Crystal P - Liverpool

Søn 26.01.03 Kl 17:00 (FA-Cup) - SS/TV2 (Opptak) / Tilskuere: 26,054 / Dommer: R. Styles / Selhurst Park / Skrevet av: Tore Hansen

Liverpool klarte aldri å senke et hardt kjempene Palace, og må ut i omkamp 5/2. Ikke brudd for Kirkland!

Cheyrou

Mer Cup-jubel i venter? Tirsdag sikret Liverpool seg plass i Ligacupfinalen i Cardiff 2. mars. I dag kjemper de om nytt avansement i en ny Cup, mot et nytt 1. divisjonslag. Slaget står på Selhurst Park i London. Vi oppdaterer fra klokken 17:00.

Som ventet gikk Djimi Traore inn i midtforsvaret på grunn av Stephen Henchoz' suspensjon. John Arne Riise spiller dermed venstreback. På midtbanen får Bruno Cheyrou en sjanse fra start på venstre kanten. Heskey og Owen fortsetter på topp. Hamann er ikke på benken, til tross for at han gjennomførte en time av reservelagskampen i midtuken.

2. min: Mye fart og innsats i åpningsminuttene. Lite spill så langt. Liverpool spiller i sine hvite bortedrakter. Kampen startet fem minutter forsinket.

6. min: Kampens første halvsjanse til Palace når Adebola header utfarlig. Hjemmelaget spiller med tre menn bakerst og forsøker å skaper sjanser via kantene. Fortsatt mye oppjaget spill uten at kampen har satt seg.

8. min: Cheyrou hopper over ballen og lar den går videre til Heskey. Skuddet fra Emile er imidlertid for enkelt for Kolinko.

11. min: Godt spill av Cheyrou på kanten. Han finner Owen inne i feltet. Spissen kommer imidlertid ikke høyt nok og header over fra ca 11 meter.

12. min: Liverpool best i gang. Setter på nytt press på Palace når Cheyrou klemmer til på volley etter godt overlegg fra Gerrard!

22. min: Adebola kommer igjennom hele forsvaret og kolliderer med Kirkland. Kirky ser ut til å få knottene hans i høyre legg. Chris blir liggende nede og må ha behandling. Spillet fortsetter, og Hyypiä redder på streken på skudd fra Johnson.

25. min: Dramatikk på Selhurst. Kirkland legges forsiktig på båra og må byttes ut med Dudek. Det er tydelig av man frykter brudd i keeperens høyre legg...

26. min: Murphy klemmer til fra 20 meter. Keeper redder enkelt.

31. min: Ingen god kamp på en tung og våt bane. Dårlig klarering av Gray. Ballen faller ned til Cheyrou som brenner til. Han får dårlig treff og ballen går langt utenfor.

34. min: Inne i en periode hvor Palace står høyt og skaffer seg mange cornere. Heskey langt nede og hjelper forsvaret.

Ingen stor kamp på Selhurst Park. Totalt sett skuffende av et Liverpoollag som har vist tendenser den siste tiden. De første 20-25 minuttene haddde gjestene fra nordvest god kontroll både på midtbane og i forsvar. De klarte likevel ikke å utnytte et spillemessig overtak til uttelling foran mål. Ironisk nok kom de fleste sjansene våre fra godt spill på kantene. Cheyrou åpent bra og var delaktig i et bra mulighet etter 10-12 minutters spill. Franskmannen har imidlertid ikke overbevist totalt sett. Helt anonym siste halvdel av omgangen. Størst dramatikk kom etter halvspilt omgang, hvor Adebola kolliderte med Kirkland, og keeperen vår måtte ut på båre. Forhåpentligvis er det ikke snakk om brudd. Dudek kom inn og har så langt ikke skuffet mellom stengene. Jerzy spilt reservelagskamp torsdag, og har kamptrening derfra. Steven Gerrard på midtbanen og de to midtstopperen våre har vært best i en svak omgang på et dårlig underlag. Liverpool må heve spillet sitt de siste 45 for å unngå omkamp eller Cup-exit!

Siste om Kirkland:
Sky Sports har snakket med Liverpools lege, og man er bekymret for Kirklands kne (muligens legg). Keeperen er sendt til sykehuset i Croydon der man vil ta røntgen.

2. omgang er i gang.

46. min: God sjanse til Palace etter bare 40 sekunder når Dudek redder en heading fra Symons.

49. min: Popovic vinner i luften mot Heskey etter godt spill av Liverpool. Jevn start på andre omgang.

54. min: Liverpool ruller opp en fint angrep som ender med at Diouf får lagt inn. Mullin kommer imidlertid først på ballen og får klarert til corner.

56. min: Midtbanen har begynt bra og klarer å sette fart på ballen. Vi er først på kula og styrer kampen mer enn vi har gjort på noe tidspunkt i kampen. Gray blir neste presset til å lage selvmål når han sender ballen forbi egen keeper.

61. min: Owen forsøker seg med en lav markkryper. Lite fart i skuddet og enkelt for keeper!

68. min: Kampens største sjanse da Murphy slår en lav corner ut til en umarkert Riise. Nordmannen klemmer til i kjent stil, men Mullins og/eller keeper står på streken og får klarert til ny corner. Liverpool presser stadig og styrer klart kampen. Palace likevel ikke ufarlige.

Liverpool gikk ut og tok tak i kampen i andre omgang, men det var likevel ikke nok til å kjøre over et godt organisert og hardt kjempene hjemmelag. Etter å ha skapt et par store sjanser, og har gjort mye riktig de første 20-25 minuttene, kom Palace med en solid sluttspurt. De stod høyt og vant mange cornere og dødballer rundt vår 16-meter. Houllier måtte da også gjøre et par "negative" bytter i Biscan og Diao for å forsøke å sikre omkamp på Anfield 5. februar. Dette var en kamp vi kunne ha vunnet dersom alle marginer hadde vært på vår side, men Crystal Palace fortjente på mange måter en tur til Anfield.

Ikke brudd for Kirkland!
Røntgenbilder som ble tatt etter Kirklands sammenstøt med Dele Adebola 23 minutter ut i første omgang, viser heldigvis ingen tegn på brudd. Kirkland ble erstattet av Jerzy Dudek og fraktet rett til sykehus etter den kraftige smellen. Kirkland må imidlertid igjennom flere undersøkelser i morgen før man har helt oversikt over helsesituasjonen hans!

Kirkland (6)
Ikke allverdens å henge fingrene i før han måtte gå av banen med skade. Tok det som kom. Heldigvis er ikke skaden så alvorlig som først fryktet!

Dudek (7)
Kom inn i en kamp preget at høyt tempo og tøffe dueller, men løste sine oppgaver med stor sikkerhet og stor ro. Flink til å lese spillet, og valgte ofte å la stopperne rydde opp i duellene foran seg i stede for å gå ut.

Carragher (6)
Gjør igjen den jobben vi vet han kan defensivt. Er som vanlig ikke synlig på motstanderens halvdel. Flink til å trekke innover og hjelpe stopperene når det begynner å røyne på.

Traore (7)
2-3 glimrende inngrep og løser ofte oppgavene ved å bruke farten sin. Kommer bedre til sin rett i midten i stedet for på venstre backplass.

Hyypiä (8)
Stod stødig bakerst og kontrollerte det meste gjennom 90 minutter. Vinner de viktigste duellene og er tilbake i den form vi kjenner han.

Riise (6)
Konsentrerte seg mest om det defensive, men kunne fort blitt matchvinner da han kom til på skudd etter en lur corner fra Murphy. En kamp på det jevne av nordmannen.

Diouf (5)
Egentlig en kamp han aldri kom skikkelig inn i. Jobber og sliter som vanlig. Men i dag uteble resultatene. Ble etterhvert svært lite involvert.

Gerrard (8)
Stevie G. var vår bestemann. Jobber bra defensivt. Er ryddig og flink til å slå sikre pasninger, vinner dessuten mange viktige baller dypt på vår halvdel. Stod også bak mye av oppbygningen fremover på banen.

Murphy (7)
Solid. Flink til å holde på ballen og setter i gang de fleste angrepene. Har utviklet seg til å bli en god kreativ midtbanespiller. Prøver hele tiden å finne konstruktive løsninger.

Cheyrou (6)
Begynte bra i begge omgangene. Er aktiv og kreativ når Liverpool er god og har ballen i laget. Helt usynlig når det butter i mot. Ujevn kamp av franskmannen.

Heskey (6)
Hadde noen av sine viktigste ballberøringer inne i eget straffefelt. Det sier litt kampen. Flink til å jobbe bakover når det røyner på, men igjen lite målfarlig fremover.

Owen (5)
Palace gjorde mye for å sette Owen ute av kampen - og klarte det. Kom sjeldent til sin rett, og ble aldri noen trussel foran gjestenes mål.