret, regissert av Alan Thompson.  Da den elegante vingbacken gikk ut med skade forsvant en god del av Celtics skyts, og i tillegg fikk Hyypiä og ikke minst Traore godt tak på vertenes farlige spisser.  2.omgang ble noe mer åpen, men Liverpool hadde fortsatt bra kontroll bakover, og var i tillegg det farligste laget framover.  Et sterkt resultat av de røde, og et godt utgangspunkt å ta med seg hjem til Merseyside foran returen om en uke.

Spillervurdering:

Dudek   6

Allerede etter 15 sekunder slapp Dudek fra det med skrekken da lobben fra Hartson traff tverrliggeren. Et drøyt minutt senere måtte han likevel plukke ballen ut av nettmaskene. Kunne han tatt ”skuddet” fra Henke Larsson? Stod en solid kamp ellers, og hadde flere gode redninger, bl.a da Larsson kom alene igjennom i andre omgang.

Carragher  6

Hadde mye å gjøre i første omgang, da Thompson var en plage. Ellers spilte Jamie med hodet og hadde flere gode taklinger. Hadde godt tak på Guppy i andre omgang og var mer med framover de siste 45 minuttene.

Traore  7

Slapp markeringen på målscorer Larsson da han ga Celtic ledelsen. Ellers hadde Traore en bra match med mange gode taklinger/brytinger. Passet på Sutton som ikke fikk til noe som helst. God kamp av Djimi som vikarierte for skadde Henchoz.

Hyypia  7

Sami var stor i perioder, og tok lurven fra store sterke Hartson. Finnen markerte seg i midtforsvaret med flere solide opptredener mot hodesterke Celtic spisser. Kommuniserte bra med Traore og Dudek. Ellers mange bra distribueringer av ballen framover.

Riise 7

Kunne avverget målet. Misset først på en heading, og stod så på streken når Larsson scoret uten at han fikk gjort noe med det. Supert forspill foran scoringen til Heskey. Ellers var John Arne solid defensivt og hadde grei kontroll bakover.

Murphy 6

Danny gjorde en grei jobb på midten uten at han gjorde noe spesielt av seg. Hadde en bedre andre omgang en de første førtifem. Kom til et par avslutninger, men var ikke i nærheten av å score i dag.

Hamann 7

Sammen med Gerrard utgjorde han forskjellen mellom lagene. Liverpool startet kampen under pari, men Hamann gjorde sitt til å ta kontroll over midtbanen, og hans innsats var meget verdifull på Celtic Park. Kan bli god å ha i liga og cup fremover.

Gerrard 8

Liverpools beste. Steven hadde grepet på midtbanen, og var veldig god i andre omgang. Minus for noe slurv før pause. Iblant vil han for mye og gjør ting litt komplisert for seg selv. Mange bra pasninger, og veldig positivt innstilt til oppgaven.

Diouf 7

Aktiv og god i lange perioder ute på høyrekanten.  Har en og annen slurv, men står også bak mye av Liverpools kreative spill.  Jobber knallhardt.  Ødelegger kvelden med spytte-episoden i sluttminuttene.

Owen 5

Usynlig i store deler av kampen. Michael hadde en sjanse, men fikk ikke noe dreis på skuddet. Tråkket på ballen flere ganger i første omgang, og var ikke helt seg selv i kveld. Vanskelig oppgave mot store sterke Celtic-midtstoppere.

Heskey  7

Jobbet mye og scoret et fint mål. Emile hadde ofte to-tre Celtic-stoppere på seg, og sleit med å komme seg fri. Ble litt defensiv i deler av kampen, men scoret et flott mål som kan bli meget verdifullt for Liverpool.