Chelsea - Liverpool

Søn 11.05.03 kl. 16.00 (Premier League) - Canal + / Tilskuere: 41.911 / Dommer: Alan Wiley / Stamford Bridge / Skrevet av: Anders Christensen

Liverpool greide ikke å slå Chelsea, og må dermed nøye seg med UEFA-Cup spill neste sesong.

ChelseaLiverpool
Mål
2-1 (2-1 til pause)
Marcel Desailly 12
Jesper Grønkjær 27
Sami Hyypiä 10
Lagoppstilling
Carlo Cudicini
Mario Melchiot
William Gallas
Marcel Dasailly
Celestine Babayaro
Jesper Grønkjær
(Mario Stanic 68)
Emmanuel Petit
Frank Lampard
Graeme Le Saux
Eidur Gudjohnsen
(Gianfranco Zola 72)
Jimmy Floyd Hasselbaink
(Carlton Cole 80)
Jerzy Dudek
Jamie Carragher
Sami Hyypiä
Djimi Traore
John Arne Riise
(Bruno Cheyrou 75)
El-Hadji Diouf
(Patrik Berger 63)
Salif Diao
(Emile Heskey 46)
Steven Gerrard
Danny Murphy
Milan Baros
Michael Owen
Innbyttere
Ed De Goey
Jody Morris
Pegguy Arphexad
Igor Biscan
Gule kort
William Gallas 45
Jimmy Floyd Hasselbaink 49
Graeme Le Saux 62
Steven Gerrard 87
Røde kort
Steven Gerrard 90

Liverpool og Michael Owen drar til London for å møte Chelsea på Stamford Bridge i årets siste kamp. Dette blir en høydramatisk kamp der begge lag kjemper om den siste plassen som gir innpass til neste sesongs Champions League. Liverpools må vinne, mens hjemmelaget greier seg med uavgjort. Dietmar Hamann ble ikke spillekalr i tide, så Salif Diao kommer inn i stedet. Ellers er det verdt å merke seg at Patrik Berger er funnet verdig en plass på benken, i det som etter alt å dømme blir tsjekkens siste kamp i den røde trøya.

1.omgang:

10 min: 0-1 (Sami Hyypiä). Et frispark fra Danny Murphy heades elegant i mål fra Liverpools lagkaptein.

12 min: 1-1 (Marcel Desailly). Et frispark fra Jesper Grønkjær heades i mål av Deasilly etter at han først slo Diao i en hodeduell.

27 min: 2-1 (Jesper Grønkjær). Dansken kommer fri på høyrekanten, dribler seg forbi Riise og skrur ballen ned i lengste hjørne, utagbart for Dudek.

2. omgang:

Emile Heskey har kommet inn for Salif Diao. Murphy går inn i midten sammen med Gerrard, mens Heskey bekler venstrekanten.

Sluttrapport: Houllier sa på forhånd at han ikke trodde på en reprise av Bradford-kampen for tre år siden, men det var vel omtrent det samme som skjedde i dag. Liverpool kunne avgjøre alt på egenhånd, men oppgaven viste seg å bli for stor, og de røde må dermen nøye seg med UEFA-Cup spill neste sesong. Alt burde selvsagt vært i boks lenge før dette, men da sistuasjonen først ble slik at alt sto og falt på denne siste kampen, greide ikke Liverpool å reise seg og gjøre det som var nødvendig. Chelsea ble rett og slett et nummer for store i dag, og resultatet var det ingenting å si på. Chelsea-spillerne ville mer, og de var vel i realiteten nærmere 3-1 enn det Liverpool var en utligning. Etter å ha ligget under med 2-1 til pause, måtte Liverpool satse offensivt etter hvilen, men hva skjedde? Jo, man satte inn Emile Heskey for Salif Diao, og den store spissen fikk sin sedvanlige anonyme rolle ute på vensrekanten. Liverpool måtte skape sjanser, men det skjedde bare ikke. Ett langskudd fra Gerrard var det nærmeste man kom før mange trodde Milan Baros hadde utlignet et snaut kvarter før slutt. Men som TV-bildene viste, så ble scoringen korrekt annullert for hands. Bortsett fra disse spede forsøkene var det Chelsea som dominerte det som skjedde ute på gressmatta, og Liverpool slet med å få tak i ballen. Hjemmelaget skapte heller ikke veldig mange sjanser, men de hadde likevel et par store. Bl.a. hadde Mario Melchiot et skudd som gikk på innsiden av stolpen via hånda til Dudek, og de var hele tiden det førende laget. Det så ut som om de ville mer, og det ga også resultater. Liverpools ulykkelige dag fikk sitt klimaks da Steven Gerrard fikk marsjordre på overtid etter en sein takling mot Le Saux. Alt i alt, en fortjent seier for Chelsea, og nok en gang skuffet Liverpool når det gjaldt som mest. Gérard Houllier må nå bruke sommermånedene på finne ut hva som må gjøres for å gjøre dette Liverpool-laget til en tittelutfordrer. Slik som de spilte i dag, kan det tyde på at veien er lang. Dessverre.

Spillervurdering:

Jerzy Dudek 7- Hadde lite å gjøre i dag, og polakken hadde ingen mulighet på noen av scoringene. Gjorde en meget god redning på skuddet til Melchiot, og var ellers trygg og god.

Jamie Carragher 7- Carra var vel den som kom best ut av det i den bakre fireren i dag, og hadde bra kontroll på sin side mesteparten av kampen. Ofret seg i duellene og avverget farlige Chelsea-sjanser. Var som vanlig ikke mye involvert offensivt, men gjorde absolutt jobben sin.

Sami Hyypiä 6- Kunne blitt Liverpools store helt i dag da han scoret allerede etter ti minutter, men etter dette ble det en vanskelig kamp for finnen. Var mer sleivete enn vanlig og mistet ballen i flere farlige situasjoner. Hadde bra kontroll i lufta, men var ikke like solid som han pleier.

Djimi Traore 7- Gjør en absolutt godkjent kamp, der han stort sett har god kontroll på Chelseas angripere. Kunne muligens ha gjordt mer for å hindre Grønkjær i å få skutt i forkant av 2-1 målet.

John Arne Riise 5- Sliter som han har gjort den siste tiden, og viser at han ikke er helt i slag. Blir rundlurt av Grønkjær i forkant av 2-1 målet, og sliter ellers med kontrollen på sin kant. Mangler sprut og er ikke like mye med offensivt som det vi har blitt vant med fra sunnmøringen.

El-Hadji Diouf 5- Har et par tilløp på høyresiden i løpet av kampen, men forblir som oftest temmelig anonym. Klarer ikke skape noe særlig, og det var ingen overraskelse at han ble byttet ut.

Salif Diao 4- En svak kamp av senegaleseren, som viser at han ikke klarer å fylle støvlene til Didi Hamann. Klarer ikke å holde hodet kaldt, og han mister ofte ballen i farlige situasjoner. Taper hodeduellen mot Desailly i forkant av Chelseas utligningsmål. Markerer seg ikke offensivt i det hele tatt.

Steven Gerrard 7- Er den på Liverpool som virkelig prøver å ta tak i kampen, men det ble altså en trist sorti for scouseren da han fikk marsjordre i sluttminuttene. Forsøker seg med et par brukbare skudd og han slår et par geniale pasninger, men blir etter hvert frustrert over kampens utvikling.

Danny Murphy 5- Starter kampen brukbart og slår bl.a. den målgivende pasningen til Hyypiäs mål. Prøver å skape ting framover, men blir etter hvert mer og mer usynlig. Han virket sliten og var nesten ikke borti ballen etter pause.

Milan Baros 6- Er villig og går på løp, men får altfor liten støtte fra medspillerne. Klarer heller ikke å utfordre Chelsea-forsvaret nok, selv om han var nære på å utligne for gjestene kvarteret før slutt. Kunne også fått et straffespark i første omgang da Gallas ga ham røff behandling inne i feltet.

Michael Owen 6- Starter veldig positivt og har et glimrende raid i åpningsminuttene, som endte med et skudd som Cudicini reddet relativt enkelt. Det ble også den eneste avslutningen vi så fra Michael, i en kamp der han ikke fikk så mye støtte som han skulle hatt.

Emile Heskey 5- Nok en svak kamp av Bruno, som får en omgang som innbytter for Diao. Jobber og sliter som vanlig, men er overhodet ingen trussel framover på banen. Hørt den før?

Patrik Berger 6- Kom inn på et tidspunkt da det i realiteten var kjørt for Liverpool. Klarte ikke å sette sitt preg på en kamp som kan ha vært hans siste i Liverpool-trøya. Fikk dessverre aldri muligheten til å teste skuddebeinet som hadde vært sårt trengt i dag.

Bruno Cheyrou – Klarte ikke å markere seg de minuttene han fikk spille.